basisplaatje_logo_academy

Feyenoord A1 onderuit in Utrecht

Feyenoord A1 heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen FC Utrecht A1 verloren. De ploeg van trainer Roy Makaay kwam nog bijna terug van een 3-0 achterstand, maar ging uiteindelijk met 4-2 onderuit. Feyenoord A2 was op bezoek bij Almere City A1 wel de sterkste. De ploeg van Jan Gösgens won na een matige eerste helft met 1-3. Feyenoord B1 was met 5-3 te sterk voor Willem II/RKC, terwijl de B2 na een 3-0 achterstand nog met 3-3 gelijkspeelde. Feyenoord C1 won van Almere City C1 met 0-3. De C2 versloeg VVV/Helmond Sport C2 met 1-3.

FEYENOORD A1 VERLIEST VAN FC UTRECHT A1

Feyenoord A1 was in Utrecht niet bij machte om de plaatselijke FC te verslaan. De Rotterdammers kwamen al vroeg in de wedstrijd op achterstand en die groeide zelfs tot 3-0. Na rust probeerde de ploeg van trainer Roy Makaay alles op alles te zetten om met een goed resultaat huiswaarts te kunnen keren. Ze kwamen tot 3-2, maar in de slotminuten werd het alsnog 4-2 voor de thuisploeg.

‘Dat is het risico dat je dan neemt’, reageerde trainer Roy Makaay op de laatste treffer van FC Utrecht A1. De coach van de bezoekers vond dat er meer in had gezeten voor zijn ploeg. ‘We hadden een aantal aardige fases , maar kenden ook wat mindere fases in de wedstrijd. De eerste helft hadden we een aantal momenten beter gebruik moeten maken van de ruimte die er was om te voetballen. Maar fouten maken mag en daar gaan we de komende week weer mee aan de slag.’

Feyenoord A1 kwam al na vijf minuten op achterstand toen een afgeslagen voorzet raak werd geschoten door de thuisploeg. Vervolgens kregen de Rotterdammers kansen op de gelijkmaker, maar die werden niet benut. Vlak na rust kwam FC Utrecht op een 2-0 voorsprong uit een strafschop en niet veel later volgde ook de 3-0.

‘Daarna zijn we meer risico gaan nemen. De laatste twintig minuten hebben we bijna alleen nog maar één op één gespeeld. We kwamen nog terug tot 3-2 en de gelijkmaker hing in de lucht, maar zij maakten uit de counter de 4-2. Dat kan gebeuren als je opportunistisch speelt’, aldus Makaay.

FC Utrecht A1 - Feyenoord A1 4-2
5’ 1-0
47’ 2-0 (strafschop)
58’ 3-0
63’ 3-1 Oussama Idrissi
70’ 3-2 Brandon Robinson
93’ 4-2

Opstelling Feyenoord A1: De Fokkert; Cabral, Houben (61’ Van Dorp), Hardeveld, Gronsveld; Bekkers, Karsdorp, Nieuwkoop (55’ Idrissi); Martis (50’ Robinson), Dammers en Driebergen (70’ Elst).

FEYENOORD A2 ZET ZWAKKE EERSTE HELFT NA RUST RECHT

Feyenoord A2 speelde in Almere een zwakke eerste helft tegen Almere City A1, maar de ploeg van trainer Jan Gösgens zette dat in de tweede helft recht. ‘In de rust hebben we met zijn allen de conclusie getrokken dat het niet goed ging’, zei de coach. ‘Over de tweede helft ben ik wel tevreden.’

De eerste helft mocht voetballend gezien misschien matig zijn geweest van de kant van Feyenoord A2, maar de Rotterdammers kwamen wel op voorsprong. Al na acht minuten lag de bal in het net via Robbert de Vos. Hij werd neergelegd in het strafschopgebied en schoot de penalty zelf raak (0-1).

Voor rust maakte Almere City echter gelijk en Gösgens was dan ook allerminst tevreden. ‘Het was matig en misschien wel de slechtste helft van alle wedstrijden die we in de beker en competitie tot nu toe hebben gespeeld’, sprak de coach.

