basisplaatje_logo_academy

Feyenoord A2 stunt tegen PEC Zwolle A1 in bekertoernooi

Feyenoord A1 heeft zich zaterdag ten koste van stadsgenoot Sparta Rotterdam A1 geplaatst voor de volgende ronde van het bekertoernooi. Op Het Kasteel werd het 1-3 voor de ploeg van trainer Marcel Koning. Verder kwamen maar liefst drie jeugdelftallen van Feyenoord tot een 7-0 overwinning. Feyenoord B1 was, eveneens in de eerste ronde van het bekertoernooi, met die cijfers veel te sterk voor PEC Zwolle B2. Ook Feyenoord B2 (tegen Excelsior Rotterdam B2) en Feyenoord C1 (tegen DSVP B2) kwamen tot 7-0 zeges. Feyenoord A2 boekte een erg knappe zege. Op bezoek bij PEC Zwolle A1 won het elftal van trainer Jan Gösgens met maar liefst 0-4.

FEYENOORD A1 TEN KOSTE VAN SPARTA ROTTERDAM A1 DOOR IN BEKER
Feyenoord A1 heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de nationale beker. Het team van coach Marcel Koning was op Het Kasteel heer en meester tegen stadsgenoot Sparta Rotterdam A1 en zegevierde met 1-3. ‘Maar we hadden veel meer moeten scoren’, aldus trainer Koning.

In de eerste helft was Feyenoord A1 duidelijk de bovenliggende partij. De ploeg had in lange fases van die helft balbezit en kwam tot een aantal uitstekende kansen. Onder anderen Danny van Haaren, Marlon Slabbekoorn en Fabian Korporaal kregen de mogelijkheid om de score te openen. ‘Maar met de kansen zijn we onzorgvuldig omgesprongen’, vertelde Koning. Zo’n zeven minuten voor het rustsignaal opende Slabbekoorn alsnog de score.

Na rust was Feyenoord opnieuw heer en meester. Mans Herrmann, die als invaller een goede indruk maakte, zette zijn handtekening onder de 0-2. Diezelfde Herrmann raakte ook nog de deklat, terwijl Jordy den Hoedt zijn inzet via de Sparta-keeper en paal terug zag komen.

Waar Feyenoord het naliet om te scoren, profiteerde Sparta Rotterdam A1 van een foutje in de Feyenoord-defensie. Doelman Justin Bijlow was kansloos bij die aansluitingstreffer, maar zag dat zijn teamgenoot Danny van Haaren de marge twee minuten later alweer op twee bracht. Koning: ‘Het werd nog even spannend, maar na de 1-3 was de wedstrijd gespeeld. We hebben vandaag goed vanuit de organisatie gevoetbald, maar hebben het nagelaten om met 1-7 of 1-8 te winnen.’

Sparta Rotterdam A1 – Feyenoord A1 1-3
38' 0-1 Marlon Slabbekoorn
57' 0-2 Mans Herrmann
70’ 1-2
72’ 1-3 Danny van Haaren

Opstelling Feyenoord A1: Bijlow; Kingsale (55’ Herrmann), Van der Meer, Knoester, Absalem; Korporaal, Hamer, Van Haaren; Den Hoedt, Robertha (65’ Hammouti) en Slabbekoorn (72' Anez).

SCHITTERENDE OVERWINNING FEYENOORD A2 BIJ PEC ZWOLLE A1
Feyenoord A2 heeft zaterdag een uiterst knappe zege geboekt. De ploeg van oefenmeester Jan Gösgens bleek in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle A1 met maar liefst 0-4 te sterk. ‘Een geweldige overwinning, complimenten voor mijn spelers’, aldus de blije Gösgens.

PEC Zwolle A1 hield onlangs Ajax A1 nog knap op 2-2 in een oefenduel. Tegen FC Groningen A1 boekte de Zwollenaren een 4-1 overwinning. ‘Zij hebben echt een goede voorbereiding gedraaid’, wist Gösgens al op voorhand. ‘Maar bij ons in de groep zit zo’n goede ‘vibe’. Dinsdag hebben we allerlei conditietests gedaan en vandaag hebben de jongens laten zien dat ze inderdaad een stuk sterker zijn geworden.’

De spelers van Feyenoord A2 legden de thuisploeg namelijk vanaf het begin hun wil op. Gösgens: ‘Door snel druk te zetten en veel arbeid te verrichten. Mijn spelers hebben vandaag ongelofelijk hard gewerkt.’

