basisplaatje_logo_academy

Feyenoord A1 verliest onnodig in Alkmaar

Feyenoord A1heeft zaterdag in Alkmaar onnodig verloren van (0-1). De ploeg van trainer Roy Makaay staat daardoor inmiddels tien punten achter op koploper PSV. Feyenoord A2 speelde een prima wedstrijd tegen koploper NEC/FC Oss, maar ging wel onderuit (4-2). Feyenoord B1 leed onnodig puntenverlies tegen FC Utrecht B1 (1-1). B2 won eenvoudig van Willem II/RKC B2 (6-0). Een gehavend Feyenoord C1 versloeg het Zeeuwse JVOZ met 0-3. Feyenoord C2 en Feyenoord D1 sleepten allebei een 0-1 overwinning uit het vuur. C2 versloeg PSV en D1 klopte Sparta.

FEYENOORD A1 LAAT GROTE KANSEN LIGGEN TEGEN AZ A1

Op het complex waar Feyenoord A1 vorig seizoen nog kampioen werd, ging de ploeg van trainer Roy Makaay zaterdag onderuit. De Rotterdammers werden met 1-0 verslagen en zagen de achterstand op koploper PSV daardoor groeien tot tien punten. ‘We wisten al dat de achterstand na de nederlaag tegen Ajax heel groot was, maar we willen nog steeds zo hoog mogelijk eindigen en dat gaan we ook doen’, reageerde Makaay.

Feyenoord A1 begon in Alkmaar vrij aardig en creëerde een aantal mogelijkheden uit afstandsschoten. Het eerste moment dat AZ voor het doel kwam van de Rotterdammers, keken zij echter meteen tegen een achterstand aan. Een centrale verdediger van de thuisploeg mocht vrij opstomen en na een combinatie werd de bal achter doelman Maarten de Fockert geschoten (1-0).

Uit het veld geslagen was de ploeg van Makaay door het tegendoelpunt niet. Vlak voor rust kreeg Wessel Dammers na een aanval over de rechterflank een opgelegde kans om met zijn hoofd te scoren, maar hij miste. Ook vlak na de pauze waren er twee grote kansen voor de aanvallers van de bezoekers, die twee keer vrij voor de keeper kwamen. Ook die gingen niet in het doel.

‘We waren de bovenliggende partij en bij vlagen zag het er voetbaltechnisch aardig uit. We hebben drie grote kansen gehad, maar we belonen onszelf niet met punten. Dat is vaker voorgekomen dit seizoen’, aldus Makaay.

AZ A1 – Feyenoord A1 1-0
9’ 1-0

Opstelling Feyenoord A1: De Fokkert; Cabral, Houben, Hardeveld (60’ Blijham), Gronsveld (84’ Martis); Nieuwkoop, Karsdorp, Slabbekoorn (60’ Kassels); Klooster (70’ Robinson), Dammers en Idrissi.

FEYENOORD A2 SPEELT BESTE WEDSTRIJD VAN SEIZOEN MAAR VERLIEST

Feyenoord A2 speelde tegen NEC/FC Oss A1 de beste wedstrijd van het seizoen, maar ging toch onderuit tegen de koploper (4-2). Trainer Jan Gösgens was ondanks de nederlaag erg tevreden met het spel van zijn ploeg. ‘We hebben zeker een uur lang de dienst uitgemaakt tegen de ploeg die volgende week kampioen kan worden’, reageerde de coach.

Het eerste half uur was NEC/FC Oss de betere ploeg, maar dat resulteerde niet in kansen. Vervolgens paste Feyenoord de tactiek een kleine beetje aan, waardoor rechtsbuiten Junior Albertus meer naast spits Rick van der Struis kwam te spelen. Door die omzetting trokken de bezoekers het spel naar zich toe en hadden zij voor rust een ruime voorsprong kunnen en moeten nemen.

De openingstreffer werd gemaakt door Robbert de Vos. Hij schoot een strafschop binnen, nadat er een overtreding was gemaakt op Gerson Pisas. Het doelpunt viel een beetje uit de lucht, maar niet veel later maakte NEC/FC Oss ook verrassend de gelijkmaker door een fout in de defensie van de Rotterdammers af te straffen (1-1). De scheidsrechter was vervolgens scheutig met het geven van strafschoppen, want de 2-1 viel uit een strafschop en vlak voor rust kwam Feyenoord A2 uit een penalty van Robbert de Vos weer op 2-2.

