basisplaatje_logo_academy

Feyenoord A1 overtuigend langs Sparta A1

Feyenoord A1 heeft een overtuigende 0-3 overwinning behaald in de stadsderby tegen Sparta A1. De ploeg van trainer Roy Makaay gaf de thuisploeg geen kans om in de wedstrijd te komen. Feyenoord A2 speelde goed, maar verloor toch van een strijdlustig Volendam A1. Feyenoord B1 maakte het tegen Volendam B1 spannend, maar hield de punten wel in eigen huis (4-3). Feyenoord B2 werd in eigen huis verslagen door Sparta B2 (0-2). Feyenoord C1 kwam in Nijmegen tegen NEC niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Feyenoord C2 was op bezoek bij de C2 van stadgenoot Sparta de bovenliggende partij (1-3). Feyenoord D1 won het oefenduel met PEC Zwolle met 4-1.

FEYENOORD A1 HAALT OVERWINNING GEDISCIPLINEERD BINNEN

Feyenoord A1 liet stadgenoot Sparta A1 geen kans in de Rotterdamse stadsderby. De ploeg van trainer Roy Makaay won overtuigend met 0-3 en plaatste zich daarmee definitie voor de kampioenspoule. ‘Dat is het belangrijkste’, reageerde Makaay.

Feyenoord A1 speelde vanaf de eerste minuut gedisciplineerd tegen Sparta A1. Waar de Rotterdammers dat in de kwartfinale van de beker tegen AZ A1 niet langer dan een halfuur volhielden, lukte dat zaterdagmiddag wel.

Via Oussama Idrissi kwamen de bezoekers op voorsprong (0-1). Milton Klooster maakte er vervolgens 0-2 van, maar met twee doelpunten voor rust beloonde de ploeg van Makaay zich eigenlijk niet eens genoeg. ‘Voor we op 0-1 kwamen hadden we al twee goede kansen om de score te openen’, sprak de coach. ‘We hadden de eerste helft dus al een grotere voorsprong moeten nemen.’

Na de rust ging Feyenoord alsnog op zoek naar de 0-3 en die viel ook. Jari Schuurman bracht de treffer op zijn naam. Vervolgens raakten de bezoekers de paal en de lat nog, maar de bal ging er niet meer in. ‘We hebben Sparta niet in de wedstrijd laten komen’, sprak Makaay tevreden. ‘Mijn complimenten voor het spel. We hebben het goed gedaan vanuit onze organisatie.’

Sparta A1 - Feyenoord A1 0-3
16' 0-1 Oussama Idrissi
38' 0-2 Milton Klooster
54' 0-3 Jari Schuurman

Opstelling Feyenoord A1: Miazek; Ulusoy, Van der Meer, Koomen, Gronsveld; Nieuwkoop, Slabbekoorn (83' De Vos), Schuurman (78' Hamer); Klooster, Idrissi en Van Eijk.

FEYENOORD A2 DE KANSEN, VOLENDAM A1 DE PUNTEN

Feyenoord A2 had het in eigen huis lastig tegen Volendam A1. De ploeg van trainer Jan Gösgens moest op een slecht veld opboksen tegen een fysiek sterker Volendam A1. Kansen kregen de Rotterdammers genoeg, maar de winst ging naar de Volendammers: 1-3.

Het was voor de rust een gelijk opgaande strijd tussen Feyenoord A2 en Volendam A1. De bezoekers probeerden Feyenoord met vechtvoetbal te verschalken, maar de Rotterdammers deden niets onder en kwamen zelfs op voorsprong. Mo El Hankouri was de doelpuntenmaker. Hij schoot de bal van afstand schitterend in de kruising. Niet veel later werd de stand weer gelijkgetrokken. De Noord-Hollanders schakelden na een fout in de opbouw van de thuisploeg snel om en schoten de 1-1 binnen.

Kansen waren er vervolgens genoeg voor Feyenoord om de leiding weer te nemen. Zo schoot Erwin Franse op de paal en werd een schot van Danny van Haaren door de doelman gekeerd.