Na een klein half uur resulteerde het hoge arbeidsethos in de openingstreffer van Robin Zwartjens, die van achteruit inschoof. Na een korte combinatie met Tarik Fagrach, knalde Zwartjens van zo’n twintig meter keihard raak: 0-1. Het tweede Rotterdamse doelpunt viel vlak voor rust. Shurendo Janga legde de bal prima terug op Tarik Fagrach, die goed binnenschoot.

In de tweede helft bleven de Feyenoorders, ondanks de warmte in het IJsseldelta stadion, veel arbeid verrichten. Daarvoor kregen zij twintig minuten voor tijd de beloning. Opnieuw was Fagrach de doelpuntenmaker. Aanvaller Shurendo Janga zorgde, op aangeven van invaller Sergi Roeleveld, voor het slotakkoord: 0-4. ‘Met de begeleidingsstaf hebben we in de kleedkamer geapplaudisseerd voor die jongens’, aldus Gösgens.

PEC Zwolle A1 – Feyenoord A2 0-4
28' 0-1 Robin Zwartjens
42' 0-2 Tarik Fagrach
70' 0-3 Tarik Fagrach
90' 0-4 Shurendo Janga

Opstelling Feyenoord A2: Velanas; Elmensdorp, Bijl, Zwartjens, De Sterke; Guezen (86' Roffelsen), Franse, Smulder; Fagrach, De Jesus (63’ Roeleveld) en Janga.

FEYENOORD B1 MOEITELOOS LANGS PEC ZWOLLE B2
Feyenoord B1 is het seizoen uitstekend begonnen met een klinkende bekerzege op PEC Zwolle B2. In eigen huis werd het maar liefst 7-0 voor de Rotterdammers. Uitblinker was Dylan Vente, die zijn goede vorm tijdens de oefencampagne nog maar eens etaleerde door zaterdag vijf van de doelpunten voor zijn rekening te nemen. 'Hij is onze spits, dus daar wordt hij ook op afgerekend. Maar het moge duidelijk zijn dat hij tot nu toe goed bezig is', reageerde trainer Cor Adriaanse.

Dat gold ook voor de rest van het team, dat vooral in de tweede helft op alle cilinders draaide. 'Voor rust lag het tempo nog wat te laag', aldus Adriaanse, die Vente wel al twee keer met het hoofd had zien scoren op aangeven van Cheick Toure. 'Ik heb de jongens in de kleedkamer erop gewezen dat er toch een tandje bij moest en dat hebben ze goed opgepakt.' Na de pauze besliste Vente de wedstrijd al snel met zijn derde van de middag en liep Feyenoord eenvoudig uit naar 7-0.

Volgende week spelen de Rotterdammers hun eerste competitiewedstrijd van het seizoen uit bij Brabant United B1. De ploeg lijkt er helemaal klaar voor, 'maar we zijn er nog niet', waarschuwt Adriaanse. 'Aanvallend loopt het prima, maar we moeten zeker op verdedigend vlak nog werken aan aspecten als ons positiespel en het druk houden op de bal. Daarnaast zijn we op het middenveld soms nog wat te slap in de duels, terwijl we daar toch redelijk sterke jongens hebben staan van wie je wel wat duelkracht mag verwachten. Maar goed, we zijn pas vier weken bezig hè, dat komt nog wel.'

Feyenoord B1 - PEC Zwolle B2 7-0
18' 1-0 Dylan Vente
32' 2-0 Dylan Vente
50' 3-0 Dylan Vente
60' 4-0 Achraf El Bouchatoui
66' 5-0 Dylan Vente
70' 6-0 Cheick Toure
79' 7-0 Dylan Vente

Opstelling Feyenoord B1: Evora; Reith (72' Aslan), Blesgraaf, Van Wetten (68' Van der Pluijm), Malacia; Wehrmann, Van Mullem (68' De Roy van Zuydewijn), Choukoud (57' El Bouchataoui); Toure, Vente en Chong.

FEYENOORD B2 IN STADSDERBY OVERTUIGEND LANGS EXCELSIOR B2
Feyenoord B2 heeft met duidelijke cijfers de volgende ronde van het bekertoernooi bereikt. De ploeg van trainer Edwin de Graaf kwam tegen stadsgenoot Excelsior Rotterdam B2 moeizaam op gang, maar gooide na het openingsdoelpunt alle remmen los: 0-7. ‘Vooral na rust heb ik mijn ploeg goed zien combineren’, aldus De Graaf.

