basisplaatje_logo_academy

Feyenoord A1 speelt gelijk bij PSV A1

Feyenoord A1 is zaterdagmiddag niet verder gekomen dan een gelijkspel (1-1) op bezoek bij PSV. Feyenoord A2 was de bovenliggende partij tegen Zeeburgia A1, maar ging toch onderuit (1-0). Feyenoord B1 won met 2-1 van Vitesse B1. Feyenoord B2 versloeg B2 van stadgenoot Sparta met 0-2. Feyenoord C1 was in Tilburg met 1-3 te sterk voor Willem II C1. Feyenoord C2 had geen moeite met FC Utrecht C2 (4-1), terwijl Feyenoord D1 op een 0-0 gelijkspel bleef steken tegen NEC D1.

FEYENOORD A1 VERSPEELT TWEE PUNTEN TEGEN PSV A1
Feyenoord A1 heeft zaterdagmiddag op bezoek in Eindhoven twee punten laten liggen tegen PSV A1. De ploeg van trainer Roy Makaay had kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar was niet effectief genoeg. PSV kon daardoor in de slotfase nog langszij komen: 1-1.

De eerste helft begon Feyenoord aardig. De Rotterdammers wisselden goede periodes af  met slordigheden. Vooral in de laatste fase van de aanval ontbrak vaak de scherpte. 'PSV had de iets betere kansen', sprak Makaay. 'Wij lieten een paar goede mogelijkheden om aanvallen uit te spelen liggen.'

Na de pauze kwam Feyenoord heel sterk uit de kleedkamer. Het leverde meteen vier levensgrote kansen op, maar zelfs met twee man vrij voor de keeper lukte het niet de bal in het net te schieten. ‘Op die momenten hadden we onszelf moeten belonen en het goed uitspelen', vond Makaay.

Na 69 minuten kwam die beloning alsnog. Oussama Idrissi maakte een goede actie en werd neergelegd in het strafschopgebied: penalty. Jari Schuurman maakte vervolgens de dik verdiende openingstreffer vanaf elf meter.

PSV ging daarna op jacht naar de gelijkmaker en die viel vlak voor tijd. 'Ze pompten de ballen erin en we verdedigden één keer niet scherp genoeg. Het is doodzonde dat je de wedstrijd niet wint. Je moet de kansen gewoon afmaken en jezelf belonen', aldus Makaay.

PSV A1 - Feyenoord A1 1-1
69' 0-1 Jari Schuurman (strafschop)
85' 1-1

Opstelling Feyenoord A1: Miazek; Gronsveld, Van der Meer, Van der Pijl, Van Eijk; De Vos, Nieuwkoop, Schuurman; Klooster (66' Idrissi), Herrmann (80' Van der Struis) en Slabbekoorn.

FEYENOORD A2 VERLIEST VAN ZEEBURGIA A1
Feyenoord A2 speelde zaterdagmiddag een wedstrijd met twee gezichten. De ploeg van trainer Jan Gösgens speelde misschien wel de beste eerste helft van het seizoen, maar wisselde dat af en met een zwakke tweede helft. Zeeburgia ging er uiteindelijk met de punten vandoor: 1-0.

Het was een eerste helft uit het boekje voor Feyenoord A2. De Rotterdammers speelden overtuigend en hadden een aantal mooie aanvallen. Vooral over de rechterflank waren de bezoekers heel dreigend.

Uit een van de aanvallen over de rechtervleugel was de ploeg van Gösgens trefzeker. Jordy den Hoedt maakte zijn actie en schoot de bal van afstand tegen de hand van een tegenstander aan. De bal belandde voor de voeten van Mo El Hankouri die het buitenkansje benutte. Het leek een voorsprong voor Feyenoord A2, maar niets was minder waar. De scheidsrechter had al gefloten voor de handsbal en dus ging de bal op de stip. El Hankouri legde nogmaals aan, maar faalde ditmaal.

De domper voor Feyenoord werd nog groter toen de Rotterdammers vlak voor rust niet goed ingrepen bij een aanval van de Amsterdamse thuisploeg en zelfs de 1-0 op het scorebord werd gezet. 'Erg zuur', bestempelde Gösgens de achterstand.

De tweede helft haalde Feyenoord het niveau van de eerste helft niet meer. 'We waren overal te laat, maar we hebben onszelf vooral in de eerste helft tekort gedaan', sprak Gösgens.

Zeeburgia A1 - Feyenoord A2 1-0
45' 1-0

Opstelling Feyenoord A2: Hagendijk; Proost, El Baad, Hammouti, Absalem (75' Kingsale); Korporaal, El Hankouri (77' Manusama), Van Haaren; Den Hoedt, Van der Putten, Franse (66' Pisas).

