basisplaatje_logo_academy

Feyenoord A1 onderuit op Varkenoord

Feyenoord A1 heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen A1 met 0-2 verloren, A2 won met 3-0 van Barendrecht A1. Feyenoord B1 boekte in blessuretijd een overwinning tegen ADO Den Haag B1 met 0-1 en B2 won vrijdagavond met 1-5 bij Roda JC B2. Feyenoord C1 pakte de koppositie na een ruime overwinning op PSV C1 (4-0), terwijl C2 met 0-2 klop kreeg van Ajax C2. Feyenoord D1 won met 3-0 van AFC D1.

FEYENOORD A1 TERECHT ONDERUIT TEGEN HEERENVEEN A1

Feyenoord A1 heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen A1 met 0-2 verloren. Trainer Roy Makaay sprak van de slechtste wedstrijd van het seizoen. ‘En dan ga je dus ook terecht ten onder’, aldus de coach.

Hoewel in de beginfase beide ploegen gelijkwaardig waren, keek Feyenoord na ruim een half uur spelen tegen een 0-2 achterstand aan. ‘Slecht verdedigen’, was de lezing van Makaay, die zijn ploeg na dertig minuten op achterstand zag komen doordat de Friezen de terecht toegekende strafschop wisten te benutten. ‘We hadden een offday, maar de inzet was zeker in orde. De jongens hebben tot de laatste minuut gevochten als leeuwen, maar je moet dan net het geluk hebben dat je een keer het net weet te vinden. Dat gebeurde niet. Een terechte nederlaag, dus’.

Twee mindere momenten in defensief opzicht deden de Rotterdammers dus de das om tegen sc Heerenveen. ‘Na rust kregen we mogelijkheden de aansluitingstreffer te maken, maar we waren niet doeltreffend. In die fase hield Maarten de Fockert ons met een prima redding goed op de been. Het was denk ik onze slechtste wedstrijd van het seizoen.’

Feyenoord A1 – sc Heerenveen A1 0-2
30’ 0-1 (penalty)
33’ 0-2

Opstelling Feyenoord A1: De Fockert; Ulusoy (52’ Korporaal), Houben, Blijham, James; Driebergen, Nieuwkoop, Slabbekoorn (70’ Martis); Idrissi (58’ IJlst), Dammers en Robinson (45’ Klooster).

STROEVE OVERWINNING A2 OP BARENDRECHT A1

Feyenoord A2 heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen Barendrecht A1 met 3-0 gewonnen. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden had de ploeg van trainer Jan Gösgens een helft lang grote moeite met het spel van de Barendrechtse elf. Pas na rust werd er afstand genomen.

‘De eerste helft was zeer matig van onze kant’, aldus Gösgens. ‘We speelden niet goed en kregen weinig kansen op doelpunten. Sterker, Barendrecht had zelfs de overhand. Maar tien minuten voor rust pakten we het beter op en konden we Barendrecht onder druk zetten.’ Randy Elst bracht de Rotterdammers in de blessuretijd van de eerste helft op voorsprong.

In de rust ging Gösgens flink tekeer tegen zijn spelers. ‘De eerste keer dit seizoen’, zei de trainer. ‘Het was gewoon niet goed van onze kant. Dat moest beter en dat lukte ook. We hebben na rust geen kans meer weggegeven en zijn de bovenliggende partij geweest. We hadden ook nog twee penalty’s kunnen krijgen, maar die werden ons onthouden. Maar ook zonder die strafschoppen konden we via doelpunten van Robbert de Vos en Rody van Putten uitlopen naar een ruime zege.’

Gösgens moest na twintig minuten ingrijpen toen Gilberto da Silva geblesseerd het veld moest verlaten. Hoe erg zijn blessure is, moet later blijken. Qua verliespunten blijft Feyenoord A2 tweede staan op de ranglijst.

Feyenoord A2 – Barendrecht A1 3-0
45’ 1-0 Randy Elst
53’  2-0 Robbert de Vos (penalty)
88’  3-0 Rody van Putten

Opstelling Feyenoord A2: Van der Linden; El Baad (71’  Pisas), Van der Pijl, Van Dorp, Go (88’ Racaj); Yalamoglu, Da Silva (22’  Van Putten), De Vos; Albertus, Van der Struis en Elst (60’  Proost).

