Fanshop
Fanshop
basisplaatje_logo_academy

Feyenoord A1 zet na N.E.C. ook Heerenveen opzij

Feyenoord A1 heeft buitenshuis de smaak te pakken. De ploeg van trainer Roy Makaay boekte donderdagavond zijn tweede uitoverwinning op een rij door het nog puntloze Heerenveen met 1-2 te verslaan. Afgelopen zaterdag was Feyenoord in Nijmegen ook al te sterk geweest voor N.E.C. (1-3). Door de zege klimmen de Rotterdammers in één klap van de zesde naar de tweede plaats in de kampioenspoule. Feyenoord heeft zeven punten uit vier duels verzameld. Ajax A1 gaat aan kop met twaalf punten uit vier wedstrijden.

Beide ploegen begonnen weifelend aan het duel in Friesland. In het eerste kwartier was het voor Feyenoord zoeken naar de juiste organisatie. 'Daarna pakten we de controle over de wedstrijd', aldus Makaay, die zag dat zijn ploeg tot drie keer toe verzuimde op voorsprong te komen. Vijf minuten voor rust incasseerden de Rotterdammers uit het niets een tegenvaller. Het tot dan toe onmachtige Heerenveen profiteerde bij een corner van een mistrap achterin bij Feyenoord: 1-0.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Feyenoord bleef de dominante ploeg die kansen creëerde. Heerenveen kreeg in het begin van de tweede helft nog wel een goede mogelijkheid op de 2-0. Die viel echter niet en vervolgens was het wachten op de gelijkmaker van de bezoekers. In de 69ste minuut was het eindelijk raak. Invaller Rick van der Struis bracht vanaf de rechterkant Jari Schuurman in stelling: 1-1.

Tien minuten voor tijd bekroonde Van der Struis zijn sterke invalbeurt ook met de winnende treffer. 'En daarna zijn we verdedigend niet meer in de problemen gekomen', oordeelde Makaay, die daarnaast zeer te spreken was over de vechtlust bij zijn ploeg. 'Ze hebben keihard geknokt tot het einde. Al met al was dit een verdiende overwinning. Zo'n tweede opeenvolgende uitzege geeft ook vertrouwen. We hebben de stijgende lijn te pakken en die moeten we volgende week thuis doorzetten tegen ADO Den Haag.' 

Heerenveen A1 - Feyenoord A1 1-2
Scoreverloop:
40' 1-0
69' 1-1 Jari Schuurman
80' 1-2 Rick van der Struis

Opstelling Feyenoord A1: Miazek; Ulusoy, Van der Meer, Verdonk, Gronsveld; Schuurman, Nieuwkoop, Slabbekoorn (58' Hamer); Idrissi (85' De Vos), Herrmann (58' Van der Struis) en Van Eijk (75' Klooster).