De tweede helft had Feyenoord A2 wederom het beste van het spel. ‘Het was misschien wel onze beste wedstrijd van het seizoen’, sprak Gösgens. ‘Alleen het is heel lullig voor de jongens dat we niet hebben gewonden. De tweede helft was volledig voor ons, maar we vergaten onszelf te belonen. Dan weet je dat het mis kan gaan en dat gebeurde. Dat is zonde als je zo hard werkt.’

NEC/FC Oss A1 – Feyenoord A2 4-2
25’ 0-1 Robbert de Vos (strafschop)
28’ 1-1
29’ 2-1 (strafschop)
44’ 2-2 Robbert de Vos (strafschop)
72’ 3-2
90’ 4-2

Opstelling Feyenoord A2: Van de Linden; Ullusoy (70’ Proost), Van der Pijl, Van Dorp, Go; El Baad, Munusama (80’ Yanamoglu), De Vos; Albertus, Van der Struis en Pisas (70’ Da Silva).

FEYENOORD B1 SPEELT GELIJK TEGEN FC UTRECHT B1

Feyenoord B1 leed zaterdag onnodig puntverlies tegen FC Utrecht B1. De ploeg van trainer Cor Adriaanse had het duel in de eerste helft in het slot kunnen gooien, maar nam slechts een 1-0 voorsprong. De tweede helft kwamen de bezoekers langszij. ‘We speelden na rust onder ons niveau’, baalde Adriaanse.

Feyenoord B1 creëerde in de eerste helft volop kansen via de vleugels. Voor het doel hadden de Rotterdammers het vizier echter niet op scherp. ‘Of de bezetting was niet goed voor het doel’, concludeerde Adriaanse. ‘Dan verzuim je jezelf te belonen voor het goede spel, want we voetbalden goed, maar maakten het niet af.’

Toch kwam de thuisploeg na dertien minuten spelen op voorsprong. Buitenspeler Jordy den Hoedt maakte een goede actie over de rechterflank en bezorgde de bal bij Gustavo Hamer, die de 1-0 op het scorebord bracht.

Van het goede spel in de eerste helft was bij Feyenoord B1 in de tweede helft niets terug te zien. Adriaanse: ‘We maakten verkeerde keuzes, gingen lopen met de bal en speelden ontzettend slap in de duels. Over de tweede helft kan ik echt niet tevreden zijn.’

Vooral van het tegendoelpunt baalde de coach van de Rotterdammers. De goal viel uit een hoekschop waar niemand het duel aanging en de bal eenvoudig binnen gewerkt kon worden door FC Utrecht. Adriaanse miste de bezieling om te winnen bij zijn ploeg. Hij hoopt dat zijn spelers zich dinsdag in de bekerwedstrijd tegen AZ B1 revancheren.

Feyenoord B1 – FC Utrecht B1 1-1
13’ 1-0 Gustavo Hamer
47’ 1-1

Opstelling Feyenoord B1: Velanas; Coomen, Kingsale, Verdonk, Absalem; Van der Meer (57’ Van Haaren), Korporaal, Hamer (57’ Robertha); Den Hoedt (73’ Hamouti), Schuurman en Fernandes.

SCHIPPERS SCOORT VOOR B2 BIJ RENTREE NA 1,5 JAAR BLESSURELEED

Feyenoord B2 had op Varkenoord geen kind aan Willem II/RKC B2. De ploeg van trainer Marcel Koning liet de bezoekers niet in het spel komen en kreeg al binnen een minuut een levensgrote kans. Die werd van dichtbij nog op de paal geschoten, maar in de overige 79 minuten vonden de Feyenoorders maar liefst zes keer het doel: 6-0.

Vanaf de eerste seconde joeg Feyenoord B2 de gasten af en dat resulteerde in een eenvoudige overwinning. ‘Wij waren kwalitatief veel sterker’, vond Koning. ‘We speelden op een erg lastig bespeelbaar veld, maar we maakten nog aardige combinaties. Het was een prima wedstrijd van onze kant en ik moet de jongens nageven dat ze heel de wedstrijd bleven gaan.’

