basisplaatje_logo_academy

Feyenoord A1 speelt gelijk tegen FC Twente A1

Feyenoord A1 heeft zaterdag gelijkgespeeld tegen FC Twente A1 (1-1). Feyenoord A2 kwam tegen stadgenoot Excelsior A1 ook niet verder dan een remise (1-1). Feyenoord B1 behaalde een mooie zege op bezoek bij PSV B1 (0-2). B2 kwam niet tot scoren bij FC Utrecht B2 (0-0). Feyenoord C1 moest de punten aan AZ C1 laten (2-4), terwijl Feyenoord C2 een 3-0 achterstand omboog in een 3-5 overwinning. Feyenoord D1 speelde gelijk tegen PSV D1.

TELEURSTELLING BIJ A1 NA REMISE
Feyenoord A1 heeft de thuiswedstrijd tegen de A1 van de FC Twente Academy zaterdagmiddag niet kunnen omzetten in een overwinning. De ploeg van trainer Roy Makaay had vooral in de tweede helft te weinig stootkracht om de winst naar zich toe te trekken (1-1).

Feyenoord A1 stond tegen FC Twente A1 onder leiding van hoofd jeugdopleiding Damiën Hertog, die in het kader van zijn cursus Coach Betaald Voetbal een wedstrijd moest coachen. Trainer Roy Makaay nam daarom als assistent-trainer plaats op de bank.

Onder leiding van Hertog en Makaay wisselde Feyenoord A1 goede fases met mindere fases af. 'In de eerste helft hadden beide ploegen aardig wat kansen', sprak Makaay. Uit één van die kansen was het Mans Herrmann die op aangeven van rechtsvoor Oussama Idrissi de bal binnentikte (1-0). Lang konden de Rotterdammers niet genieten van de voorsprong. Niet veel later was het na matig verdedigen van de thuisploeg alweer gelijk (1-1).

Na de pauze gaf Feyenoord slechts één kans weg, vlak voor tijd. De Rotterdammers hadden zelf echter ook niet de macht om de defensie van de bezoekers te verschalken. 'We hadden wat mogelijkheden', zei Makaay. 'We zijn teleurgesteld dat we maar één punt aan deze wedstrijd hebben overgehouden.'

Feyenoord A1 - FC Twente A1 1-1
21' 1-0 Mans Herrmann
29' 1-1

Opstelling Feyenoord A1: Miazek; Koomen, Van der Meer (80' Ulusoy), Verdonk, Gronsveld; Hamer, Nieuwkoop, Schuurman (80' Van Eijk); Idrissi, Herrmann (70' Van der Struis) en Slabbekoorn (87' Klooster).

FEYENOORD A2 WEER GELIJK TEGEN EXCELSIOR A1
Feyenoord A2 moest zaterdagmiddag genoegen nemen met een punt tegen A1 van stadgenoot Excelsior. De ploeg van trainer Jan Gösgens was op de eerste twintig minuten na dominant, maar verzuimde de 2-1 erin te schieten. 'Zoals negen van de tien keer gebeurt, spelen we tegen Excelsior een leuke wedstrijd en eindigt het gelijk', sprak Gösgens.

Het was vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk dat Excelsior A1 absoluut niet van Feyenoord A2 wilde verliezen. De openingsfase was dan ook voor de bezoekers, die na zeven minuten een 0-1 voorsprong namen door de bal na matig verdedigen bij een ingooi in het doel te werken. 'Excelsior was feller en had het iets betere van het spel', vond Gösgens.

Na zo'n twintig minuten nam Feyenoord het heft in handen. Kansen waren er voor Rowdy van der Putten en Fabian Korporaal. Zij vonden het doel niet, waardoor de thuisploeg bij rust tegen een 0-1 achterstand aankeek.

De tweede helft was volledig voor Feyenoord. Uit een strafschop na een handsbal maakte Danny van Haaren zo'n tien minuten na de pauze de gelijkmaker. Vervolgens kreeg Rowdy van der Putten één op één met de keeper de kans om Feyenoord op voorsprong te brengen, maar hij miste. Ook een aantal kopballen werden nog voor de lijn weggehaald, waardoor het 1-1 bleef. 'Ik zat te wachten op de 2-1, maar die viel niet', aldus Gösgens.

