basisplaatje_logo_feyenoord

Feyenoord A1 wint Supercup

Feyenoord A1 heeft de Supercup gewonnen door op Varkenoord met 2-1 van PSV A1 te winnen. De ploeg van trainer Roy Makaay kwam de eerste echte test van het seizoen goed door. In de slotfase werd het nog even spannend, toen PSV de aansluitingstreffer maakte. Feyenoord A2 was minder succesvol en werd in de beker met 2-3 verslagen door Willem II/RKC A1. B1 won het oefenduel bij Excelsior B1 met 0-3, terwijl de B2 gelijkspeelde tegen Dordrecht B1. Feyenoord C1 was productief en stuurde Fortuna Sittard met 7-2 naar huis.

STERKE EERSTE HELFT FEYENOORD A1 BASIS VOOR WINST SUPERCUP

De eerste prijs van het seizoen is binnen voor Feyenoord A1. In eigen huis was de ploeg van trainer Roy Makaay met 2-1 te sterk voor PSV A1. De coach van de thuisploeg had alle reden om tevreden te zijn. ‘PSV is nauwelijks bij ons voor het doel gekomen en wij hebben vooral de eerste helft heel erg goed gespeeld’, sprak de trainer.

Makaay was niet alleen blij met de overwinning van zijn ploeg tijdens de eerste echte test van het seizoen, maar hij vond het ook belangrijk dat zijn spelers een wedstrijd om een prijs meekregen. ‘Het spelen van finales is ook een onderdeel van de opleiding’, weet de coach. ‘En als je een kans krijgt om een prijs te pakken, dan moet je daar alles aan doen.’

Dat Feyenoord A1 gretig was om de Supercup op Varkenoord te houden, lieten ze volgens Makaay duidelijk zien. ‘Het strijdplan van de eerste helft pakte goed uit. We speelden goed compact bij elkaar. PSV is niet of nauwelijks bij ons doel gekomen.’ Het goede spel leverde ook doelpunten op voor de Rotterdammers. De eerste goal kwam op naam van Rick Karsdorp, die na een goede combinatie zuiver raak schoot.

Na rust bracht Feyenoord het verschil met PSV al snel op twee doelpunten. Wessel Dammers kon na een goed doorgekopte lange bal doorlopen op de doelman van PSV. Die omspeelde hij, waarna de spits eenvoudig het net kon vinden. De spanning werd vlak voor tijd nog wel weer terug in de wedstrijd gebracht, toen PSV de aansluitingstreffer maakte uit een vrije trap, die stijf in de kruising werd geschoten. ‘Toen zag je dat PSV opportunistischer ging spelen en werd het nog spannend. Je zag ook dat jongens wat last van kramp kregen, maar daar hadden ze geen last meer van toen ze met de beker in hun handen stonden’, aldus Makaay.

Feyenoord A1 – PSV A1 2-1
26’ 1-0 Rick Karsdorp
53’ 2-0 Wessel Dammers
83’ 2-1

Opstelling Feyenoord A1: De Fockert; Cabral, Houben, Hardeveld, Gronsveld; Dekker, Nieuwkoop (90’ Kassels), Karsdorp (57’ Elst); Idrissi (62’ Robinson), Dammers en Driebergen.

WILLEM II/RKC A1 EFFECTIEVER DAN FEYENOORD A2

Feyenoord A2 ging in de eerste bekerwedstrijd van het seizoen onnodig onderuit tegen Willem II/RKC A1. De ploeg van trainer Jan Gösgens verzuimde de kansen af te maken. ‘Dat is eeuwig zonde’, reageerde de coach, die ondanks de nederlaag genoeg positieve punten zag. ‘Op basis van het spel hadden we moeten winnen.’

Op Varkenoord speelde de A2 volgens Gösgens de beste wedstrijd van het nog prille seizoen. ‘Over het voetbal ben ik ontzettend tevreden. Als je de kansen niet creëert, dan heb je een groter probleem, maar we hebben genoeg kansen gehad.’

Feyenoord A2 kwam na rust op een 0-2 achterstand. Centrumverdediger Sem van der Pijl bracht zijn ploeg met een kopbal uit een hoekschop van Bram van Eijk weer terug in de wedstrijd. Niet veel later was het echter alweer 1-3 voor de bezoekers. Djazz Manusama bracht de spanning vijf minuten voor tijd nogmaals terug door de 3-2 tegen de touwen te werken.

‘Daarna hebben we nog een aantal kansen gehad op de gelijkmaker. Maar als je ze niet benut, dan is dat jammer’,  zei Gösgens. ‘Het beste spel was na de eerste twintig minuten, toen we het wel moeilijk hadden, voor ons.’

Feyenoord A2 – Willem II/RKC A1 2-3
Scoreverloop
63’ 0-1
70’ 0-2
75’ 1-2 Sem van der Pijl
80’ 1-3
85’ 2-3 Djazz Manusama

Opstelling Feyenoord A2: Van der Hoek; Proost (80’ Ulusoy), Van der Pijl, James, Go (75’ El Baad); De Vos, Da Silva, Manusama; Pisas (70’ Klooster), Albertus (60’ Van der Struis) en Van Eijk.