De tweede helft werd Feyenoord steeds sterker. Toch waren het de Volendammers die scoorden. Na een foutje van doelman Thodorie Velanas kon de 1-2 worden binnen gekopt. De thuisploeg deed er vervolgens alles aan om de 2-2 te maken. Dat gebeurde niet, waarna Volendam uit een strafschop de beslissende 1-3 raak schoot. ‘We hebben hard gewerkt en behoorlijk gespeeld’, reageerde Gösgens, die ondanks de nederlaag tevreden was over het spel.

Feyenoord A2 - Volendam A1 1-3
21' 1-0 Mo El Hankouri
24' 1-1
60' 1-2
80' 1-3

Opstelling Feyenoord A2: Velanas; Proost, Kingsale, El Baad (80' Hammouti), Absalem; Van Haaren, Manusama, El Hankouri; Den Hoedt, Herrmann (75' Yalamoglu) en Franse (60' Pisas).

WINNEND FEYENOORD B1 LAAT VOLENDAM TWEE KEER TERUGKOMEN

Feyenoord B1, dat al geplaatst was voor de kampioenspoule, maakte het tegen Volendam B1 onnodig spannend. De ploeg van trainer Cor Adriaanse gaf drie doelpunten cadeau, maar won uiteindelijk met 4-3. ‘Als je thuis drie doelpunten tegen krijgt dan doe je het niet goed’, reageerde Adriaanse kritisch.

Voor Feyenoord B1 stond er niets meer op het spel in de wedstrijd tegen Volendam B1. Toch had Adriaanse meer van zijn ploeg verwacht. De Rotterdammers gaven na een kwartier spelen de openingstreffer weg doordat ze bij een vrije trap niet op stonden te letten. ‘We stonden erbij en keken ernaar’, vond Adriaanse.

Via doelpunten van Tarik Fagrach en Nigel Robertha nam de thuisploeg de leiding, maar weer ging het mis. ‘De 2-2 was bijna identiek aan de 0-1. Van dat soort fouten moet je leren’, zei Adriaanse. Robertha zorgde er vervolgens weer voor dat Feyenoord op voorsprong kwam (4-3), maar dat was niet van lange duur. De Rotterdammers stonden achterin nogmaals te slapen waardoor het 3-3 werd. Salih Anez zorgde er uiteindelijk voor dat de thuisploeg er toch met de winst vandoor ging.

‘Ze moeten van deze wedstrijd leren. Het is een kwestie van dingen goed willen uitvoeren. Wij kunnen het wel aangeven, maar ze moeten het in het veld laten zien. We zijn nu eerste en blijven eerste. Na de winterstop gaat het om het echie’, aldus Adriaanse.

Feyenoord B1 - Volendam B1 4-3
16' 0-1
35' 1-1 Tarik Fagrach
45' 2-1 Nigel Robertha
57' 2-2
59' 3-2 Nigel Robertha
69' 3-3
73' 4-2 Salih Anez

Opstelling Feyenoord B1: Bijlow; Bijl, Smulder, Hempenius, De Sterke; Janga, Anez, Robertha; Fernandes, Fagrach (69' Tilborg) en Chong.

FEYENOORD B2 LAAT HET NA RUST AFWETEN

Feyenoord B2 moest de winst in de stadsderby zaterdagmiddag op Varkenoord aan Sparta B2 laten. De ploeg van trainer Marcel Koning domineerde voor rust, maar kon die lijn in de tweede helft niet doorzetten. ‘Ik ben heel erg geschrokken van de tweede helft’, sprak Koning.

Voor rust had Feyenoord B2 het beste van het spel. ‘We speelden niet geweldig’, vond Koning. ‘In balbezit waren we vrij slordig, maar we kregen wel zo'n drie tot vier kansen.’

In de tweede helft liet de thuisploeg het volledig afweten. ‘Je verwacht dat je over Sparta heen loopt. Dat gebeurde totaal niet. We hadden toen een totale off-day’, aldus Koning.

Feyenoord B2 - Sparta B2 0-2
51' 0-1
56' 0-2

Opstelling Feyenoord B2: Beukers; Reith, Blesgraaf, Van Wetten (61' Van Mullem), Malacia; Wehrmann (66' De Roy van Zuydewijn), Van der Pluijm, Kubilinskas; Toure, Schippers (41' Bibuljica) en Choukoud.