Feyenoord A2 - Excelsior A1 1-1
7' 0-1
56' 1-1 Danny van Haaren(strafschop)

Opstelling Feyenoord A2: Hagendijk; Kingsale, Van der Pijl, Hammouti, Proost; El Baad (61' Franse), Van Haaren, Korporaal; Den Hoedt, Van der Putten en Pisas (81' Tilborg).

FEYENOORD B1 WINT KRAKER VAN PSV B1
Feyenoord B1 heeft vrijdagavond de eerste topwedstrijd na de winterstop met een overwinning afgesloten. De Rotterdammers waren in Eindhoven te sterk voor concurrent PSV B1 (0-2). 'Ik ben hier erg tevreden over', sprak coach Cor Adriaanse.

Feyenoord B1 speelde tegen PSV B1 vanaf het begin met veel strijd. De Rotterdammers kwamen daardoor na twintig minuten spelen op voorsprong door een doelpunt van Shurendo Janga, die de bal na een halve omhaal van Nigel Robertha raak schoot (0-1). PSV kreeg voor de rust nauwelijks kansen. 'Maar toch bleef het tricky omdat het maar 0-1 stond', sprak Adriaanse.

Na de rust had Feyenoord meer grip op de wedstrijd. Nigel Robertha maakte met een kopbal uit een voorzet van Rashaan Fernandes de 0-2 en bracht de Rotterdammers daarmee in een zetel.

'We gaven nog wel twee kansen weg', baalde Adriaanse. 'Maar het was een verdiende overwinning. En PSV is toch een concurrent. We moeten elke wedstrijd aan de bak en zorgen dat we beter worden.'

PSV B1 - Feyenoord B1 0-2
20' 0-1 Shurendo Janga
60' 0-2 Nigel Robertha

Opstelling Feyenoord B1: Bijlow; Bijl, Sinteur (69' Hempenius), Knoester, De Sterke; Roffelsen, Janga, Smulder; Fernandes, Robertha (75' Fagrach) en Chong (73' Tilborg).

FEYENOORD B2 VERZUIMT TE SCOREN TEGEN FC UTRECHT B2
Feyenoord B2 is zaterdag op bezoek bij FC Utrecht B2 niet verder gekomen dan een gelijkspel. De ploeg van trainer Marcel Koning had wel een aantal kansen om de winnende treffer te maken, maar een doelpunt viel niet. 'Jammer, want de competitie is niet zo lang, dus je kunt weinig steken laten vallen', sprak Koning.

Feyenoord begon in Utrecht heel onrustig aan het duel. Opbouwen van achteruit lukte de Rotterdammers nog wel, maar zodra ze op de helft van de thuisploeg kwamen, speelden ze veel te gehaast. Veel kansen waren er dan ook niet. Voor rust was het enige wapenfeit een bal op de paal van Dylan Vente.

De tweede helft speelde Feyenoord aan de bal iets rustiger. 'Maar goed was het niet', vond Koning. Ondanks dat kregen Cheick Toure (één op één met de keeper) en Jordy Wehrmann (vlak voor het doel over) de mogelijkheid om de ploeg van Koning aan de overwinning te helpen.

FC Utrecht B2 - Feyenoord B2 0-0

Opstelling Feyenoord B2: Beukers; Reith, Blesgraaf, Van Wetten, Malacia; Wehrmann, Kubilinskas (52' De Roy van Zuydewijn), Van der Pluijm; Toure, Vente en Choukoud (57' Van Mullem).

FEYENOORD C1 ONDERUIT TEGEN AZ C1
Feyenoord C1 was zaterdag in eigen huis niet opgewassen tegen AZ C1. De ploeg van trainer Jeffrey Oost had het heel moeilijk met de vlijmscherpe counters van de bezoekers uit Alkmaar.

Feyenoord C1 deed voor rust weinig onder voor AZ, maar de Alkmaarders kregen wel meer mogelijkheden om de score te openen. Dat gebeurde dan ook. Slordig balverlies in de achterhoede van de Rotterdammers werd genadeloos afgestraft. Via Simon Loshi werd het weer gelijk (1-1) en vervolgens miste AZ vlak voor rust nog een strafschop.

De tweede helft had Feyenoord meer balbezit, maar het elftal had moeite om gevaarlijk te worden voor het doel van de tegenstander. AZ was daarentegen in de omschakeling heel effectief. Zo viel de 1-2 na een corner voor Feyenoord en kregen de Rotterdammers de 1-3 vlak na een eigen strafschop om de oren.