­­FEYENOORD B1 DOMINEERT TEGEN EXCELSIOR B1

Feyenoord B1 was op bezoek bij Excelsior B1 oppermachtig. De ploeg van trainer Cor Adriaanse won met 0-3, maar had veel kansen om de marge uit te bouwen. ‘We hebben de wedstrijd gedicteerd en zijn de bal goed blijven rondspelen. Met alle respect voor de tegenstander, maar er was een groot verschil tussen beide ploegen’, vond de coach.

Al na twee minuten nam Feyenoord B1 de leiding. Middenvelder Danny van Haaren zette goed druk op het middenveld, veroverde de bal en schoot raak, nadat hij een tegenstander had uitgespeeld. Vervolgens zette het bezoekende team door en werd het 2-0 uit een strafschop. De bal werd op de stip gelegd, omdat aanvaller Nigel Robertha een duw in zijn rug kreeg. Marlon Slabbekoorn was koelbloedig vanaf elf meter.

Het publiek werd in de tweede helft bij het derde en laatste doelpunt van de middag getrakteerd op een geweldige aanval over de linkerflank. Marlon Slabbekoorn vond de ruimte en gaf de bal met buitenkant voet precies op maat voor Jari Schuurman, die het doel trof. ‘Als ze zo’n aanval bij Barcelona laten zien, dan staat iedereen op de banken’, reageerde Adriaanse tevreden.

Excelsior B1 – Feyenoord B1 0-3
02’ 0-1 Danny van Haaren
31’ 0-2 Marlon Slabbekoorn (strafschop)
53’ 0-3 Jari Schuurman

Opstelling Feyenoord B1: Hagendijk; Koomen (68’ Kingsale), Van der Meer, Verdonk, Absalem; Van Haaren, Schuurman, Slabbekoorn; De Jesus (60’ Fernandes), Robertha (68’ Knoester) en Den Hoedt (41’ Korporaal).

FEYENOORD B2 SPEELT GELIJK TEGEN DORDRECHT

Feyenoord B2 speelde in het oefenduel tegen Dordrecht, dat eindigde in een 2-2 gelijkspel, met verschillende stagespelers. Wat betreft het veldspel was Feyenoord B2 volgens Koning heer en meester. ‘De kansen die je krijgt moet je alleen wel maken’, aldus de coach. ‘De eerste helft hadden we een prima veldspel en veel dynamiek op het middenveld. Er werd alleen weinig gescoord, want bij rust stond het nog 0-0. De tweede helft hebben we heel veel door gewisseld.’

Voor de spelers van de B2 was het, met nog twee weken voor de competitie begint, vooral zaak om speelminuten te maken. ‘Doelstelling in deze wedstrijd was om iedereen fit te houden. Een aantal jongens dat aan het eind van vorig seizoen met blessures te maken had, heeft rust gehad’, sprak Koning.

Dordrecht B1 – Feyenoord B2  2-2

FEYENOORD C1 ZEVEN KEER TREFZEKER

Feyenoord C1 was veel te sterk voor Fortuna Sittard. De ploeg van trainer Jeffrey Oost won het oefenduel met 7-2 van de bezoekers uit Limburg. ‘Ik heb een fris en goed voetballende ploeg gezien. Dit is een mooie overwinning’, sprak Oost.

Oost vond dat zijn team enthousiast voetbalde en zag dat ook de tegenstander in diezelfde spelopvatting mee probeerde te gaan. ‘Fortuna Sittard is voor rust nauwelijks van hun helft afgekomen, maar ze probeerden wel te voetballen. De tweede helft kende hetzelfde spelbeeld. Alleen door de vermoeidheid werden we iets minder zorgvuldig’, analyseerde Oost.

De meeste doelpunten van de thuisploeg ontstonden doordat de spelers van Feyenoord C1 snel druk zetten op de tegenstander, die zich onder de pressie uit probeerde te voetballen. Dat mislukte regelmatig, waardoor Feyenoord C1 snel kon profiteren. Vooral spits Joel Piroe was op schot. Hij maakte vier doelpunten.

Feyenoord C1 – Fortuna Sittard C1 7-2
20’ 1-0 Dylan Vente
21’ 2-0 Joel Piroe
30’ 3-0 Joel Piroe
44’ 3-1
50’ 4-1 Cheick Toure
51’ 5-1 Joel Piroe
57’ 5-2
58’ 6-2 Joel Piroe
70’ 7-2 Cheick Toure

Opstelling Feyenoord C1: Evora (36’ Beukers); Reith, Wehrmann, Sonneveld, Malacia; Westerveld, Vente (36’ Van Mullem), Kubilinskas (36’ Van Wetten); Toure, Piroe en Chong.