basisplaatje_logo_academy

Feyenoord A2 houdt koers

Feyenoord A1 heeft zaterdag een punt overgehouden aan het thuisduel tegen Willem II. De ploeg van trainer Marcel Koning speelde met 1-1 gelijk. ‘Onze slechtste wedstrijd van het seizoen’, aldus Koning. Feyenoord A2 won op de valreep van AFC A1, maar overtuigde evenmin. Steven Smulder kroonde zich voor het elftal van coach Jan Gösgens tot matchwinner. Feyenoord B2 leed tegen Brabant United B2 slordig puntverlies (3-3), terwijl Feyenoord D1 weer eens een overwinning boekte. Het elftal van trainer Gaston Taument versloeg NEC/FC Oss D1 met 1-2.

Feyenoord A1 komt niet voorbij Willem II A1
Feyenoord A1 is er zaterdagmiddag niet in geslaagd om Willem II A1 te verslaan. De Rotterdammers kwamen na rust nog wel op voorsprong via Jari Schuurman, maar zagen de Tilburgers niet veel later alweer op gelijke hoogte komen. ‘De bereidheid was er vandaag niet bij mijn elftal’, aldus Feyenoord-trainer Marcel Koning.

Feyenoord had op het eigen Varkenoord moeite met de felle bezoekers. ‘Zij gingen er terecht met 110 procent voor en zetten ons goed onder druk. Wij kwamen moeizaam onder die druk uit’, vertelde Koning, die zijn centrumspits Mans Herrmann voor rust net over zag mikken na een goede aanval.

Ook in het tweede bedrijf leken de Brabanders meer over te hebben voor een overwinning. Toch kwam Feyenoord, waar aanvoerder Gustavo Hamer en doelman Justin Bijlow vanwege blessures ontbraken, op voorsprong. Speler van Feyenoords eerste selectie Jari Schuurman, nog altijd A-junior,  kopte de bal uit een indraaiende vrije trap van Danny van Haaren in het doel: 1-0.

Het antwoord van Willem II volgde snel, waarna de Tilburgers zelfs de beste kansen op de overwinning hadden. Feyenoord deelde alleen nog speldenprikjes uit via Mo el Hankouri (net over de kruising), Schuurman en Nigel Robertha. ‘Zij waren in alle duels feller dan wij’, concludeerde Koning. ‘Als speler van Feyenoord A1 moet je minimaal honderd procent willen winnen en daar hebben wij op dit moment moeite mee. Uiteindelijk mogen we nog blij zijn met een punt.’

Feyenoord A1 – Willem II A1 1-1
54' 1-0 Jari Schuurman
57' 1-1

Opstelling Feyenoord A1: Velanas; Den Hoedt, Van der Meer, Knoester, Absalem (76' Anes); Van Haaren (80' Kingsale), Schuurman, El Hankouri; Robertha, Herrmann (60' Korporaal) en Slabbekoorn (60' Fernandes).

Feyenoord A2 op valreep voorbij AFC A1
Feyenoord A2 blijft meedoen om de bovenste plaatsen in de Eerste Divisie. Het elftal van trainer Jan Gösgens kwam tegen AFC A1 niet best voor de dag, maar sloeg in de slotminuut alsnog toe. Steven Smulder tekende vanaf de strafschopstip voor de winnende 2-1.

De Rotterdammers kwamen halverwege de eerste helft op voorsprong. Na een lange bal van Clarence Bijl ging Feyenoord-spits Tarik Fagrach met succes een duel met de AFC-doelman aan. Eenvoudig kopte hij de bal uiteindelijk over de doellijn: 1-0. Dat doelpunt bleef het enige hoogtepunt in de eerste helft. ‘De wedstrijd was het aanzien nauwelijks waard’, vertelde trainer Gösgens. ‘Ik vond het van onze kant zeer matig, het liep gewoon niet.’

Ook in de tweede helft bleef het spel van Feyenoord ver onder de maat. Gösgens: ‘Je voelde dat de 1-1 op een gegeven moment zou gaan vallen. Uiteindelijk viel die zes minuten voor tijd, nadat een vrije trap op schitterende wijze langs Ramon ten Hove gekopt werd.’

Toch was het laatste woord aan Feyenoord. Aanvaller Sergi Roeleveld, die als één van de weinige Feyenoorders wel zijn niveau haalde, passeerde een aantal tegenstanders en werd in het zestienmetergebied van AFC onreglementair gestopt. De toegekende strafschop schoot invaller Smulder raak: 2-1. ‘Dit was onze slechtste wedstrijd, maar we blijven meedoen om de bovenste plekken. Als we in de top 4 eindigen, spelen we straks tegen de onderste ploegen uit de Eredivisie’, aldus Gösgens.

Feyenoord A2 – AFC A1 2-1
24' 1-0 Tarik Fagrach
84' 1-1
90' 2-1 Steven Smulder (penalty)

Opstelling Feyenoord A2: Ten Hove; Elmensdorp, Bijl, Sinteur, Anes (45' De Sterke); Roffelsen, Franse, Guezen (60' De Jesus); Fagrach (83' Van Wetten), Hansson (60' Smulder) en Roeleveld.