DRIEPUNTER VOOR FEYENOORD B1 TEGEN VITESSE B1
Feyenoord B1 heeft zaterdag met 2-1 gewonnen van Vitesse B1. De ploeg van trainer Cor Adriaanse stond al vroeg in de wedstrijd op voorsprong, maar maakte het zichzelf daarna onnodig lastig. 'Dan sta je 2-0 voor en moet dat vertrouwen geven, maar het bleef rommelig', aldus Adriaanse.

Een wervelende start van Feyenoord B1 bracht de bezoekers meteen in verlegenheid. Al na twee minuten bracht Rashaan Fernandes de 1-0 op het scorebord. Hij bracht een vrije bal van de zijkant perfect voor het doel. Zo perfect dat hij door iedereen werd gemist en in één keer in het doel verdween.

Acht minuten later konden de Rotterdammers alweer juichen. Fernandes zette goed druk op zijn tegenstander, veroverde de bal en gaf een prima voorzet op Tahith Chong. Hij kopte de 2-0 binnen, waardoor de thuisploeg in een zetel zat. Toch werd het spel van Feyenoord daardoor niet beter. 'We speelden geen goed positiespel. Het was rommelig', vond Adriaanse.

Vlak voor rust kwam Vitesse uit het niets nog terug in de wedstrijd. 'Dan ga je met 2-1 rusten in plaats van 2-0 en dan weet je dat Vitesse opportunistisch gaat spelen', sprak Adriaanse. Dat deden de bezoekers ook en Feyenoord stelde daar te weinig tegenover. 'We leden snel balverlies en zagen de oplossingen niet. We hebben inzet getoond, maar voetballend was het onder de maat,' zei Adriaanse.

Feyenoord B1 - Vitesse B1 2-1
2' 1-0 Rashaan Fernandes
10' 2-0 Tahith Chong
40' 2-1

Opstelling Feyenoord B1: Bijlow; Elmensdorp, Hempenius, Knoester, Anez; Sinteur, Roffelsen, Smulder; Fernandes, Robertha en Chong (68' Fagrach).

FEYENOORD B2 KNOKT ZICH NAAR WINST OP SPARTA B2
Feyenoord B2 heeft zaterdagmiddag de uitwedstrijd bij Sparta B2 strijdend over de streep getrokken. De ploeg van trainer Marcel Koning legde in de eerste helft de basis voor de 0-2 zege en stelde die  voorsprong met veel strijd in de tweede helft veilig.

Feyenoord B2 was dominant in de eerste helft. Stadgenoot Sparta liet de bezoekers opbouwen en daar maakten de gasten handig gebruik van. Ze zochten geduldig naar de vrije man en kwamen via het positiespel tot goede kansen. Twee daarvan werden benut. Tyrell Malacia tekende voor de 0-1 en Mohamed Choukoud bracht de 0-2 op het scorebord.

Na de pauze had Feyenoord wind tegen en daar had de ploeg van Koning veel moeite mee. 'We voetbalden zwak', vond de coach. 'Maar we waren wel sterk in de duels. Daar moet ik de jongens een compliment voor geven. Sparta kletste er hard in, maar wij gingen nog harder de duels in. Daarom is dit een terechte overwinning.'

Sparta B2 - Feyenoord B2 0-2
21' 0-1 Tyrell Malacia
28' 0-2 Mohamed Choukoud

Opstelling Feyenoord B2: Beukers; Bijl, Van den Ende, Van Wetten, Malacia; Wehrmann, Toure, De Roy van Zuydewijn (72' Blesgraaf); Bibuljica (55' Van Mullem), Vente en Choukoud (68' Kubilinskas).

FEYENOORD C1 GEEN MOMENT IN PROBLEMEN TEGEN WILLEM II C1
Feyenoord C1 had zaterdag in Tilburg geen problemen met Willem II C1. De ploeg van trainer Jeffrey Oost kwam weliswaar al heel snel op achterstand, maar dat werd na rust rechtgezet door de Rotterdammers: 1-3.

Willem II zakte vanaf de openingsfase terug op eigen helft en probeerde Feyenoord C1 te verrassen op de counter. Dat lukte de thuisploeg, want na vier minuten moest doelman Azar Ghennem de bal na een afstandsschot uit het net halen.

Door de vroege tegentreffer raakte Feyenoord C1 niet in de war. De Rotterdammers hadden voortdurend balbezit, maar konden de defensieve muur van Willem II voor de pauze niet verschalken. 'Het tempo lag te laag, daardoor waren we niet verrassend genoeg', vond Oost.