De tweede helft speelde Feyenoord A2 veel aanvallender en probeerde hoog druk te zetten. Daardoor kwam de ploeg beter in het spel, terwijl de tegenstander vermoeid werd. In de slotminuten moest Gösgens reserve-doelman Thodorie Velanas nog inbrengen voor de geblesseerde centrale verdediger Mathijs Blijham. De keeper stond in de spits en had nog kans om te scoren, maar hij kon net niet bij de bal.

Almere City A1 - Feyenoord A2 1-3
8’ 0-1 Robbert de Vos
28’ 1-1
65’ 1-2 Gerson Pisas
72’ 1-3 Junior Albertus

Opstelling Feyenoord A2: Van der Hoek; Korporaal (45’ Ulusoy), Van der Pijl, Blijham (88’ Velanas), Go; El Baad, Da Silva, De Vos; Albertus, Van Putten (65’ Van der Struis) en Van Eijk (45’ Pisas).

FEYENOORD B1 WINT DOELPUNTRIJK DUEL

Feyenoord B1 had tegen Willem II/RKC B1 wel tien doelpunten kunnen maken. Het bleef echter bij vijf goals, omdat de ploeg van trainer Cor Adriaanse verzuimde om de kansen af te maken. ‘We lieten Willem II/RKC nog terugkomen in de wedstrijd, maar de tweede helft hebben we heel veel kansen gecreëerd’, sprak de trainer tevreden.

De Rotterdammers begonnen op Varkenoord slordig. Ze leden veel balverlies en waren niet scherp in de duels.  Het leverde de bezoekers een openingstreffer op uit een vrije trap. Vervolgens nam de thuisploeg het heft in handen en zette Marlon Slabbekoorn zijn ploeg met twee doelpunten op voorsprong. Verdediger Bert Koomen bracht de marge op twee doelpunten, waarna Feyenoord B1 de tegenstander weer uit een vrije trap liet terugkomen.

Jari Schuurman gaf Feyenoord B1 vervolgens weer wat lucht, maar weer werd de aansluitingstreffer door de gasten gemaakt uit een hoekschop. Toch was Adriaanse niet ontevreden. ‘Er was een duidelijk verschil tussen de twee helften. We begonnen niet goed en kwamen op achterstand. Dat moet er uit, maar we zetten het recht met onze individuele kwaliteiten en hadden er wel tien kunnen scoren.’ De bevrijdende 5-3 werd gemaakt door Rashaan Fernandes.

Feyenoord B1 – Willem II/RKC B1 5-3
25’ 0-1
44’ 1-1 Marlon Slabbekoorn
50’ 2-1 Marlon Slabbekoorn
56’ 3-1 Bert Koomen
60’ 3-2
68’ 4-2 Jari Schuurman
69’ 4-3
70’5-3 Rashaan Fernandes

Opstelling Feyenoord B1: Hagendijk; Koomen, Van der Meer, Verdonk, Absalem; Van Haaren (68’ Korporaal), Slabbekoorn, Schuurman; De Jesus (41’ Fransen), Robertha (70’ Kingsale) en Fernandes (70’ Den Hoedt).

FEYENOORD B2 LAAT VITESSE/AGOVV WEGKOMEN MET PUNT

Vitesse/AGOVV B2 mocht blij zijn dat ze met een punt wegkwamen van Varkenoord, maar tegelijkertijd baalden de bezoekers dat ze een 0-3 voorsprong uit handen gaven. Feyenoord B2 speelde een goede wedstrijd, maar keek vlak na rust wel tegen een ruime achterstand aan. Die werd rechtgezet en vervolgens waren er kansen op de overwinning.

‘We hebben ontzettend goed gespeeld, maar heel veel kansen gemist’, vond trainer Marcel Koning. Al in de eerste twintig minuten kwamen de Rotterdammers veelvuldig voor het doel, maar ontbrak scherpte in de afronding. Uit een foutje van de doelman kwamen de bezoekers vervolgens op voorsprong en ook de 0-2 kwam voort uit onoplettendheid bij Feyenoord.

Toen het vijf minuten later ook nog 0-3 werd, besloot Koning risico te nemen en overal één op één te gaan spelen. ‘Na de 0-3 hebben we echt heel goed gespeeld en zelfs nog gelijk gemaakt. In de slotfase kregen we kansen op de 4-3. Het enige dat ik dus toch mijn ploeg kan zeggen is dat ze die kansen erin moeten schieten, want verder hebben we het goed gedaan’, aldus de trainer.