Feyenoord B2 lijdt opnieuw slordig puntverlies
Feyenoord B2 heeft zaterdag opnieuw onnodig twee punten laten liggen. De Rotterdammers leken tegen Brabant United B2 op weg naar een gemakkelijke middag door al snel op 2-0 te komen. De bezoekers draaiden de wedstrijd echter volledig om, waarna Feyenoorder Noah Lewis in blessuretijd alsnog de 3-3 maakte.

Het elftal van trainer Edwin de Graaf ging dus goed van start tegen de Brabanders. Middenvelder Orkun Kokcu opende al snel de score, de 2-0 van Nelson Amadin, die het eindstation bleek van een vloeiende Feyenoord-aanval, volgde tien minuten later. Het enige smetje op de openingsfase was het uitvallen van Ben de Kubber, die zich vanwege hamstringkrachten voortijdig moest laten vervangen.

Nog voor de pauze kwamen de bezoekers terug in de wedstrijd. Bij de 2-1 hadden de Brabanders het geluk aan hun zijde, want een inzet verdween via een Feyenoorder achter doelman Joey Koorevaar. Diezelfde Koorevaar verwerkte de bal tien minuten later slecht, waardoor het 2-2 werd. ‘Typisch voor mijn elftal dit seizoen’, sprak trainer De Graaf. ‘We hadden tachtig procent balbezit, vermoed ik en met 2-0 was er niets aan de hand. We geven vervolgens weer twee doelpunten op knullige wijze weg.’

In de tweede helft kreeg Feyenoord via Milan van Ewijk dé kans op een nieuwe voorsprong, maar vanaf de penaltystip raakt hij de paal. De Graaf: ‘Naast die gemiste strafschop hadden we nog wel wat mogelijkheden, maar ook die misten we. Bij een hoge voorzet, vlak voor tijd, kwam Brabant United ook nog eens op voorsprong.’

Dat Feyenoord via Lewis, die in blessuretijd de bal vlak voor het doel van Brabant United voor zijn voeten kreeg, nog een punt overhield aan de wedstrijd, verzachtte het puntenverlies nog enigszins. ‘Uiteindelijk ben ik blij met een punt, maar we hadden dit duel gewoon dik moeten winnen. Dit is ons dit seizoen al drie of vier keer overkomen’, besloot de Feyenoord-trainer.

Feyenoord B2 – Brabant United B2 3-3
6' 1-0 Orkun Kokcu
17' 2-0 Nelson Amadin
21' 2-1
32' 2-2
79' 2-3
82' 3-3 Noah Lewis

Opstelling Feyenoord B2: Koorevaar; Geertruida, Lewis, De Kubber (31' Aslan), Loshi; Heijberg (55' Smeulers), Kokcu, Huijgen; Van Ewijk (52' Bibuljica), Reboe en Amadin (70' Kalentjev).

Feyenoord D1 wint nu wel van NEC/FC Oss D1
Feyenoord D1 heeft zich zaterdag knap hersteld van de nederlaag die het vorige week leed tegen NEC/FC Oss D1. Tegen de amateurs van diezelfde club won de ploeg van oefenmeester Gaston Taument wel: 1-2. ‘Lekker dat we na een paar weken weer een overwinning boeken’, aldus de trainer uit Den Haag.

Voor Feyenoord D1 was het bijna een maand geleden dat er voor het laatst gewonnen werd. Door de zege die de Rotterdammers zaterdag realiseerden, bekeren ze door. In de eerste helft kwam de thuisploeg, in de competitie actief in de Tweede Divisie, nog wel op voorsprong. ‘Maar ik denk dat we nooit in de problemen zijn gekomen, ook niet door dat tegendoelpunt’, sprak Taument.

Na de 1-0, die viel na een goede corner van de Nijmegenaren, bracht Tyrell Tearr de stand op aangeven van Saladin Oulad M’Hand alweer snel in evenwicht. Amper twee minuten na die gelijkmaker kwam Feyenoord op voorsprong. Een goede actie van Corné van Houwelingen, die aan de linkerkant van de Feyenoord-aanval speelde, werd door Milan Hokke bekroond met de 1-2.

Feyenoord bleef in het vervolg van de eerste helft en het gehele tweede bedrijf de bovenliggende partij en kreeg diverse kansen op meer doelpunten. Taument: ‘Ik denk ook dat 1-4 of 1-5 een betere afspiegeling van deze wedstrijd was geweest. Maar het belangrijkste is dat we weer eens hebben gewonnen. We hebben weer een stap gezet.’

NEC/FC Oss D1 – Feyenoord 1-2
12' 1-0
19' 1-1 Tyrell Tearr
21' 1-2 Milan Hokke

Opstelling Feyenoord D1: Kroesen; Jen Hong Li, Owusu, Baars (39' Van Paasen), Reinja; Oulad M’Hand, Hokke (39' El Massoudi), ’t Zand (49' Roels); Bol (45' Bodo), Tearr en Van Houwelingen.