LATE GOAL LEVERT B1 DRIE PUNTEN OP BIJ ADO DEN HAAG

Een doelpunt van Jari Schuurman in de laatste minuut van de wedstrijd heeft Feyenoord B1 zaterdag bij ADO Den Haag drie punten opgeleverd. Het late doelpunt betekende een 0-1 zege. ‘We hebben geen grote kansen gekregen, maar maakten wel de meeste aanspraak op de overwinning’, vond trainer Cor Adriaanse.

Behalve een schot op de lat van spits Nigel Robertha werd Feyenoord in de eerste helft nauwelijks gevaarlijk voor het Haagse doel. Adriaanse: ‘ADO-uit is traditioneel een lastige wedstrijd en dat is ook gebleken vandaag. Maar we zijn altijd blijven voetballen en zijn uiteindelijk in de laatste minuut – met een beetje geluk – beloond voor de intentie waarmee we speelden.’

Na een slordige eerste helft ging de bal na rust sneller van voet tot voet. ‘Alleen moet dan wel de laatste pass goed zijn’, verwees Adriaanse naar de matige eindpass bij zijn team. ‘We zijn het blijven proberen en na de 0-1 in de laatste minuut was de ontlading groot. We moesten namelijk winnen om bij te blijven in de competitie. Dat is gelukkig weer gelukt, al was het voetbal niet groots.’

ADO Den Haag B1 – Feyenoord B1 0-1
80’  0-1 Jari Schuurman

Opstelling Feyenoord B1: Hagendijk; Kingsale, Van der Meer, Verdonk, Absalem; Van Haaren, Schuurman, Korporaal, Den Hoedt, Robertha en Fernandes (80’  Hammouti).

FEYENOORD B2 SPEELT RODA JC NA RUST VAN DE MAT

Feyenoord B2 heeft vrijdagavond een eenvoudige overwinning geboekt op Roda JC B2. In Kerkrade werd het 1-5 voor de ploeg van trainer Marcel Koning. Een score die, zeker na rust, veel hoger had kunnen uitvallen.

Feyenoord-aanvaller Sali Anez zette de Rotterdammers al snel op voorsprong, maar in dezelfde minuut trokken de Limburgers de stand al weer gelijk. Tarik Fagrach zorgde er vlak voor rust voor dat Feyenoord alsnog met een voorsprong de rust in ging. Koning: ‘Na rust hebben we gedomineerd en hadden we kansen om zes, zeven of wel acht doelpunten te maken. Voor de pauze hadden we veel moeite met het opportunistische spel van Roda JC, dat alle ballen direct naar voren schoot.’

Het mooiste doelpunt van de middag kwam op naam van Mohammed El Hankouri, die na een aanval over zes schijven de Limburgse sluitpost het nakijken gaf. De Rotterdamse overwinning was nodig in de strijd om de bovenste plaatsen, wist Koning. ‘We staan in puntenaantal gelijk met Ajax en hebben aanstaande dinsdag nog een wedstrijd tegoed tegen AZ. Dat zal geen makkie worden, aangezien ook AZ nog meedoet om de topposities op de ranglijst. Daar kijken we naar uit.’

Roda JC B2 – Feyenoord B2 1-5
7’  0-1 Sali Anez
8’  1-1
38’  1-2 Tarik Fagrach
44’  1-3 Mohammed El Hankouri
49’  1-4 Steven Smulders
72’  1-5 Sali Anez

Opstelling Feyenoord B2: Bijlow; Bijl, Sinteur (61’ Schippers), Knoester, xxx; Smulders, Janga (68’  Malacia), Kongolo (56’  Roffelsen); El Hankouri, Fagrach (40’  Tilborg) en Anez.

KOPPOSITIE VOOR FEYENOORD C1 NA OVERWINNING OP PSV

Feyenoord C1 heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen PSV C1 met 4-0 gewonnen. Door de overwinning op de Eindhovenaren klom de ploeg van trainer Jeffrey Oost naar de eerste plaats op de ranglijst.

‘We hadden een groot overwicht’, begon Oost zijn nabeschouwing. ‘We grepen PSV bij de strot en hebben tot de rust niet meer losgelaten. Dat resulteerde in een 3-0 voorsprong. We waren heel geduldig, speelden de bal rond en wachtten tot het juiste moment daar was om toe te slaan. Dat werkte perfect.’