FEYENOORD C1 KOMT NIET VERDER DAN REMISE TEGEN NEC C1

Feyenoord C1 moest in Nijmegen genoegen nemen met een gelijkspel tegen NEC C1. De Rotterdammers gaven nauwelijks kansen weg, maar waren zelf ook niet gevaarlijk voor het doel van de thuisploeg. ‘Het was een terecht gelijkspel’, vond trainer Jeffrey Oost.

Het beste van het spel, dat had Feyenoord C1 in Nijmegen voor rust wel. Met goede crosspasses zorgden de Rotterdammers ervoor dat ze veel op de helft van de Nijmegenaren konden voetballen. In de eindfase paste het echter telkens net niet. ‘Het leverde wel veel corners op, maar niet echt doelrijpe kansen’, zag Oost.

Ook in de tweede helft was Feyenoord C1 niet bij machte om de achterhoede van de gastheren te verschalken. NEC kreeg daarentegen wel twee keer de kans om te scoren, maar daarin faalden zij. ‘Zij konden zich nog plaatsen voor de kampioenspoule en leverden veel strijd’, sprak Oost. ‘Het was daardoor een spannende wedstrijd.’

NEC C1 - Feyenoord C1 0-0

Opstelling Feyenoord C1: Ghennem; Geertruida, Lewis (45' De Kubber), Smulders (45' Kokcu), Loshi; Huijgen, Heijberg (55' Reemst), El Bouchataoui; Van Ewijk (45' Reboe), Kalentjev (45' Aslan) en Amadin.

FEYENOORD C2 BEHOUDT KOPPOSITIE DOOR ZEGE OP SPARTA C2

Feyenoord C2 heeft zaterdagmiddag de koppositie in de competitie behouden dankzij een 1-3 overwinning op Sparta C2. ‘Een belangrijke overwinning’, vond trainer Edwin de Graaf. ‘Sparta stond derde en PSV heeft ook gewonnen. Anders hadden zij de leiding genomen.’

Felheid in de duels en een goed positiespel. Daarmee begon Feyenoord C2 aan het duel met de stadgenoot. Het leverde de bezoekers grote kansen op, maar bij rust stond het nog slechts 0-1 door een doelpunt van Marouan Azarkan. ‘We hadden onszelf moeten belonen door een 0-3 voorsprong te nemen’, vond De Graaf. ‘Over het spel was ik wel tevreden.’

Het begin van de tweede helft was rommelig. Feyenoord C2 herstelde zich daar snel van en liep vervolgens alsnog uit naar een 0-3 voorsprong. De doelpunten kwamen op naam van Pepijn Doesburg en Wouter Burger. Sparta kwam ook nog tot scoren waardoor de eindstand uitkwam op 1-3.

Sparta C2 - Feyenoord C2 1-3
13' 0-1 Maroun Azarkan
59' 0-2 Pepijn Doesburg
61' 0-3 Wouter Burger
70' 1-3

Opstelling Feyenoord C2: Van den Berg; Hall, Rustveld, Burger, Van Leeuwen (36' Bogarde); Gunduz (53' Dijksteel), De Mooij, Yates; Summerville, Lake (48' Doesburg) en Azarkan (60' El Karbachi).

FEYENOORD D1 HOUDT RITME MET WINST OP PEC

Feyenoord D1 heeft de oefenwedstrijd met PEC Zwolle met 4-1 gewonnen. ‘Het was in alle opzichten een echte oefenwedstrijd’, sprak trainer Gaston Taument. ‘Het spel was ontspannen en het tempo laag.’

De thuisploeg was tegen PEC de betere ploeg. De Rotterdammers maakten een paar mooie doelpunten en lieten bij vlagen leuk spel zijn. ‘Het was een lekker wedstrijdje. En nuttig. Anders hadden we twee weken geen wedstrijd gespeeld’, aldus Taument.

Feyenoord D1 - PEC Zwolle D1 4-1
8'   1-0 Zenya Deurloo
12' 1-1
20' 2-1 Tiago Cukur
36' 3-1 Aime Omgba
48' 4-1 Twan van der Zeeuw

Opstelling Feyenoord D1: Sikanic (31' Van der Last); Papendrecht (31' Van Veldhoven), Brugman, Valk, Tel (44' Esajas); Troost, Kramer (40' Zitman), Omgba; Kasius (40' Lopes Oliveira), Cukur (40' Naujoks) en Deurloo (40' Van der Zeeuw).