Feyenoord A1 na strafschoppen uitgeschakeld door AZ A1

Feyenoord A1 is woensdagavond in de kwartfinale van de KNVB beker uitgeschakeld door AZ A1. De ploeg van trainer Roy Makaay nam in Alkmaar een 0-2 voorsprong, maar liet de thuisploeg toch langszij komen (2-2). De beslissing moest uiteindelijk vallen beslissing via strafschoppen en daarin bleek AZ de sterkste.

Feyenoord A1 begon ijzersterk aan het duel in Alkmaar. De ploeg van trainer Roy Makaay kwam al na zes minuten op voorsprong via spits Oussama Idrissi, die kon profiteren van slap verdedigen van de thuisploeg. Idrissi verzuimde niet veel later om de 0-2 binnen te schieten. Toen de aanvaller zijn volgende inzet zag worden gestopt door de keeper van de thuisploeg, was Jari Schuurman uitermate attent om de bal in het net te werken. De 0-2 stond daardoor alsnog op het scorebord.

Met die marge gingen de Rotterdammers echter niet rusten. Nog voor rust werd de thuisploeg weer terug in de wedstrijd gebracht door Jeremy Helmer na een verdedigingsfout bij Feyenoord. AZ kreeg ook nog een kans op de gelijkmaker. ‘De eerste 25 minuten waren heel goed’, reageerde Makaay. ‘Daarin hebben we misschien wel het beste spel van dit seizoen laten zien. Dan moet je het beslissen en AZ niet meer laten terugkomen in de wedstrijd.’

Na de pauze zette AZ A1 sterk door en werd het al snel gelijk na een wederom een individuele fout aan de kant van de ploeg van Makaay. Vervolgens hield doelman Kamil Miazek zijn ploeg een aantal keer op de been. Vlak voor het einde had Feyenoord A1 de winst alsnog kunnen pakken, maar die kans werd gemist, waardoor de beslissing na strafschoppen viel. ‘Het is balen dat we zijn uitgeschakeld’, sprak Makaay. ‘Als je in de wedstrijd de kansen al hebt om de wedstrijd te beslissen dan moet je het doen. Bekerwedstrijden zijn mooie duels. Het is jammer dat we eruit liggen.’

AZ A1 - Feyenoord A1 2-2
8'   0-1 Oussama Idrissi
17' 0-2 Jari Schuurman
35' 1-2 Jeremy Helmer
58' 2-2 Jan-Willem Tesselaar

Opstelling Feyenoord A1: Miazek; Ulusoy, Van der Meer, Van der Pijl (66’ Koomen), Gronsveld; Schuurman (74’ Van Haaren), Slabbekoorn (64’ Hamer), Nieuwkoop (89’ De Vos); Klooster (74’ Van der Putten), Idrissi en Van Eijk.