basisplaatje_logo_academy

Feyenoord A2 is AFC A1 de baas

Vanwege de weersomstandigheden werd een groot aantal wedstrijden van Feyenoord Academy-teams dit weekend afgelast. Zo ging onder meer een streep door het uitduel van Feyenoord A1 met NEC/FC Oss A1, terwijl ook Feyenoord B1 – Ajax B1 niet doorging. Ook de duels van C1 en D1 werden afgelast. Feyenoord A2 kwam wel in actie en boekte een overwinning op AFC A1. Feyenoord C2 ging er met een kleine overwinning vandoor bij AZ C2 (2-3).

FEYENOORD A2 IN SLOTFASE VOORBIJ AFC A1
Feyenoord A2 heeft zaterdagmiddag met 1-0 gewonnen van AFC A1. Invaller Rowdy van der Putten maakte vlak voor tijd het winnende doelpunt voor de Rotterdammers. 'Dan win je ineens een wedstrijd die ook zomaar in een gelijkspel had kunnen eindigen', sprak trainer Jan Gösgens.

Feyenoord en AFC hielden elkaar voor rust in evenwicht. De Rotterdammers wisten dat ze een zware kluif zouden hebben aan de bezoekers. Op bezoek bij de Amsterdammers ging Feyenoord A2 voor de winterstop nog met 2-0 onderuit. 'AFC heeft de beste amateurjeugdopleiding van Nederland. De A1 is een sterke ploeg, die op een haar na de kampioenspoule heeft gemist', aldus Gösgens.

Ondanks de kracht van de bezoekers waren de eerste twee opgelegde kansen voor Feyenoord A2. Gerson Pisas liet die echter onbenut. Ook AFC deed iets terug, maar een schotkans werd door verdediger Bert Koomen geblokt, waardoor bij het bij rust nog 0-0 stond.

Na de pauze kreeg AFC meteen een goede kans, maar die werd door Feyenoord-doelman Thodorie Velanas uit het doel gehouden. Een vrije trap van aanvaller Mans Herrmann werd aan de andere kant van het veld vervolgens uit de hoek gebokst. 'De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen', sprak Gösgens. 'Maar doordat de A1 was afgelast, hadden we wissels achter de hand waarmee we het verschil konden maken.'

Vlak voor tijd was het dan ook Rowdy van der Putten die een voorzet van Jessey Proost in het doel werkte en daarmee de Rotterdammers aan de zege hielp.

Feyenoord A2 - AFC A1 1-0
87' 1-0 Rowdy van der Putten

Opstelling Feyenoord A2: Velanas; Kingsale (67' Proost), Van der Pijl (87' Hammouti), Koomen, Absalem; Korporaal, El Hankouri (67' Da Silva),Van Haaren; Pisas, Herrmann (86' Van der Putten), Manusama (67' Den Hoedt).

FEYENOORD C2 LAAT AZ C2 NOG BIJNA TERUGKOMEN
Feyenoord C2 heeft zaterdagmorgen met 2-3 gewonnen op bezoek bij AZ C2. De ploeg van trainer Edwin de Graaf nam een 0-3 voorsprong, maar zag AZ C2 na de pauze nog terugkomen tot 2-3. 'Maar na hun tweede doelpunt kwam de scheidsrechter de bal meteen halen en floot hij af', zei De Graaf.

Over de eerste vijftig minuten mocht Feyenoord C2 volgens De Graaf dik tevreden zijn. De Rotterdammers hanteerden een hoog baltempo, verlegden het spel goed naar de andere kant als het te druk werd en speelden goed combinatievoetbal. Na een kwartier spelen leverde dat het eerste doelpunt op van Marouan Azarkan die een goed uitgespeelde aanval afrondde. 'Het was een mooie aanval over zeven of acht schijven', complimenteerde De Graaf zijn ploeg.

De 0-2 werd niet veel later uit een hoekschop van Azarkan door Mohammed el Karbachi binnengeschoten. Ook de derde treffer van de Rotterdammer, vlak na de pauze, viel uit een corner. D-speler Melayro Bogarde, die na tien minuten spelen in het veld kwam voor Daniël van Leeuwen, werkte de bal tegen de touwen.

Na de 0-3 wisselde De Graaf een aantal spelers en zakte het spel van Feyenoord iets terug. Daardoor kwam AZ C2 nog twee keer tot scoren, maar uiteindelijk was de coach niet minder tevreden. 'In de eerste topwedstrijd na de winterstop hebben we vijftig minuten heel goed gespeeld', vond de trainer.

AZ C2 - Feyenoord C2 2-3
15' 0-1 Marouan Azarkan
23' 0-2 Mohammed el Karbachi
42' 0-3 Melayro Bogarde