basisplaatje_logo_academy

Feyenoord A2 opnieuw eenvoudig langs Hollandia

Feyenoord heeft zaterdag een overtuigende zege geboekt op bezoek bij Hollandia A1. In Hoorn werd het 1-4 voor de ploeg van trainer Jan Gösgens, die door de overwinning nu aan kop gaat in de poule. 'We dicteerden ook nu weer op alle fronten tegen een ploeg waarvan we dit seizoen al tweemaal ruim hadden gewonnen', reageerde Gösgens tevreden.

Afgelopen september walste Feyenoord in eigen huis namelijk al een keer over de Noord-Hollanders heen (9-0). En ook in de achtste finale van het bekertoernooi een maand later hadden de Rotterdammers weinig moeite met Hollandia: 0-3. Dat het zaterdag opnieuw een gemakkelijke middag zou worden voor Feyenoord, werd al heel snel duidelijk. Mo el Hankouri bracht de bezoekers al na vijf minuten spelen op voorsprong op aangeven van Gustavo Hamer. Binnen de minuut had El Hankouri al zijn tweede erin liggen na een onderschepping meteen na de aftrap. Spits Mans Herrmann tekende in de 17de minuut voor de 0-3.

'De eerste helft was volledig voor ons', zo zag ook Gösgens. 'Zij kregen alleen één klein kansje vlak voor rust, maar keeper Todorie Velanas tikte de bal net over.' In de tweede helft kwam Feyenoord nog één keer tot scoren, uit een corner in de 56ste minuut. Sem van der Pijl gaf de bal het beslissende tikje bij een schot van Herrmann: 0-4.

Hollandia deed na ruim een uur spelen nog wel iets terug na wat onoplettendheid achterin bij Feyenoord, maar meer zat er niet in voor de thuisploeg. Gosgens: 'De tweede helft was niet zo bijzonder, ook omdat je zag dat beide teams meer op reserve gingen spelen met het oog op komende maandag. Hollandia speelt dan een belangrijk degradatieduel met De Graafschap. Wij treden aan tegen nummer drie Almere City A1.'

Hollandia A1 - Feyenoord A2 1-4
5' 0-1 Mo el Hankouri
5' 0-2 Mo el Hankouri
17' 0-3 Mans Herrmann
56' 0-4 Sem van der Pijl
64' 1-4

Opstelling Feyenoord A2:Velanas; Proost, Vander Pijl, Hammouti, Absalem; Korporaal, Hamer (64. Van der Putten), Den Hoedt (71' De Jesus); El Hankouri (79' Pisas), Herrmann en Franse.