basisplaatje_logo_academy

Feyenoord A2 uitgeschakeld in bekertoernooi

Feyenoord A2 is zaterdag uitgeschakeld in het bekertoernooi. De ploeg ging met 3-4 onderuit tegen FC Utrecht A1. Feyenoord B1 werd met 2-1 geklopt bij FC Twente B1. De ploeg van trainer Cor Adriaanse speelde ondermaats. Feyenoord B2 won in de Achterhoek wel van FC Twente B2. De Rotterdammers namen de drie punten mee terug naar Rotterdam na een 1-3 overwinning. Feyenoord C1 was veel te sterk voor FC Dordrecht (11-1). De C2 won met 4-1 van NAC Breda C2.

NIPTE NEDERLAAG FEYENOORD A2 TEGEN FC UTRECHT A1

Feyenoord A2 leed in eigen huis tegen FC Utrecht A1 een zure nederlaag in de bekerpoule en is daardoor uitgeschakeld. De ploeg van trainer Jan Gösgens speelde een rommelige wedstrijd, maar stond tot ver in blessuretijd gelijk met de Utrechters, die eerder dit seizoen nog van de A1 wonnen met 4-2. ‘In blessuretijd werd er een bal teruggespeeld op Kamil Miazek en die pakte de bal op. De scheidsrechter gaf een indirecte vrije trap en die werd raak geschoten’, vertelde Gösgens.

Feyenoord A2 speelde tegen FC Utrecht A1 met een mix van spelers uit de A1 en de A2. Junior Albertus kwam niet in actie, terwijl Robbert de Vos en Bram van Eijk bij rust gewisseld werden. Het drietal werd door Gösgens gespaard, omdat ze deze week met het Nederlands Elftal onder de 18 jaar mee moeten doen.

Dat Feyenoord A2 met een gemixte groep op het veld stond, zorgde voor onwennigheid bij de spelers. ‘Het was te rommelig en dat kwam waarschijnlijk door de samenstelling van de groep, maar ik ben niet ontevreden over de werklust en de arbeid om een goed resultaat te behalen. Het voetbal had alleen beter gekund’, zei Gösgens.

De eerste helft werd door FC Utrecht gedomineerd, maar Feyenoord A2 kreeg de beste kansen. Na rust zette Gösgens wat dingen om, zodat zijn ploeg meer druk kon zetten op de tegenstander. Tot vlak voor tijd stond het gelijk en had Feyenoord A2 nog kans om een ronde verder te komen in de beker, maar uiteindelijk ging het duel toch verloren.

Feyenoord A2 – FC Utrecht A1 3-4
3’ 1-0 Bram van Eijk
35’ 1-1
60’ 1-2
65’ 2-2 Rowdi van der Putten
86’ 2-3
87’ 3-3 Jerson Pisas
90’ 3-4

Opstelling Feyenoord A2: Miazek; Ulusoy, Van Dorp, James, Blijham; Van der Pijl, De Vos (46’ Pisas), Kassels (88’ Proost); Martis, Van der Struis (50’ Van der Putten) en Van Eijk (46’ Knoester; 75’ El Baad).

NEDERLAAG FEYENOORD B1 BIJ FC TWENTE B1

Feyenoord B1  verloor zaterdag met 2-1 van FC Twente B1. De ploeg van trainer Cor Adriaanse speelde ondermaats. ‘Iedereen wil van je winnen, daar heb ik de jongens vooraf voor gewaarschuwd. We waren niet scherp genoeg’, reageerde de coach.

De koploper van de eredivisie stond al na twintig minuten op een 2-0 achterstand. Het eerste doelpunt viel na een hoekschop voor de Rotterdammers. ‘We werden er in de omschakeling uitgelopen en de voorzet kon helemaal vrij worden ingekopt. Ook bij het tweede doelpunt kon een speler van Twente helemaal vrij koppen’, baalde Adriaanse.

Vlak na het tweede doelpunt van FC Twente maakte Feyenoord B1 nog wel de aansluitingstreffer via Marlon Slabbekoorn. ‘We kwamen terug in de wedstrijd en kregen een aantal kansen. Net na rust schoot Slabbekoorn nog een bal op de lat. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ook FC Twente nog mogelijkheden kreeg om te scoren. Het niveau was bij ons gewoon te laag om te winnen’, aldus Adriaanse.

FC Twente B1 - Feyenoord B1 2-1
17’ 1-0
20’ 2-0
22’ 2-1 Marlon Slabbekoorn

Opstelling Feyenoord B1: Velanas; Koomen, Kingsale, Verdonk, Absalem (67’ Hammouti); Van Haaren (41’ Korporaal), Slabbekoorn, Schuurman; Den Hoedt, Robertha en Fernandes.

FEYENOORD B2 TOONT VEERKRACHT EN WINT BIJ FC TWENTE B2

Feyenoord B2 maakte het zichzelf tegen FC Twente B2 onnodig moeilijk. De ploeg van trainer Marcel Koning speelde goed voetbal, maar verzuimde tot ver na rust de kansen af te maken. Uiteindelijk wonnen de Rotterdammers het duel nog wel met 1-3. ‘We krijgen elke week zoveel kansen, maar scoren is bij ons het mankement’, zei Koning na afloop.

