basisplaatje_logo_academy

Feyenoord A2 speelt gelijk bij Sparta A1

Feyenoord A2 is het competitieseizoen goed begonnen met een knap gelijkspel op bezoek bij Sparta A1: 2-2. Feyenoord B1 had nog meer succes tegen Sparta met een 2-0 thuiszege op de stadsgenoot. Feyenoord B2 won met 0-1 bij Brabant United B2 dankzij een treffer in de blessuretijd van Rodney Huijgen. Feyenoord C1 pakte drie verdiende punten bij NEC/FC Oss C1: 1-2. Feyenoord C2 zette Excelsior C2 met ruime cijfers opzij (5-1). Feyenoord D1 rekende in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen af met Brabant United D1: 0-2.

FEYENOORD A2 KNOKT ZICH NAAR GELIJKSPEL BIJ SPARTA A1
Feyenoord A2 is het competitieseizoen begonnen met een fraai gelijkspel tegen Sparta A1: 2-2. De ploeg van trainer Jan Gösgens deed bepaald niet onder voor de A1 van de stadsgenoot. 'Voor een A2 is dit een uitstekend resultaat en het was ook zeker verdiend', jubelde Gösgens.

Feyenoord begon voortvarend aan het duel en kwam al na vijf minuten op voorsprong via Shurendo Janga, die de geblesseerde Tarik Fagrach verving in de spits. De aanvaller bleef koel na een goede individuele actie en mikte in de korte hoek raak. Daarna kreeg Feyenoord het moeilijker tegen Sparta, dat meer balbezit had en met goed positiespel een aantal kansen creëerde. Na een halfuur spelen kwam de thuisploeg op 1-1, wat tevens de ruststand was. 'Je weet dan dat het in de tweede helft moeilijker gaat worden, want Sparta A1 is gewoon een goed team', aldus Gösgens.

Feyenoord-doelman Thodorie Velanas stompte vlak na rust nog op heerlijke wijze een afstandschot uit de kruising, maar was na een uur spelen kansloos bij een schitterende vrije trap van de Spartanen: 2-1. In plaats van bij de pakken neer te zitten, knokte Feyenoord zich echter terug in de wedstrijd. Erwin Franse miste eerst nog een grote kans. Even later, in de 76ste minuut, was het opnieuw Janga die doel trof, op aangeven van Mo el Hankouri. Feyenoord kreeg via diezelfde El Hankouri zelfs nog een dot van een mogelijkheid op de overwinning, maar de aanvaller zag zijn schot net over gaan.

Het was misschien iets te veel van het goede geweest, erkende ook Gösgens. 'Wat ik vandaag heb gezien, daar kan ik alleen maar heel erg tevreden mee zijn. De manier waarop de jongens zich nog terugknokken na de 2-1, verdient respect.'

Sparta A1 - Feyenoord A2 2-2
5' 0-1 Shurendo Janga
30' 1-1
60' 2-1
76' 2-2 Shurendo Janga

Opstelling Feyenoord A2: Velanas; Elmensdorp (85' Den Hoedt), Bijl, Zwartjens, De Sterke; Roffelsen, Smulder, Franse; Guezen (65' El Hankouri), Janga en De Jesus (60' Roeleveld).

FEYENOORD B1 ZEGEVIERT IN STADSDERBY TEGEN SPARTA
Feyenoord B1 heeft zaterdag op Varkenoord dik verdiend van Sparta B1 gewonnen. De ploeg van trainer Cor Adriaanse was het gehele duel de bovenliggende partij. Toch duurde het tot ver in de tweede helft totdat de thuisploeg op voorsprong kwam. Tahith Chong en Dylan Vente verzorgden uiteindelijk de Feyenoord-doelpunten.

Zonder groots te spelen was Feyenoord in de eerste helft de betere ploeg. Sparta liet het initiatief bij de thuisploeg en probeerde in de omschakeling voor gevaar te zorgen. 'Maar verdedigend stonden we voor rust goed', wist Adriaanse. 'Ik vond alleen dat we onszelf tekort deden door een aantal kansen onbenut te laten.' Onder anderen aanvaller Vente was dicht bij het openingsdoelpunt.

Na de pauze veranderde het spelbeeld nauwelijks. De bezoekers bleven loeren op een gevaarlijke counter, maar kwamen daar nooit echt aan toe. Chong brak uiteindelijk de ban voor Feyenoord. Na een vloeiende aanval, waarbij Mohamed Choukoud en Vente de bal één keer toucheerden, schoot Chong fraai raak: 1-0.

