basisplaatje_logo_academy

Feyenoord A1 speelt gelijk tegen AZ

Feyenoord A1 heeft zaterdag één punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen AZ A1: 1-1. De overige jeugdteams van Feyenoord wonnen hun wedstrijden. Feyenoord A2 was thuis met 3-1 te sterk voor Argon A1. B1 won in Utrecht met 1-2 van FC Utrecht B1 en B2 versloeg vrijdagavond in Alkmaar AZ B2 met 2-3. Beide C-elftallen scoorden er zaterdag flink op los: C1 was met 5-3 te sterk voor Sparta en C2 maakte zes goals tegen FC Dordrecht C1: 6-0.

FEYENOORD A1 LIJDT PUNTENVERLIES TEGEN AZ: 1-1

Feyenoord A1 is er zaterdag niet in geslaagd te winnen van AZ A1. Op Varkenoord bleven de Rotterdammers steken op een 1-1 gelijkspel. Na een goede start en een vroeg openingsdoelpunt zag trainer Roy Makaay zijn ploeg het laatste half uur vooral de lange bal hanteren. ‘Dat is iets waar we deze week op de training mee aan de slag gaan’, aldus Makaay.

Een goed uitgespeelde aanval over de linkerkant werd door spits Wessel Dammers bekroond met een doelpunt. Makaay: ‘Een uitstekende goal en een goed begin. We hadden de wedstrijd onder controle, maar vanuit het niets kwam AZ op gelijke hoogte. Dat was de eerste mogelijkheid die zij kregen. Door een dekkingsfout sta je dan zomaar op 1-1.’

De openingsfase van de tweede helft was ook duidelijk voor Feyenoord, dat door een schot op de lat van Rick Karsdorp bijna voor de tweede keer op voorsprong kwam. ‘Over de tweede helft ben ik niet tevreden’, zei Makaay. ‘Het laatste half uur hebben we alleen maar de lange bal naar voren gehanteerd. Dat hoort niet bij ons en daar gaan we de komende week aan werken. Waar het precies aan ligt weet ik niet, maar we hebben nagelaten via het middenveld verzorgd te voetballen en tot kansen te komen.’

Ondanks het matige veldspel kreeg A1 een handvol goede mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen, maar de AZ-keeper hield zijn ploeg op de been. Makaay: ‘Gezien de kansenverhouding hadden we deze wedstrijd moeten winnen, maar dat is helaas niet gelukt.’

Volgende week speelt Feyenoord A1 uit tegen FC Utrecht.

Feyenoord A1 – AZ A1 1-1
7’ 1-0 Wessel Dammers
26’ 1-1

Opstelling Feyenoord A1: De Fokkert; Cabral, Houben, Hardeveld, Driebergen; Dekker, Karsdorp, Elst (51’ Kassels); Robinson (75’ Martis), Dammers en Idrissi (56’ Klooster).

FEYENOORD A2 ONDANKS RODE KAART OVERTUIGEND LANGS ARGON A1

Feyenoord A2 heeft zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Argon A1 de eerste competitieoverwinning behaald (3-1). De Rotterdammers liepen voor rust uit naar 3-0, maar moesten de voorsprong na rust met tien man zien vast te houden door een rode kaart van Gilberto da Silva. ‘Maar de overwinning is eigenlijk niet in gevaar gekomen’, aldus trainer Jan Gösgens.

Feyenoord kende een bliksemstart tegen Argon en kwam al na twee minuten op voorsprong. Gösgens: ‘We hadden wel moeite met hun manier van spelen. Argon had geen duidelijk spelsysteem, waardoor we wat zoekende waren. Daarentegen werd het voor ons wel gemakkelijker als we de bal veroverden, want op die momenten was bij de tegenstander de organisatie weg.’

Het spelbeeld veranderde tien minuten na rust, toen Gilberto da Silva niet genoeg afstand nam bij een vrije trap en zijn tweede gele kaart kreeg voorgeschoteld. ‘Dus moesten we de wedstrijd met tien man uitspelen, net als vorige week tegen Ajax. Gelukkig hadden we een ruime voorsprong opgebouwd en zijn we niet meer in de problemen gekomen. En we hebben vorige week tegen Ajax kunnen oefenen in het spelen met een man minder’, grapte Gösgens. ‘Maar we moeten er geen wekelijkse traditie van maken om met tien man te eindigen.’

