basisplaatje_logo_academy

Feyenoord A1 met ruime cijfers langs Vitesse

Feyenoord A1 heeft zaterdag met 5-0 gewonnen van Vitesse A1. Feyenoord A2 was met 4-1 te sterk voor PEC Zwolle A1. Feyenoord B1 won met 1-2 van Vitesse B1, terwijl B2 vrijdagavond een punt meenam bij ADO Den Haag: 1-1. Beide C-elftallen haalden flink uit: C1 won met 10-1 van Fortuna Sittard C1 en C2 liet FC Den Bosch C2 met 7-1 kansloos.

RICK KARSDORP HELPT A1 MET HATTRICK LANGS VITESSE

Feyenoord A1 heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen Vitesse A1 met 5-0 gewonnen. Op Varkenoord scoorde middenvelder Rick Karsdorp drie keer. ‘We zijn eigenlijk geen moment in de problemen gekomen’, zei trainer Roy Makaay.

De Rotterdammers kwamen niet goed uit de startblokken. ‘Maar toen het eerste doelpunt er eenmaal in zat hadden we de wedstrijd in handen’, aldus Makaay, die zijn ploeg voor rust vier prima uitgespeelde doelpunten zag maken. ‘We hadden er zelfs een aantal meer kunnen maken.’

Rick Karsdorp opende na twintig minuten de score, waarna Jeff Hardeveld enkele minuten later de score verdubbelde. Via doelpunten van Brandon Robinson en opnieuw Rick Karsdorp bouwden de Rotterdammers de score nog voor rust uit naar 4-0.

Na de onverdiende 1-0 nederlaag vorige week tegen Heerenveen was de overwinning op Vitesse een welkome opsteker voor A1. Makaay: ‘Het is geen moment spannend geweest vandaag. Dit was echt een goede overwinning waar ik de jongens een groot compliment voor moet maken.’

Feyenoord A1 – Vitesse A1 5-0
21’ 1-0 Rick Karsdorp
29’ 2-0 Jeff Hardeveld
43’ 3-0 Brandon Robinson
45’ 4-0 Rick Karsdorp
90’ 5-0 Rick Karsdorp

Opstelling Feyenoord A1: De Fokkert; Cabral, Houben, Hardeveld, Gronsveld (85’ Blijham); Dekker (75’ Van Dorp), Nieuwkoop, Karsdorp; Klooster (35’ Idrissi), Dammers en Robinson (47’ Martis).

FEYENOORD A2 OVERTUIGEND LANGS PEC ZWOLLE

Feyenoord A2 heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle met 4-1 gewonnen. De ploeg van trainer Jan Gösgens was de hele wedstrijd de bovenliggende partij. ‘We speelden vandaag met erg veel druk naar voren en zijn na de voorsprong doorgegaan met scoren. Ik moet de jongens een groot compliment maken’, aldus de trainer.

De ploeg van Gösgens speelde de beste eerste helft tot nu toe en kwam via Rick van der Struis al snel op voorsprong. ‘Waar we normaal gesproken inzakken zijn we vandaag door gegaan met scoren. Al duurde het tot de tweede helft voordat we echt afstand namen van PEC Zwolle’, aldus Gösgens.

Junior Albertus, die voor rust ook al een aantal mogelijkheden kreeg om te scoren, verdubbelde na rust de score en tekende in de zeventigste minuut ook voor de 3-0.  Invaller Rody van Putten maakte de vierde Rotterdamse treffer. PEC Zwolle maakte vijf minuten voor tijd nog een eretreffer.

Gösgens: ‘We hebben vandaag echt een goede wedstrijd gespeeld en zijn via goede aanvallen bij het doel van de tegenstander gekomen.’

Feyenoord A2 speelt volgende week een uitwedstrijd tegen Barendrecht A1.

