basisplaatje_logo_academy

Feyenoord A1 sluit af met overwinning

Feyenoord A1 heeft de laatste wedstrijd van de competitie afgesloten met een ruime overwinning op Roda JC A1. De ploeg van trainer Roy Makaay versloeg de Limburgers met 3-0 en bleef daardoor op de vijfde plek in de eredivisie. ‘Dit was een verdiende overwinning. Dit is een goed einde van de competitie’, reageerde Makaay. Zijn ploeg kan zich de komende twee weken voorbereiden op de bekerfinale tegen AZ A1, die op 28 mei wordt gespeeld.

De wedstrijd tegen Roda JC stond voor een aantal spelers van Feyenoord A1 in het teken van afscheid nemen van hun periode in het jeugdvoetbal. Makaay: ‘We hebben met een goed gevoel afgesloten. Een aantal jongens was afwezig omdat ze maandag met de beloftes mee moeten spelen, maar daardoor konden verschillende andere spelers spelend afscheid nemen van hun periode in de jeugd.’

De wedstrijd tegen Roda JC was in de openingsfase een beetje rommelig. Feyenoord was weliswaar de bovenliggende partij, maar Makaay zag dat zijn ploeg ook op achterstand had kunnen komen. Doelman Maarten de Fockert voorkwam dat echter met een fraaie redding. ‘Verder was Roda alleen maar gevaarlijk uit vrije trappen en hoekschoppen’, zei Makaay.

Feyenoord A1 kwam vlak voor rust uit een hoekschop op voorsprong toen Jesse Driebergen een hoekschop van Oussama Idrissi binnentikte (1-0). Daarna moesten de Rotterdammers lang wachten op het tweede doelpunt. Die viel drie minuten voor tijd toen Rowdy van der Putten door Randy Elst voor het doel werd gezet en raak schoot (2-0). Meteen vanaf de aftrap onderschepte Elst de bal, waarna Wessel Dammers enkele seconden later voor de 3-0 kon tekenen.

‘De tweede helft speelden we iets beter dan de eerste helft, maar de 2-0 bleef lang uit’, vond Makaay. ‘Het was niet hoogstaand. Daar hadden we wel op gehoopt, maar dat hadden we ook niet verwacht. Dat maakt niet uit, want we hebben met een goed gevoel de competitie afgesloten. Nu hebben we twee weken tijd om ons voor te bereiden op de bekerfinale.’

Feyenoord A1 – Roda JC A1 3-0
39’ 1-0 Jesse Driebergen
87’ 2-0 Rowdy van der Putten
88’ 3-0 Wessel Dammers

Opstelling Feyenoord A1: De Fockert; Korporaal, Houben, Van Dorp, Gonsveld; Wetten, Driebergen, Nieuwkoop (75’ De Vos); Klooster (66’ Elst), Dammers, Idrissi (78’ Van der Putten).