In Kralingen kwam thuisploeg Excelsior het beste uit de startblokken. De gastheren zetten Feyenoord vroeg onder druk, maar wisten in die sterke fase geen doelpunt te maken. Dat lukte Feyenoord wel: uit het niets plaatste middenvelder Orkun Kokcu de bal in het doel van Excelsior: 0-1. ‘Na die treffer zijn we goed gaan voetballen’, vertelde de Feyenoord-trainer. ‘Ik denk dat we in de eerste helft verdiend op 0-3 kwamen.’

Toch diende De Graaf voor rust twee keer noodgedwongen in te grijpen. Aanvaller Lion Kalentjev kon de wedstrijd vanwege een knieblessure niet vervolgen, terwijl Ian Smeulers zich moest laten vervangen vanwege misselijkheidsklachten.

In de tweede helft legde Feyenoord B2 opnieuw verzorgd aanvalsvoetbal op de mat. Middenvelder Teun Heijberg maakte al na een paar minuten de 0-4, waardoor de wedstrijd definitief gespeeld was. Doordat de bezoekers in de laatste fase van de wedstrijd nog een paar keer goed omschakelden, liep de score nog verder op. ‘De doelpunten in de tweede helft waren stuk voor stuk goed uitgespeelde goals’, aldus De Graaf.

Excelsior Rotterdam B2 – Feyenoord B2 0-7
8' 0-1 Orkun Kokcu
10' 0-2 Delpiero Reboe
36' 0-3 Delpiero Reboe
45' 0-4 Teun Heijberg
50' 0-5 Nelson Amadin
54' 0-6 Orkun Kokcu
79' 0-7 Edin Bibuljica

Opstelling Feyenoord B2: Koorevaar; Loshi, De Kubber, Wong-Si-Kwie, Smeulers (30’ Geertruida); Heijberg, Kokcu, Huijgen (41’ Reemst); Bibuljica, Kalentjev (24' Van Ewijk) en Reboe (41’ Amadin).

FEYENOORD C1 WALST OVER DSVP B1 HEEN
Feyenoord C1 heeft de voorbereiding op het nieuwe seizoen prima afgesloten met een overtuigende overwinning bij de amateurs van DSVP B1: 0-7. Ondanks het fysieke overwicht had de thuisploeg duidelijk geen antwoord op het snelle en goede combinatiespel van het jongere Feyenoord, dat volgens trainer Jeffrey Oost ook gemakkelijk de dubbele cijfers had kunnen aantikken. 'Mijn ploeg was heel gretig en dit resultaat geeft veel vertrouwen voor de toekomst.'

Feyenoord pakte na een kwartier de leiding via Marouan Azarkan. Crysencio Summerville en Toshio Lake waren ook nog trefzeker in de eerste helft. 'En we hadden er wel zes kunnen maken voor rust', zo zag Oost, die opmerkte dat de tegenstander in de omschakeling nog wel een paar keer gevaarlijk werd voor het doel van keeper Thijs Jansen. Die hield de ploeg uit Pijnacker echter met een aantal alerte reddingen de hele wedstrijd van het scorebord.

In de tweede helft veranderde er niets aan het spelbeeld. Feyenoord behield het veldoverwicht en bleef de bal snel rondtikken, resulterend in nog vier treffers. Na rust was er voor de bezoekers ook voldoende ruimte om zich individueel uit te leven, iets waar Oost geen moeite mee had. 'Dat konden ze proberen, de wedstrijd was beslist en leende zich er dus prima voor. Ik heb vandaag een Feyenoord gezien dat 80 minuten lang voor elkaar wilde werken en bleef zoeken naar doelpunten. Met onze eerste officiële wedstrijd in het vooruitzicht, volgend weekend voor de beker bij VVV/Helmond Sport C1, kan ik niet anders dan zeer tevreden zijn.'

DSVP B1 - Feyenoord C1 0-7
15' 0-1 Marouan Azarkan
16' 0-2 Crysencio Summerville
39' 0-3 Toshio Lake
44' 0-4 Marouan Azarkan
51' 0-5 Wouter Burger
70' 0-6 Splinter de Mooij
80' 0-7 Ömer Gündüz

Opstelling Feyenoord C1: Jansen; Hall, Rustveld, Hartman, Yates; Gündüz, Dijksteel (41' Bogarde), Burger (60' De Mooij); Summerville (41' El Karbachi), Lake (41' Doesburg) en Azarkan.