Feyenoord B2 kwam op voorsprong uit een kopbal van Tarik Fagrach. Een paar minuten later had Willem II/RKC B2 een grote kopkans, die ternauwernood van de lijn werd gehaald door verdediger Wesley de Sterke. Het was een van de weinige kansen voor de bezoekers, die in de tweede helft nog maar één keer op het doel schoten.

Voor Feyenoord B2 was het een mooi moment om aan het doelsaldo te werken. De Rotterdammers schoten er zes in, waarbij vooral het laatste doelpunt een prachtig moment was. Niet zozeer door de schoonheid van het doelpunt, maar wel vanwege de doelpuntenmaker. De goal kwam op naam van Ronaldo Schippers, die anderhalf jaar langs de kant stond met een knieblessure en voor het eerst weer minuten maakte. ‘Iedereen op de bank sprong op, want het is ontzettend leuk voor hem dat hij weer terug is en meteen scoorde’, aldus Koning.

Feyenoord B2 – Willem II/RKC B2 6-0
12’ 1-0 Tarik Fagrach
20’ 2-0 Tarik Fagrach
33’ 3-0 Rodney Kongolo
52’ 4-0 Mats Knoester
65’ 5-0 Shurendo Janga
70’ 6-0 Ronaldo Schippers

Opstelling Feyenoord B2: Ten Hove; Bijl, Hempenius (60’ Smulder), Knoester, De Sterke; Sinteur, Janga (62’ Schippers), Kongolo; El Hankouri (55’ Fransen), Fagrach en Anez (40’ Tilborg).

GEHAVEND FEYENOORD C1 VERSLAAT JVOZ C1

Feyenoord C1 begon gehavend aan de wedstrijd met JVOZ, maar won toch relatief eenvoudig. De ploeg van trainer Jeffrey Oost had de eerste helft het beste van het spel en nam een voorsprong van twee doelpunten. Na rust schoten de Rotterdammers er nog één bij. ‘We hadden veel geschorsten en geblesseerden en dan haal je toch een goed resultaat’, reageerde Oost tevreden.

Feyenoord C1 kwam in Zeeland goed uit de startblokken. Al na twee minuten bracht Dylan Vente de Rotterdammers op voorsprong. De buitenspeler kreeg de bal na een ingooi doorgespeeld door Cheick Toure en kon rustig afwerken (0-1).

Na de openingstreffer hield Feyenoord het beste van het spel, maar kregen de gastheren in de counter kansen om zichzelf terug in de wedstrijd te schieten. Dat gebeurde niet, waardoor spits Joel Piroe na een halfuur spelen, wederom op aangeven van middenvelder Cheick Toure, de marge voor Feyenoord kon verdubbelen (0-2).

Met een comfortabele voorsprong ging Feyenoord C1 de rust in, maar goed uit de kleedkamer kwamen de Rotterdammers niet. ‘De tweede helft speelden we veel minder goed. We speelden op een superslecht veld en dan vraagt het veel concentratie om goed te blijven spelen en dat kunnen nog niet alle spelers opbrengen. JVOZ had niet echt het betere van het spel, maar ze hadden wel kansen op de 1-2’, zag Oost, die geen beroep kon doen op de geschorste Boyd Reith en Tyrell Malacia. Tahith Chong, Jordy Wehrmann en Endrino Saikoen waren geblesseerd.

JVOZ C1 - Feyenoord C1 0-3
2’ 0-1 Dylan Vente
33’ 0-2 Joel Piroe
68’ 0-3 Cheick Toure

Opstelling Feyenoord C1: Beukers; Van den Ende, Van der Pluijm, Van Wetten, Sonneveld; Van Mullem, Kubilinskas, Toure; Westerveld (55’ Rashiti), Piroe en Vente (35’ Eddahchouri).