De tweede helft speelde Feyenoord met veel meer energie. 'Het lukte toen wel om Willem II pijn te doen', zag Oost. Door het hogere tempo werd Achraf el Bouchataoui vlak na rust in stelling gebracht. Hij schoot de bal van afstand zo hard op het doel dat de keeper van Willem II de bal los liet. Spits Lion Kalentjev was er snel bij om de rebound in het doel te werken (1-1).

Niet veel later kwam Feyenoord op voorsprong toen Kalentjev de bal in het doel frommelde. Nelson Amadin schoot uiteindelijk de 1-3 in het doel. 'We speelden goed in de tweede helft en met een veel hoger tempo. Doelpunten konden niet uitblijven', aldus Oost.

Willem II C1 - Feyenoord C1 1-3
4' 1-0
41' 1-1 Lion Kalentjev
48' 1-2 Lion Kalentjev
55' 1-3 Nelson Amadin

Opstelling Feyenoord C1: Ghennem; Van Ewijk (32' Reemst), Aslan, Geertruida, Loshi; El Bouchataoui (64' Den Haan), Huijgen, Kokcu (39' Heijberg); Reboe, Kalentjev en Amadin.

FEYENOORD C2 PROBLEEMLOOS VOORBIJ FC UTRECHT C2
Feyenoord C2 was zaterdag in eigen huis oppermachtig tegen FC Utrecht C2. De ploeg van trainer Edwin de Graaf nam eenvoudig een 4-0 voorsprong en moest daarna weliswaar nog een doelpunt slikken, maar dat mocht de pret niet drukken: 4-1.

De mogelijkheden om te voetballen lagen er voor Feyenoord C2 tegen FC Utrecht. Toch kozen de Rotterdammers er regelmatig voor om de lange bal te hanteren en ook dat leverde gevaar op. 'Ik begrijp wel dat ze daar voor kozen, maar ik zie toch liever dat we dan de voetballende oplossing zoeken', sprak De Graaf. Ondanks dat het voetballend beter kon, stonden de Rotterdammers bij rust al wel met 2-0 voor door een fraai schot van Toshio Lake en een doelpunt van Pepijn Doesburg.

Na de pauze ging het tempo bij Feyenoord C2 omhoog en dat leverde de gastheren kort na elkaar nog twee doelpunten op via Marouan Azarkan en Toshio Lake (strafschop). Uit een strafschop, waarbij Wouter Burger de bal op de doellijn tegen zijn hand aan kreeg en met rood moest vertrekken, werd het uiteindelijk 4-1.

'We liepen makkelijk uit naar 4-0 en daarna gingen we wisselen. Dan wordt het rommelig, maar we hebben het de tweede helft goed gedaan', sprak De Graaf.

Feyenoord C2 - FC Utrecht C2 4-1
22' 1-0 Toshio Lake
37' 2-0 Pepijn Doesburg
56' 3-0 Marouan Azarkan
62' 4-0 Toshio Lake (strafschop)
66' 4-1 (strafschop)

Opstelling Feyenoord C2: Jansen; Hall, Hoogenboom, Hartman, Van Leeuwen (55' Rustveld); Gündüz, Dijksteel (45' Summerville), De Mooij (60' Burger); El Karbachi, Doesburg (45' Azarkan) en Lake.

FEYENOORD D1 SPEELT GELIJK BIJ NEC D1
Feyenoord D1 speelde zaterdagmorgen op bezoek bij NEC/FC Oss een slechte eerste helft en een iets betere tweede helft. Genoeg voor een overwinning was het niet. De Rotterdammers bleven steken op een gelijkspel: 0-0.

De eerste helft kwam Feyenoord D1 totaal niet aan voetballen toe. Als de Rotterdammers de bal hadden, was er veel te weinig beweging, waardoor het moeilijk was om de bal rond te spelen. 'We hebben helemaal niet gevoetbald, omdat we alles uit stilstand deden. Het lag niet aan de tegenstander, want die stond op nul punten na vier wedstrijden', sprak trainer Gaston Taument.

Feyenoord D1 leverde na de pauze iets meer strijd en daardoor kwamen de bezoekers iets beter in de wedstrijd. 'Alleen gingen we toen heel slordig om met onze mogelijkheden. We speelden counters heel slecht uit. We maakten van goede mogelijkheden minder goede mogelijkheden door de verkeerde keuzes te maken. We hebben terecht gelijkgespeeld', aldus Taument.

NEC/FC OSS D1 - Feyenoord D1 0-0

Opstelling Feyenoord D1: Sikanic; Papendrecht, Brugman, Esajas, Tel (31' Troost); Zitman, Omgba (31' Cukur), Kramer; Kasius (45' Lopes Oliveira), Naujoks en Van der Zeeuw (45' Deurloo).