basisplaatje_logo_academy

Feyenoord A1 start met zege bij FC Twente

Feyenoord A1 is goed begonnen aan de nieuwe voetbaljaargang. Het elftal van trainer Marcel Koning opende het seizoen woensdagavond met een uitwedstrijd tegen FC Twente A1. In Enschede toonden de Rotterdammers zich met 1-2 net wat sterker dan de thuisploeg. Invaller Tarik Fagrach kroonde zich zeventien minuten voor het eindsignaal tot matchwinner door de 1-2 te maken. De wedstrijd tussen Spartaan’20 D1 en Feyenoord D1 haalde het einde niet. Bij een 1-1 stand moest de scheidsrechter vanwege onweer een vroegtijdig einde aan de stadsderby maken.

Feyenoord A1 opent met drie punten bij FC Twente A1
Feyenoord A1 heeft de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2015-2016 omgezet in een 1-2 overwinning. Invaller Tarik Fagrach zette woensdagavond zijn handtekening onder het winnende doelpunt.

De ploeg van trainer Marcel Koning kwam in de eerste helft dan wel op voorsprong via Marlon Slabbekoorn, het vertoonde spel was niet om over naar huis te schrijven. ‘Ik vond ons spel voor rust zelfs ondermaats’, meldde de Feyenoord-coach. ‘De jongens waren niet bereid om voor elkaar door het vuur te gaan, waardoor er geen team op het veld stond.’

Na de pauze kwam Feyenoord A1 wat beter voor de dag. ‘FC Twente kwam wel op gelijke hoogte, maar ik proefde in ieder geval wat meer bereidheid bij de jongens. Daar speelden trouwens ook invallers Shurendo Janga, Salih Anez en Fagrach een rol in. Met die jongens uit A2 kwam er echt vers bloed binnen de ploeg’, aldus Koning.

Die laatste invaller, Fagrach, kroonde zich zo’n twintig minuten voor het eindsignaal zelfs tot matchwinner door de 1-2 tegen de touwen te schieten. Koning: ‘Erg leuk voor die jongen. Het is mooi dat ook de spelers uit Feyenoord A2 hun steentje bijdragen. Hiermee houd je elkaar ook scherp.’

FC Twente A1 – Feyenoord A1 1-2
13' 0-1 Marlon Slabbekoorn
60' 1-1
71' 1-2 Tarik Fagrach

Opstelling Feyenoord A1: Bijlow; Den Hoedt, Van der Meer, Knoester, Absalem; Korporaal, Hamer, Van Haaren (63' Fagrach); Robertha, Herrmann (59' Janga) en Slabbekoorn (59' Anez).

Spartaan’20 D1 - Feyenoord D1 na 41 minuten gestaakt
De wedstrijd Spartaan’20 D1 – Feyenoord D1 krijgt hoe dan ook een vervolg. De Rotterdamse ploegen moesten bij een 1-1 stand, ruim tien minuten na het begin van de tweede helft, noodgedwongen de kleedkamers opzoeken. Onweer was woensdagavond de grote spelbreker. ‘Doorvoetballen was echt onmogelijk’, aldus Feyenoord-trainer Gaston Taument.

Feyenoord, dat het eerste bekerduel vorige week ternauwernood met 2-1 won van Excelsior Rotterdam D1, begon goed aan de wedstrijd. Een afgemeten voorzet van Max Christoffel werd na vier minuten goed binnen gekopt door Feyenoord-middenvelder Ilyass Massoudi. ‘Maar na die goal was het tempo binnen de ploeg veel te laag’, vertelde Taument. ‘Er was niets aan de hand, maar opeens stond het 1-1.’

Feyenoord D1, dat in de openingsfase van de wedstrijd ook al de lat had geraakt via Jasper Jen Hong Li, was na die gelijkmaker wel de bovenliggende partij. Taument: ‘Alleen kwamen we niet verder dan een paar gevaarlijke aanvallen via de zijkanten. Tot echte kansen leidde het niet meer.’

Elf minuten in de tweede helft kwam er een vroegtijdig einde aan de wedstrijd. Onweer met bliksemschichten dwong de scheidsrechter er toe om het duel te staken. ‘En dat was gezien het weer maar beter ook. Wat er nu met deze wedstrijd gebeurt, weet ik nog niet. Zaterdag wacht Sparta Rotterdam voor de beker. Dan moeten we er weer staan’, aldus Taument.

Spartaan’20 D1 – Feyenoord D1 1-1 (gestaakt)
4' 0-1 Ilyass el Massoudi
11' 1-1

Opstelling Feyenoord D1: Remie; Jen Hong Li, Baars, Hartjes, van Paasen; Hokke, El Massoudi (35' Oulad M’Hand), ’t Zand (38' Roels); Bol, Tearr (40' Van Houwelingen) en Christoffel.