In blessuretijd maakte Vente aan alle onzekerheid een einde. Na een overtreding op Chong, in het zestienmetergebied, bleef de Feyenoord-spits koel vanaf elf meter. 'Zonder groots te spelen, hebben we een verdiende overwinning geboekt. Verdedigend stond het goed', aldus Adriaanse, die Jordy Wehrmann (handblessure) moest missen.

Feyenoord B1 - Sparta B1 2-0
68' 1-0 Tahith Chong
81' 2-0 Dylan Vente (penalty)

Opstelling Feyenoord B1: Beukers; Reith, Van Wetten, Blesgraaf, Malacia; El Bouchataoui, Van Mullem (61' De Roy van Zuydewijn), Choukoud (72' Kubilinskas); Touré, Vente en Chong.

FEYENOORD B2 IN BLESSURETIJD LANGS BRABANT UNITED B2
Feyenoord B2 heeft zich goed hersteld van de valse start vorige week bij Roda JC B2 (4-1). In het tweede competitieduel van het seizoen werd met 0-1 gewonnen van Brabant United B2. Rodney Huijgen zorgde in de blessuretijd voor de bevrijdende treffer. 'We hebben er hard voor moeten vechten, maar de eerste drie punten zijn binnen', aldus trainer Edwin de Graaf. 'En het was ook verdiend.'

Feyenoord stuitte in Brabant op een heel compact verdedigende thuisploeg. Het aantal kansen voor rust voor de Rotterdammers bleef daardoor gering. 'Ons tempo lag ook te laag', zo zag De Graaf. ‘Gelukkig ging het tempo in de tweede helft omhoog en kregen we ook twee à drie honderd procent kansen.' Mede door goed werk van de keeper van Brabant United werd er echter geen één van benut.

Een minuut voor tijd leek het toch nog goed te komen toen de scheidsrechter een strafschop toekende aan Feyenoord. Maar die gouden kans was niet aan Ian Smeulers besteed. De Graaf: 'Toen wist ik het het: dit is een 0-0-wedstrijd. Rodney had echter andere plannen en maakte er een minuut later gelukkig toch nog  0-1 van. Een pluspunt ten opzichte van de nederlaag vorige week tegen Roda is dat we agressiever waren in de duels. We zullen elke wedstrijd net als de tegenpartij honderd procent moeten geven en dan geeft het kwaliteitsverschil uiteindelijk de doorslag.'

Brabant United B2 - Feyenoord B2 0-1
80+1' 0-1 Rodney Huijgen

Opstelling Feyenoord B2: Koorevaar; Geertruida, De Kubber (60' Loshi), Wong-Si-Kwie, Smeulers; Heijberg (70' Reemst), Huijgen, Kokcu; Bibuljica (55' Amadin), Kalentjev (60' Van Ewijk) en Reboe.

FEYENOORD C1 PAKT DRIE VERDIENDE PUNTEN BIJ NEC/FC OSS C1
Feyenoord C1 heeft drie punten overgehouden aan de uitwedstrijd tegen NEC/FC Oss C1: 1-2. De Rotterdammers hadden het gehele duel een veldoverwicht, maar zagen de thuisploeg na doelpunten van Wouter Burger en Ezra Hoogenboom toch nog terug in de wedstrijd komen. In de slotfase bleef het elftal van Jeffrey Oost goed op de been.

Met goed combinatievoetbal bestookte Feyenoord de defensie van NEC/FC Oss C1 vanaf het beginsignaal. Na zo’n tien minuten spelen leverde dat het eerste doelpunt van de wedstrijd op. Na een mooie aanval, waarbij de bal uiteindelijk bij Mohamed el Karbachi belandde, was Burger met zijn hoofd het eindstation: 0-1.

Feyenoord bleef na dat doelpunt kansen creëren, maar hield de thuisploeg in leven door een aantal ervan onbenut te laten. Vijf minuten na de pauze was het alsnog raak voor de Rotterdammers. Een voorzet van Toshio Lake werd door Hoogenboom bij de tweede paal binnengeschoten: 0-2.

Toch keerde de spanning in de wedstrijd nog even terug. Een inzet van NEC/FC Oss leek door Thijs Jansen voor de doellijn gestopt te worden, maar de scheidsrechter keurde de inzet van de thuisploeg toch goed. Jansen trad na die 1-2 nog een keer goed handelend op, waardoor Feyenoord met een verdiende overwinning huiswaarts keerde.

'Ik vind dat we een terechte overwinning hebben geboekt', sprak trainer Jeffrey Oost. 'We hebben in fases goed voetbal laten zien en kwamen alleen even in de problemen na de 1-2.'