FEYENOORD C2 HOUDT VROEGE VOORSPRONG VAST BIJ PSV C2

Feyenoord C2 won op bezoek bij PSV C2 met veel moeite. De Rotterdammers kwamen al na vijf minuten op voorsprong, maar konden die in het vervolg niet verder uitbreiden. Doordat PSV en Feyenoord allebei in de rest van het duel twee grote kansen misten, ging de ploeg van trainer Edwin de Graaf met de punten naar huis. ‘We zijn de gelukkige winnaar’, vond de coach.

De wedstrijd tussen PSV C2 en Feyenoord C2 was krap vijf minuten oud toen middenvelder Achraf El Bouchataoui een mooie breedtebal gaf richting de rand van het strafschopgebied van de thuisploeg. De aanstormende Simon Loshi liet de bal één keer stuiteren en schoot die toen hard in het doel: 0-1.

Een droomstart voor de Rotterdammers, die daarna verzuimden meteen door te drukken. ‘We lieten ons in slaap sussen’, sprak De Graaf. ‘Er gebeurde een kwartier helemaal niets en daarna kwam PSV wat beter in het spel en werden zij ook iets gevaarlijker.’ De kansjes waren niet aan de thuisploeg besteed. Doelman Azar Ghennem hoefde voor de pauze slechts één keer echt handelend op te treden.

Toch was De Graaf niet tevreden. Hij vond dat zijn ploeg na rust meer strijd moest leveren en dat gebeurde ook. Op het veld ontstond een potje vechtvoetbal, waarbij Feyenoord en PSV allebei twee grote kansen kregen, maar misten. ‘Het was een pittig potje, maar ik ben blij met de overwinning’, reageerde De Graaf, die vond dat zijn spelers voetballend wat meer hadden moeten brengen.

PSV C2 – Feyenoord C2 0-1
5’ 0-1 Simon Loshi

Opstelling Feyenoord C2: Ghennem; Geertruide, Lewis, De Kubber, Loshi (68’ Hoogendoorn); El Bouchataoui, Heijberg (62’ Reemst), Huijgen; Van Ewijk, Reboe en Amadin (60’ Spakman).

FEYENOORD D1 NIPT VOORBIJ SPARTA D1

Feyenoord D1 trok de stadsderby met Sparta D1 op Nieuw Terbregge in de slotfase naar zich toe. Acht minuten voor het einde maakte aanvaller Pepijn Doesburg de winnende treffer voor de ploeg van trainer Gaston Taument, die zag dat zijn ploeg het de hele wedstrijd lastig had tegen de felle thuisploeg. ‘Eigenlijk zijn we geen moment echt in de wedstrijd geweest.’

Feyenoord D1 stond vanaf de eerste minuten van de derby onder druk. De thuisploeg maakte duidelijk dat ze de punten niet cadeau wilden doen aan de stadgenoot. ‘Sparta was de eerste helft veel feller. Ze lieten merken dat het een echte derby is, een speciaal affiche. Ze speelden met ontzettend veel strijd en druk, waardoor wij niet ons eigen spel konden spelen’, zag Taument

Veel kansen leverde het felle spel Sparta niet op en de ballen die doelman Connor van den Berg op zich af zag komen, pakte hij goed. Feyenoord D1 kwam net als Sparta ook niet tot veel kansen. De spelers van Taument hadden hun organisatie in de tweede helft wel een stuk beter op orde, waardoor er onder meer een kleine kans werd gecreëerd voor Pepijn Doesburg, die uit een voorzet van Maroun Azarkan op de keeper schoot.

Acht minuten later voor tijd was het wel raak voor de spits, toen hij een voorzet van wederom Azarkan met zijn hoofd in het doel mikte (0-1). Daarmee kreeg Feyenoord D1 volgens Taument eigenlijk te veel. ‘Het was echt zo’n wedstrijd die op een gegeven moment beide kanten op kon vallen, maar daarbij maakte Sparta wel het meeste aanspraak op de winst. Ze hadden minimaal een punt verdiend’, vond Taument.

Sparta D1 – Feyenoord D1 0-1
52’ 0-1 Pepijn Doesburg

Opstelling Feyenoord D1: Van den Berg; Hall (31’ Quinten Maduro), Jurrien Maduro, Omgba, Van Leeuwen (31’ Burger); Verbeek, Dijksteel (44’ El Karbachi), Yates; Summerville, Doesburg en Azarkan.