Op bezoek bij FC Twente kwam Feyenoord B2 maar liefst zes keer alleen voor de keeper, maar werden slechts drie doelpunten gemaakt. De Rotterdammers kwamen na rust op achterstand, waarna ze veerkracht toonden en de wedstrijd toch nog naar zich toetrokken. Opmerkelijk genoeg werd de ploeg van Koning terug in de wedstrijd geholpen dankzij een eigen doelpunt van de kant van FC Twente B2. ‘Maar ik denk dat iemand van ons de bal er anders wel had ingeschoten’, aldus Koning.

Toen de gelijkmaker viel, speelde Feyenoord B2 al vol op de aanval. De Rotterdammers zetten veel druk op de tegenstander en speelden na de gelijkmaker met vier spitsen om een overwinning te forceren. Via Tarik Fagrach en Shurendo Janga gingen de 1-2 en 1-3 in het doel en daarmee werden de punten toch nog in de wacht gesleept, tot tevredenheid van Koning. ‘Gelukkig konden we het omzetten. Met de punten ben ik tevreden en ik moet een compliment geven voor onze inzet en het spel.’

FC Twente B2 - Feyenoord B2 1-3
58’ 1-0
72’ 1-1 e.d.
76’ 1-2 Tarik Fagrach
80’ 1-3 Shurendo Janga

Opstelling Feyenoord B2: Ten Hove; Bijl, Sinteur, Kongolo, Knoester; Roffelsen, El Hankouri, Smulder; Tilborg (48’ Fagrach), Janga en Anez (73’ Toure) .

FEYENOORD C1 WINT MET RUIME CIJFERS VAN DORDRECHT C1

Feyenoord C1 was veel te sterk voor FC Dordrecht C1. De Rotterdammers lieten het net op Varkenoord maar liefst elf keer bollen. Voor rust had de ploeg van trainer Jeffrey Oost al negen keer gescoord, na de pauze bleef Feyenoord goed voetballen en werd nog twee keer gescoord. ‘We zijn aardig op schot de laatste weken’, merkte Oost tevreden op.

De coach van Feyenoord C1 was niet alleen blij met de effectiviteit van zijn ploeg, maar ook met het vertoonde veldspel. ‘We speelden snel combinatiespel, hadden druk op de tegenstander en straften de ruimtes die zij in de omschakeling weggaven goed af. FC Dordrecht is misschien niet een van de beste tegenstanders, maar wij hebben het goed gedaan’, vond Oost.

Na de pauze werd het voor Feyenoord C1 iets moeilijker om door de verdediging van FC Dordrecht C1 te komen. De bezoekers maakten de ruimtes kleiner, waardoor het voor de Rotterdammers zoeken was naar een opening. Die werd twee keer gevonden. ‘Waar ik vooral blij mee ben, is dat we bleven voetballen en er niet te gemakkelijk over zijn gaan denken’, sprak Oost.

Feyenoord C1 – FC Dordrecht C1 11-1
7’ 1-0 Jordy Wehrmann
11’ 2-0 Lars Westerveld
18’ 3-0 Joel Piroe
22’ 4-0 Tahith Chong
23’ 5-0 Edin Bibuljica
24’ 6-0 Joel Piroe
32’ 6-1
33’ 7-1 Boyd Reith
34’ 8-1 Lars Westerveld
35’ 9-1 Dominykas Kubilinskas
60’ 10-1 Joel Piroe
66’ 11-1 Boyd Reith

Opstelling Feyenoord C1: Beukers; Reith, Saikoen (35’ Sonneveld), Van Wetten, Malacia; Wehrmann, Kubilinskas (35’ Van Mullem), Westerveld (45’ Van der Pluijm; Bibuljica (45’ Van den Ende), Piroe en Chong.

FEYENOORD C2 KLOPT NAC BREDA C2

Feyenoord C2 had geen kind aan NAC Breda C2. De koploper won met 4-1, al hadden er veel grotere cijfers op het scorebord kunnen staan. Vooral in de tweede helft liet de ploeg van trainer Edwin de Graaf veel kansen liggen. ‘Het niveauverschil was te groot’, vond De Graaf.

Ondanks dat de koploper te sterk was voor de bezoekers uit Breda, vond De Graaf dat zijn ploeg aan de bal beter moest presteren. ‘Het tempo mocht vooral in de eerste helft een stuk omhoog. We hadden te weinig oog voor elkaar, maakten soms verkeerde keuzes en hadden te vaak een aanname te veel nodig’, zei De Graaf.

De tweede helft ging het naar de mening van de coach beter. Er werden meer kansen gecreëerd en hoewel er volgens De Graaf meer gescoord had mogen worden, was hij toch tevreden. ‘Het is lekker dat we na de nederlaag van vorige week meteen weer winnen.’

Feyenoord C2 – NAC Breda C2 4-1
15’ 1-0 Zakaria Eddahchouri
22’ 2-0 Lutsharel Geertruida
60’ 3-0 Teun Heijberg
63’ 4-0 Rodney Huijgen
70’ 4-1

Opstelling Feyenoord C2: Van Leeuwen; Lewis, De Kubber (50’ Maduro), El Bouchataoui, Smeulers; Reemst (55’ Amadin), Heijberg, Geertruida (50’ Huijgen); Spakman (62’ Van Ewijk), Eddahchouri, Reboe.