Kort na de rode kaart scoorde Argos de 3-1, maar verder dan dat kwamen de bezoekers niet. Gösgens: ‘We hebben goed stand gehouden en hadden op de counter ook nog een vierde treffer kunnen maken. Maar ik ben heel tevreden over vandaag. We hebben goed gespeeld en verdiend gewonnen.’

Feyenoord A2 – Argon A1 3-1
2’ 1-0 Gilberto da Silva
24’ 2-0 Gerson Pisas
32’ 3-0 Robbert de Vos (strafschop)
60’ 3-1

Opstelling Feyenoord A2: Van der Hoek; Proost (60’ Korporaal), Van der Pijl, El Baad, James; De Vos, Da Silva, Manusama (46’ Go); Pisas, Van der Struis (55’ Albertus) en Van Eijk (65’ Van Putten).

FEYENOORD B1 IN SLOTFASE LANGS FC UTRECHT

Feyenoord B1 heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen FC Utrecht met 1-2 gewonnen. Tot tien minuten voor het einde van de wedstrijd keek de ploeg van trainer Cor Adriaanse nog tegen een achterstand aan, maar Jari Schuurman en Marlon Slabbekoorn stelden in de slotfase de Rotterdamse zege alsnog veilig.

‘We hebben vandaag niet goed gevoetbald’, aldus Adriaanse. ‘We waren onrustig en kwamen niet tot goede combinaties. Dat was ook de verdienste van FC Utrecht, dat feller was en ons steeds kort op de huid zat.’

De thuisploeg kwam na ruim een half uur spelen op voorsprong uit een directe vrije trap. ‘Dat leek ook de eindstand te worden’, dacht Adriaanse, die de laatste tien minuten met drie verdedigers speelde om een gelijkspel te forceren. Via een één-tweetje tussen Marlon Slabbekoorn en Jari Schuurman kon Schuurman de gelijkmaker binnen schieten. Dat leek het maximaal haalbare, maar vijf minuten later schoot Slabbekoorn op aangeven van Faris Hammouti zelfs de 1-2 achter de Utrecht-keeper.

‘Voetballend was het niet best van onze kant’, zei Adriaanse. ‘Maar over de eindstand kan ik alleen maar tevreden zijn. We hadden het vandaag erg lastig door de spelopvatting van FC Utrecht, maar gaan toch met drie punten terug naar Rotterdam. Alleen zal het veldspel de volgende keer beter moeten.’

FC Utrecht B1 – Feyenoord B1 1-2
36’ 1-0
71’ 1-1 Jari Schuurman
74’ 1-2 Marlon Slabbekoorn

Opstelling Feyenoord B1: Hagendijk; Koomen, Van der Meer, Verdonk, Absalem (63’ Kingsale); Van Haaren (54’ Korporaal), Schuurman, Slabbekoorn; De Jesus (54’ Franse), Robertha en Fernandes (73’ Hammouti)

UITSTEKENDE EERSTE HELFT HELPT FEYENOORD B2 LANGS AZ

Feyenoord B2 heeft vrijdagavond met 2-3 gewonnen van AZ B2. In Alkmaar kwam de ploeg van trainer Marcel Koning goed uit de startblokken en leidde na acht minuten spelen al met 0-2. Slordigheden in de tweede helft zorgden er toch nog voor dat het spannend werd, maar Steven Smulder stelde in de slotfase de zege alsnog veilig.

Al na drie minuten zette Smulder Feyenoord op voorsprong. Kort daarna verdubbelde Shurendo Janga met een geplaatst schot de marge. ‘In de eerste helft speelden we echt heel goed voetbal’, vond Koning. ‘Ons positiespel was goed en zodra AZ ons onder druk wilde zetten, konden we er voetballend goed uit komen. We hadden eigenlijk de wedstrijd al voor rust moeten beslissen.’

Door een slechte breedtepass in de Feyenoord-defensie kwam AZ vlak na rust terug in de wedstrijd. Koning: ‘Die fout werd direct afgestraft en AZ kreeg weer hoop op een goed resultaat. Na een uur spelen kwam AZ zelfs via een vrije trap terug tot 2-2. Onnodig, want de meeste en beste kansen waren voor ons.’

Steven Smulder zorgde er vijf minuten voor tijd voor dat de Rotterdammers geen puntverlies leden. Uit een voorzet tikte de middenvelder beheerst binnen: 2-3. ‘Ik ben erg tevreden over vandaag’, aldus Koning. ‘Zeker voor rust heb ik echt genoten van ons veldspel.’

