basisplaatje_logo_academy

Feyenoord A2 pakt tweede prijs tijdens Osmanovski Cup

Feyenoord A2 heeft afgelopen weekend beslag gelegd op de tweede prijs van de Esad Osmanovski Memorial Cup in het Zeeuwse Breskens. Tijdens het toernooi, dat twee dagen duurde, kreeg de ploeg van trainer Jan Gösgens slechts één doelpunt tegen. De finale tegen AZ A1 ging uiteindelijk na een strafschoppenserie verloren. Rody van Putten werd topscorer van het toernooi.Feyenoord B2 nam deel aan een toernooi in Hongarije en eindigde daar als vijfde.

Het toernooi begon voor de Rotterdammers met een wedstrijd van twee keer vijfentwintig minuten tegen het Belgische Club Brugge. Rody van Putten (2x) en Gilberto da Silva zorgden voor een uitstekende 3-0 overwinning. Later op de zaterdag werden ook het Turkse Besiktas (1-0) en ADO Den Haag (1-0) verslagen. Gösgens: ‘Door drie keer te winnen waren we direct geplaatst voor de halve finales. Bijzonder, want door de schoolexamens van de meeste spelers hadden we weinig trainingsarbeid in de benen. Daarom hadden we ook een groot aantal B-junioren meegenomen naar Zeeland.’

In de halve finale moest Feyenoord het opnemen tegen Genk. Na een doelpuntloze wedstrijd nam A2 de penalty’s beter: 8-7. Tim van der Linden stopte de achtste inzet van de Belgen. Het sterke AZ A1, woensdag tegenstander van Feyenoord A1 in de bekerfinale, was in de finale de tegenstander. ‘Een mooie kans om AZ uit te putten voor de finale tegen onze A1, maar ook voor ons een goede test, want zij speelden op volle sterkte’, aldus Gösgens.

Ondanks dat AZ een overwicht had hielden de Rotterdammers goed stand. Toch kwamen de Alkmaarders halverwege de tweede helft op voorsprong, maar Rody van Putten maakte die achterstand vlak voor tijd ongedaan. Gösgens: ‘We zijn één op één gaan spelen en kregen grip op AZ. Ook in de verlenging. Daarin waren we de betere ploeg, maar konden we het net niet vinden.’ In de penaltyreeks was AZ iets gelukkiger.

Gösgens was tevreden over het toernooi. ‘We hebben in het hele toernooi maar één goal tegen gekregen en dat met een jonge ploeg die weinig getraind had. Het klikte. Dat is leuk om te zien.’

Halve finale
Racing Genk onder 19 – Feyenoord A2 0-0 (Feyenoord wint na strafschoppen 7-8)

Finale
Feyenoord A2 – AZ A1 1-1 (AZ wint na strafschoppen 3-4)
0-1
1-1 Rody van Putten

GOEDE LEERMOMENTEN VOOR B2 IN HONGARIJE

Feyenoord B2 heeft afgelopen weekend veel geleerd tijdens een toernooi in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. In totaal speelde de ploeg van trainer Marcel Koning drie wedstrijden. Daarvan gingen er twee verloren en werd er een gewonnen. Feyenoord sloot het toernooi af met een vijfde plaats.

De Rotterdammers, die op donderdag al in Hongarije aan kwamen, speelden op vrijdag de eerste wedstrijd tegen het Duitse FC Nürnberg. Na vijf minuten kwam B2 op achterstand, waarna Nürnberg steeds verdedigender gingen spelen. Koning genoot vooral  van de wilskracht van de Duitsers, die uiteindelijk met 2-0 wonnen. ‘Ik denk dat het aan de manier van opleiden ligt. Die Duitsers hadden zo veel wilskracht. Ze liepen op ballen waar wij normaal nooit op zouden lopen omdat die uit zou vliegen. Maar zij hebben de kwaliteit om voor iedere bal 110 procent te geven. Daar hebben we het in de nabeschouwing zeker over gehad.’

Doordat Nürnberg in de eerste wedstrijd al ruim van Ferencvaros had gewonnen en er maar zes teams deelnamen aan het toernooi was Feyenoord direct uitgeschakeld voor plek 1 en 2. Zaterdag nam B2 het op tegen Ferencvaros. Koning: ‘Een complete offday van onze kant. We verloren door een terechte penalty opnieuw van een fysiek ijzersterke tegenstander. Wat dat betreft waren deze twee wedstrijden erg leerzaam.’

Op de derde toernooidag streden de Rotterdammers tegen het Belgische Club Brugge voor de vijfde plaats. In een open wedstrijd nam Feyenoord een 3-0 voorsprong. De wedstrijd werd echter niet afgemaakt omdat beide trainers besloten het duel te staken wegens noodweer. ‘De flitsen en donderklappen kwamen wel erg dichtbij’, aldus De Koning. ‘We hebben 70 minuten gespeeld. Gezien de stand was de wedstrijd toen al gespeeld. Dus staken was veiliger voor iedereen.’