NEC/FC Oss C1 - Feyenoord C1 1-2
11' 0-1 Wouter Burger
40' 0-2 Ezra Hoogenboom
47' 1-2

Opstelling Feyenoord C1: Jansen; Hall, Hoogenboom, Hartman, Den Haan (52' Rustveld); Burger, Yates (52' Dijksteel), De Mooij (36' Gündüz); El Karbachi (43' Azarkan), Lake en Summerville (43' Doesburg).

FEYENOORD C2 MET RUIME CIJFERS LANGS EXCELSIOR C2
De stadsderby tussen Feyenoord C2 en Excelsior C2 eindigde zaterdag in een 5-1 overwinning voor Feyenoord. Stan Maas had zijn ploeg voor rust al op een 2-0 voorsprong gezet, waarna Abdel Belarbi (2x) en opnieuw Maas na rust doel troffen.

Excelsior C2 begon sterk aan de wedstrijd. De Kralingers zetten vroeg druk op Feyenoord, dat daar aanvankelijk niet mee om kon gaan. 'Maar ik vond het goed om te zien dat de jongens elkaar, al coachend, verder hielpen', vertelde trainer Daniël van der Meulen. 'Ik zag dat het direct een stuk beter ging.'

Maas opende na twintig minuten de score voor Feyenoord. Aan dat doelpunt ging een splijtende pass van Belarbi vooraf. Na de 2-0 van opnieuw Maas deed Excelsior wat terug. 'We gaven een onnodige vrije trap weg en Excelsior profiteerde daarvan. Dat is iets waar we wel van balen', aldus Van der Meulen.

Na rust had Feyenoord weinig meer te duchten van de bezoekers. Via Belarbi (2x) en Maas liepen de gastheren uit naar 5-1. 'Een verdiende overwinning. Het mooie was dat er echt een team op het veld stond. Dat nog niet alles lukt, maakt niet uit. Als je elkaar maar helpt.'

Feyenoord C2 - Excelsior C2 5-1
20' 1-0 Stan Maas
29' 2-0 Stan Maas
41' 2-1
52' 3-1 Abdel Belarbi
62' 4-1 Stan Maas
67' 5-1 Abdel Belarbi

Opstelling Feyenoord C2: Sikanic; Van der Sloot, Dalen, Brugman (41' Papendrecht), Esajas (35' Van der Zeeuw); Naujoks (52' Kramer), Omgba, Zitman (35' Valk); Maas, Axt (35' Cukur)en Belarbi.

FEYENOORD D1 WINT BIJ BRABANT UNITED D1
Feyenoord D1 is het competitieseizoen begonnen met een overwinning. Op bezoek bij Brabant United D1 werd het 0-2 voor de Rotterdammers, die vooral in de eerste helft uitstekend speelden en tot veel kansen kwamen. 'Maar we vergaten onszelf te belonen en hielden de tegenstander daardoor te lang in de wedstrijd', reageerde trainer Gaston Taument.

Feyenoord had vanaf de eerste minuut het betere van het spel. Het leidde al snel tot mogeljkheden die vooral vanaf de flanken werden gecreëerd. Zo raakte Shiloh 't Zand de paal en kopte Tyrell Tearr op de lat. In de 24ste minuut was het eindelijk raak. Guus Baars was het meest attent bij een corner en liet de keeper van Brabant United kansloos met een schot dat via de onderkant van de lat in het doel belandde.

'De 0-1 voorsprong was meer dan verdiend, maar we hadden met een beetje pech ook gewoon met 1-0 achter kunnen staan bij rust', vertelde Taument. De coach zag zijn keeper Devin Remie namelijk nog voor de openingstreffer van Feyenoord bij een counter van de tegenpartij een fantastische redding maken in een één-op-één-situatie met de spits van Brabant United.

Na de pauze bleef Feyenoord de betere ploeg. Brabant United ging opportunistischer spelen, maar het bracht de bezoekers nauwelijks in de problemen. Het duurde tot de laatste minuut van de officiële speeltijd voordat Feyenoord via invaller Corné van Houwelingen de wedstrijd in het slot gooide. Taument: 'We misten vandaag de finesse en scherpte voor het doel om het duel al eerder te beslissen. Daar zullen we de komende weken aan moeten werken.'

Brabant United D1 - Feyenoord D1 0-2
24' 0-1 Guus Baars
60' 0-2 Corné van Houwelingen

Opstelling Feyenoord D1: Remie; Van Veldhoven, Baars, Hartjes ('50 Hartjes), Van Paasen; Oulad M'Hand, 't Zand, Hokke; Bodo, Tearr (40' Van Houwelingen) en Christoffel.