AZ B2 – Feyenoord B2 2-3
2’ 0-1 Steven Smulder
8’ 0-2 Shurendo Janga
42’ 1-2
58’ 2-2
65’ 2-3 Steven Smulder

Opstelling Feyenoord B2: Ten Hove; Elmensdorp, Sinteur, Knoester, De Sterke; Roffelsen, Smuler, Kongolo (52’ Bijl); El Hankouri (59’ Toure), Janga (52’ Fagrach) en Anez (59’ Tilborg).

FEYENOORD C1 KNOKT ZICH KNAP TERUG VAN 0-2 ACHTERSTAND

Feyenoord C1 heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam met 5-3 gewonnen. De ploeg van trainer Jeffrey Oost keek al snel tegen een 0-2 achterstand aan, maar wist zich nog voor rust knap terug te knokken in de wedstrijd.

Feyenoord begon goed aan de stadsderby, maar had moeite met de opbouw. Oost: ‘Daar maakten we te veel foutjes in. Slordig inspelen, te veel tijd nemen. Sparta strafte dat twee keer goed af. Maar na de 1-2 van Joel Piroe kregen we meer vertrouwen en kwamen we beter aan het voetballen.’

Spits Piroe was met vier doelpunten en een assist de gevierde man aan Feyenoord-zijde. Op aangeven van Boyd Reith maakte hij de aansluitingstreffer en vlak voor het rustsignaal tikte hij van dichtbij de 2-2 tegen het net. Kort na rust bracht hij Lars Westerveld in stelling om vervolgens zelf de 4-2 en 5-3 te scoren.

‘Na een ongelukkig begin werden we steeds doortastender’, zag Oost. ‘Uiteindelijk hebben de wedstrijd verdiend gewonnen. Al zijn we in de slotfase nog goed weggekomen toen Sparta twee keer van dichtbij op ons doel mocht schieten. Maar verdedigend stonden we ons mannetje.’

Feyenoord C1 – Sparta Rotterdam C1 5-3
2’ 0-1
14’ 0-2
22’ 1-2 Joel Piroe
33’ 2-2 Joel Piroe
40’ 3-2 Lars Westerveld
52’ 4-2 Joel Piroe
55’ 4-3
70’ 5-3 Joel Piroe

Opstelling Feyenoord C1: Evora; Reith, Saikoen, Van der Pluijm (54’ Van Mullem), Sonneveld (62’ Kubilinskas); Wehrmann, Toure, Vente; Bibuljica (35’ Westerveld), Piroe en Chong.

FEYENOORD C2 MET RUIME CIJFERS LANGS FC DORDRECHT C1: 6-0

Feyenoord C2 heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht C1 met 6-0 gewonnen. Op Varkenoord waren de Rotterdammers een stuk sterker dan de bezoekers waardoor de ploeg van trainer Edwin de Graaf geen moment in de problemen kwam. ‘Als ik eerlijk ben hadden we vandaag de dubbele cijfers moeten halen’, aldus De Graaf.

Rodney Huijgen had met twee doelpunten een groot aandeel in de 3-0 ruststand. De Graaf: ‘Zeker in de eerste helft speelden we erg goed positiespel en kregen we kansen om met vijf of zes doelpunten verschil de rust te halen. Na rust was het een stuk slordiger omdat spelers toen meer voor de individuele actie kozen in plaats van eenvoudig rond te blijven spelen.’

Via twee strafschoppen liep Feyenoord in de tweede helft uit naar de 6-0 eindstand. ‘Maar we hadden ook wel wat pech in de afronding. We hebben nog op de paal geschoten en ook de lat getroffen. Maar ik moet de jongens een groot compliment maken. Ze hebben erg goed gespeeld en Dordrecht geen moment het idee gegeven dat er iets te halen was. Ik denk dat Dordrecht in de tweede helft misschien twee keer over de middenlijn is gekomen.’

Feyenoord C2 – FC Dordrecht C1 6-0
9’ 1-0 Rodney Huijgen
16’ 2-0 Simon Loshi
30’ 3-0 Rodney Huijgen
54’ 4-0 Teun Heijberg (strafschop)
56’ 5-0 Nelson Amadin
65’ 6-0 Achraf El Bouchataoui  (strafschop)

Opstelling Feyenoord C2: Van Leeuwen; Rashiti, Lewis, De Kubber, Loshi; Geertruida, Spakman (50’ Heijberg), Huijgen (55’ El Bouchataoui); Amadin, Eddahchouri en Reboe.