Na de pauze werd het spel aan Rotterdamse zijde wat onnauwkeuriger, maar PSV was niet bij machten de wedstrijd weer spannend te maken. Oost: ‘Een zeer verdiende overwinning na een groot veldoverwicht. Niets op af te dingen.’

Jordy Wehrmann zette zijn ploeg na een kwartier op voorsprong, waarna Joel Piroe en Dylan Vente de score nog voor rust naar 3-0 tilden. Joel Piroe maakte kort na de pauze aan alle onzekerheid een einde door de 4-0 tegen de touwen te werken.

Omdat Sparta met 2-0 verloor bij MVV in Maastricht staat Feyenoord C1 bovenaan op de ranglijst.

Feyenoord C1 – PSV C1 4-0
15’  1-0 Jordy Wehrmann
21’  2-0 Joel Piroe
29’  3-0 Dylan Vente
42’  4-0 Joel Piroe

Opstelling Feyenoord C2:  Evora; Reith (63’  Saikoen), Wehrmann, Van Wetten (63’  Sonneveld), Malacia; Toure (58’  Westerveld), Van der Pluijm, Kubilinskas (58’  Van Mullem); Vente (55’  Bibuljica), Piroe en Chong.

C2 KRIJGT LESJE IN EFFECTIVITEIT VAN AJAX C2

Feyenoord C2 heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen Ajax C2 met 0-2 verloren. De ploeg van trainer Edwin de Graaf kreeg grote kansen om zelf op voorsprong te komen, maar zag Ajax effectiever met de mogelijkheden omspringen. ‘Dat is zuur’, concludeerde De Graaf.

‘We begonnen vrij aardig’, ging de coach verder. ‘In het eerste kwartier speelden we goed voetbal en wisten we Ajax onder druk te houden. We kregen ook een goede kans op voorsprong te komen, maar faalden oog in oog met de keeper. Na de rust kwam Ajax beter in het spel en maakten ze uit een counter de openingsgoal.’

Ook na de rust waren de betere kansen voor de Rotterdammers, maar steeds bleek de Ajax-doelman niet te passeren. Na de goal konden de Amsterdammers vrijuit spelen en maakten ze uit een corner de 0-2. De Graaf: ‘We hebben kansen gehad, maar Ajax was efficiënter. Dan blijf je inderdaad met een zure smaak achter. We hadden zelf de wedstrijd naar onze hand moeten zetten, dat hebben we nagelaten.’

Feyenoord C2 – Ajax C2 0-2
42’  0-1
56’  0-2

Opstelling Feyenoord C2: Van Leeuwen; Geertruida, Lewis (60’  Eddahchouri), Smeulers, Loshi; Huigen, Heijberg, El Bouchataoui; Van Ewijk (55’  Spakman), Reboe en Amadin.

SLORDIGE WEDSTRIJD TEGEN AFC LEVERT D1 WEL DRIE PUNTEN OP

Feyenoord D1 heeft de thuiswedstrijd tegen AFC  D1 met 3-0 gewonnen. Zonder groots te spelen was de ploeg van trainer Gaston Taument veel sterker dan de tegenstander en was de 3-0 een logische eindstand.

Al na vier minuten kwam Feyenoord op voorsprong toen Jurrien Maduro knap scoorde nadat de keeper een schot moest lossen. Taument: ‘We hebben verdiend gewonnen.’

Pepijn Doesburg en Maroun Azarkan zorgden uiteindelijk voor de afgetekende einduitslag. ‘Gelukkig speelden we na rust in een hoger tempo dan in de eerste helft en kwamen we beter aan voetballen toe. Toch vond ik ons gehaast spelen. Niet goed. Gelukkig heeft AZ verloren waardoor het verschil nog maar een punt is. Dat is leuk, maar ik kijk ook naar de uitvoering. Die moet de volgende keer beter.’

Feyenoord D1 – AFC D1 3-0
4’  1-0 Jurrien Maduro
35’  2-0 Pepijn Doesburg
42’  3-0 Maroun Azarkan

Opstelling Feyenoord D1: Van den Berg; Gerrits, Hoogenboom (50’  Hall), Maduro, Van Leeuwen; Gunduz, El Kabachi, Burger; Summerville, Doesburg (40’  Azarkan) en Yates (50’  Hartman).