Milan van Ewijk bracht Feyenoord nog terug in de wedstrijd door de 2-3 binnen te schieten, maar AZ gooide de wedstrijd daarna alsnog in het slot (2-4). 'We hebben de tweede helft veel energie gegeven, maar konden niet echt gevaarlijk worden', sprak Oost.

Feyenoord C1 - AZ C1 2-4
22' 0-1
32' 1-1 Simon Loshi
49' 1-2
55' 1-3
56' 2-3 Milan van Ewijk (strafschop)
64' 2-4

Opstelling Feyenoord C1: Koorevaar; Geertruida, Aslan, De Kubber (54' De Mooij), Loshi; El Bouchataoui, Huigen, Kokcu (63' Kalentjev); Van Ewijk, Reboe (65' Van Reemst) en Amadin.

FEYENOORD C2 TOONT KARAKTER TEGEN NAC BREDA C2
Feyenoord C2 leek zaterdagmiddag na een dramatische eerste helft kansloos af te stevenen op een nederlaag. De Rotterdammers herstelden zich na de pauze echter op geweldige wijze en konden met een 3-5 overwinning huiswaarts keren. 'Ik ben heel tevreden met de manier waarop we de tweede helft hebben gespeeld', reageerde trainer Edwin de Graaf.

Feyenoord C2 keek in Breda al snel tegen een 3-0 achterstand aan. 'We speelden voetballend heel slordig, maar misten ook de activiteit bij de spelers. Zij waren feller en wij waren overal te laat', vatte De Graaf samen.

De Rotterdammers werden door de scheidsrechter terug in de wedstrijd geholpen. Hij gaf de bezoekers een strafschop, terwijl het er volgens De Graaf geen was. Het cadeautje werd door Toshio Lake uitgepakt, waardoor Feyenoord met een iets beter gevoel de kleedkamer kon opzoeken. 'Ik heb ze boos toegesproken, want we hebben veel meer kwaliteit, maar er komt meer dan dat bij kijken', zei De Graaf.

De speech van de coach had invloed. Feyenoord kantelde de wedstrijd in eigen voordeel en won uiteindelijk met 3-5. 'Ze hebben het super opgepakt en gebikkeld als beesten. NAC is niet meer op onze helft geweest', aldus De Graaf.

NAC Breda C2 - Feyenoord C2 3-5
20' 1-0
22' 2-0
30' 3-0
33' 3-1 Toshio Lake (strafschop)
48' 3-2 Marouan Azarkan
60' 3-3 Wouter Burger
64' 3-4 Ömer Gündüz
69' 3-5 Crysencio Summerville

Opstelling Feyenoord C2: Jansen; Hall, Rustveld, Hoogenboom, Den Haag; Günduz, El Karbachi (53' De Mooij), Yates (40' Burger); Summerville, Lake (47' Doesburg) en Azarkan.

FEYENOORD D1 KNOKT ZICH NAAR GELIJKSPEL
Feyenoord D1 had een lastige morgen tegen PSV D1. De ploeg van trainer Gaston Taument incasseerde al snel twee doelpunten, maar maakte die achterstand nog wel goed 2-2. 'In dit soort wedstrijden wordt blootgelegd waaraan we moeten werken', sprak Taument.

In de openingsfase van de kraker tussen Feyenoord D1 en PSV D1 waren de bezoekers de iets bovenliggende partij. De Rotterdammers hadden vooral moeite met de snelle omschakeling van de Eindhovenaren en daaruit scoorden de gasten dan ook twee doelpunten. 'Ze kwamen er heel snel uit en dan stonden wij niet goed', vond Taument.

Door een doelpunt van Sem Valk, die van net buiten het strafschopgebied raak schoot, zocht Feyenoord met een iets beter gevoel de kleedkamer op. De werklust van de Rotterdammers werd in de tweede helft beloond. Noah Naujoks bracht de gelijkmaker op het scorebord en redde een punt voor Feyenoord D1. 'We kwamen in de eerste helft niet in de wedstrijd, maar hebben op basis van de tweede zeker een punt verdiend', zei Taument.

Feyenoord D1 - PSV D1 2-2
10' 0-1
20' 0-2
22' 1-2 Sem Valk
40' 2-2 Noah Naujoks

Opstelling Feyenoord D1: Van der Last; Papendrecht, Brugman, Bogarde, Esajas; Valk, Zitman, Omgba; Kasius, Naujoks (47' Cukur) en Van der Zeeuw (42' Deurloo).