Feyenoord B2 – VITESSE/AGOVV B2 3-3
28’ 0-1
50’ 0-2
55’ 0-3
60’ 1-3 Steven Smulder
72’ 2-3 Ryan Tilborg
73’ 3-3 Tarik Fagrach

Opstelling Feyenoord B2: Ten Hove; Hammouti, Sinteur, Bijl, De Sterke; Roffelsen (50’ Fagrach), Smulder, Kongolo; El Hankouri (65’ Tilborg), Janga en Anez.

FEYENOORD C1 GEEN MOMENT IN PROBLEMEN TEGEN ALMERE CITY C1

Feyenoord C1 had zaterdag geen enkel probleem met Almere City C1. De ploeg van trainer Jeffrey Oost miste in het begin van de wedstrijd nog wel even scherpte voor het doel, maar zette dat daarna ruimschoots recht. ‘Er was geen vuiltje aan de lucht’, vond Oost.

Feyenoord C1 kwam op voorsprong via Cheick Toure. Hij rondde een aanval af, die werd uitgevoerd volgens het boekje. ‘Alles liep perfect’, zei Oost. ‘De spits werd ingespeeld, die liet de bal vallen op een middenvelder, vervolgens werd geopend naar de zijkant en de voorzet werd afgerond door Toure. Een prachtige aanval.’

Bij één treffer bleef het niet. Spits Joel Piroe bracht met twee treffers de eindstand op 0-3 en dat stemde Oost tevreden. ‘Na de 0-3 hadden we even moeite in de opbouw. We kwamen er moeilijk uit, maar eigenlijk zijn we geen moment in de problemen geweest. Dit was een terechte overwinning.’

Almere City C1 - Feyenoord C1  0-3
22’ 0-1 Cheick Toure
40’ 0-2 Joel Piroe
45’ 0-3 Joel Piroe

Opstelling Feyenoord C1: Evora; Reith, Sonneveld, Saikoen (50’ Kubilinskas), Van Wetten; Toure, Wehrmann, Vente (45’ Van Mullem); Bibuljica (45’ Westerveld), Piroe en Chong.

FEYENOORD C2 ONGESLAGEN NA ZEGE IN HELMOND

Feyenoord C2 speelt volgende week een topduel tegen NEC/FC OSS C2. De ploeg van trainer Edwin de Graaf won met 1-3 van VVV/Helmond C2 en staat daardoor samen met de tegenstander van komend weekend met het maximale aantal punten bovenaan in de competitie.

Met de overwinning van zijn ploeg was Edwin de Graaf tevreden, maar hij baalde na afloop toch een beetje van de tegentreffer. De laatste minuten was Feyenoord C2 niet scherp en daardoor incasseerden zij de eerste tegentreffer van het seizoen. ‘Jammer dat we alsnog een tegendoelpunt kregen, want we hadden tot dusver negen doelpunten voor en nul tegen. Nu zijn dat er twaalf voor en één tegen, maar ik ben erg blij met het spel’, was de reactie van De Graaf.

De coach zag dat Feyenoord C2 het duel al in de eerste helft naar zich toe had kunnen trekken. De Rotterdammers waren de betere ploeg, maar maakten de kansen niet af. Vlak na rust ging de bal er wel in via Delpiero Reboe, die niet veel later ook meteen zijn tweede van de middag scoorde. Benjamin Reest maakte de 0-3. ‘Na de openingstreffer was het wachten op meer doelpunten, want we speelden goed en zijn geen moment in gevaar geweest’, zei De Graaf.

VVV/Helmond C2 - Feyenoord C2  1-3
38’ 0-1 Delpiero Reboe
42’ 0-2 Delpiero Reboe
58’ 0-3 Benjamin Reemst
70’ 1-3

Opstelling Feyenoord C2: Ghennem; Rashiti, Lewis (60’ De Kubber), Smulders, Loshi; El Bouchataoui, Huijgen (60’ Geertruida), Heijberg (40’ Spakman); Reemst, Reboe en Amadin (45’ Eddahchouri).