20152016_O19_60x40,7cm_%20zt

Feyenoord A1 ten onder tegen Vitesse A1

Feyenoord A1 heeft dinsdag een ruime nederlaag geleden. De ploeg van trainer Marcel Koning delfde tegen Vitesse A1 het onderspit met 1-4. ‘Alles zat vandaag tegen’, aldus Feyenoord-coach Koning.

De bezoekers uit Arnhem kwamen in het eerste bedrijf op voorsprong na een foutieve terugspeelbal van Rick van der Meer op doelman Thodorie Velanas. Het antwoord van de Rotterdammers, de nummer twee achter koploper Ajax A1, volgde snel. Een afgeslagen bal kwam in het zestienmetergebied voor de voeten van middenvelder Fabian Korporaal. Zijn schot verdween onhoudbaar in de verre hoek: 1-1.

Toch zocht Feyenoord de kleedkamer op met een achterstand. Zo’n tien minuten voor het rustsignaal leverde een onnodige overtreding een vrije trap voor Vitesse A1 op. Die vrije trap ging vervolgens onaangeroerd in het Feyenoord-doel.

Na rust was de wedstrijd, die tweeënhalve maand geleden werd afgelast, snel beslist. Binnen tien minuten liepen de Arnhemmers uit naar 1-4. ‘Door drie persoonlijke fouten geven we drie doelpunten weg’, baalde Koning. ‘Daarnaast zat alles ook wel behoorlijk tegen. Onze kansen gingen net naast of tegen de paal. Dat wil overigens niet zeggen dat het goed was vandaag. Als het misgaat, gat het gelijk goed mis. Daar moeten we echt stappen in gaan maken’, aldus Koning.

Feyenoord A1 – Vitesse A1 1-4
25' 0-1
28' 1-1 Fabian Korporaal