Feyenoord A2 – PEC Zwolle A1 4-1
6’ 1-0 Rick van der Struis
47’ 2-0 Junior Albertus
70’ 3-0 Junior Albertus
78’ 4-0 Rody van Putten
84’ 4-1

Opstelling Feyenoord A2: Van der Hoek; Proost (70’ Ulusoy), Korporaal (80’ Knoester), James, Go; Van der Pijl, Da Silva, De Vos; Albertus (70’ Van Putten), Van der Struis (85’ El Hankouri) en Van Eijk (75’ Pisas).

FEYENOORD B1 WINT LASTIGE UITWEDSTRIJD TEGEN VITESSE

Feyenoord B1 heeft de uitwedstrijd tegen Vitesse B1 zaterdag met 1-2 gewonnen. Ondanks dat de ploeg van trainer Cor Adriaanse niet zijn beste wedstrijd speelde, was de overwinning meer dan verdiend.

Een combinatie tussen Rashaan Fernandes en Jari Schuurman leverde de Rotterdammers na twintig minuten spelen de voorsprong op. Adriaanse: ‘Dat was een goede goal. Maar daarna vergaten we verder afstand te nemen. De laatste pass was te vaak te slordig, waardoor we niet goed voor het Vitesse-doel kwamen. We maakten nog wel eens de verkeerde keuzes.’

Na rust liep de ploeg van Adriaanse iets verder achteruit, maar door goed druk zetten van Marlon Slabbekoorn op de Vitesse-defensie kwamen de Rotterdammers op 0-2. Adriaanse: ‘Hij veroverde de bal op de middenlijn en kon direct doorlopen naar de keeper en beheerst de tweede goal binnen schieten. In het laatste half uur hadden we helaas niet de rust de wedstrijd professioneel uit te spelen.’

Het werd nog spannend doordat Vitesse een kwartier voor tijd uit een vrije trap de aansluitingstreffer binnen schoot. Adriaanse: ‘De muur liep uit elkaar en de bal vloog er dwars doorheen. Dat mag ons niet gebeuren. Maar gelukkig hebben we de punten mee naar Rotterdam kunnen nemen.’

Vitesse B1 – Feyenoord B1 1-2
22’ 0-1 Jari Schuurman
57’ 0-2 Marlon Slabbekoorn
74’ 1-2

Opstelling Feyenoord B1: Hegendijk; Koomen, Kingsale, Verdonk, Absalem; Van Haaren, Schuurman, Slabbekoorn; Den Hoedt (64’ Korporaal), Robertha (69’ Hammouti) en Fernandes.

FEYENOORD B2 HAALT EEN PUNT WEG IN DEN HAAG

Feyenoord heeft één punt overgehouden aan het treffen met ADO Den Haag. In de Hofstad werd het 1-1. De ploeg van trainer Marcel Koning kwam al vroeg op voorsprong, maar moest na rust toch de gelijkmaker toestaan.

‘We waren slordig in ons positiespel’, zei Koning. ‘Maar desondanks hadden we met een ruime voorsprong de rust in kunnen gaan. We kregen twee grote kansen om de score te openen, maar waren niet rustig genoeg voor het doel. Via een klutsdoelpunt van Tarik Fagrach kwamen we gelukkig op voorsprong.’

Feyenoord scoorde na de gelijkmaker nog wel de 1-2 in Den Haag, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Koning: ‘Dat was dubieus. Aan de andere kant hadden we ook achter kunnen komen, want ook een doelpunt van ADO werd wegens buitenspel afgekeurd. Met deze eindstand kan ik wel leven, want we speelden zeker niet de beste wedstrijd van het seizoen.’

ADO Den Haag B2 – Feyenoord B2 1-2

8’ 0-1 Tarik Fagrach
63’ 1-1

Feyenoord B2: Ten Hove; Bijl, Sinteur, Kongolo (65’ De Sterke), Knoester; Smulder, Janga, Roffelsen; El Hankouri (65’ Elmensdorp), Fagrach en Anez.

C1 SCOORT TIEN KEER TEGEN FORTUNA SITTARD

Feyenoord C1 had alleen in de openingsfase moeite met Fortuna Sittard. De ploeg van trainer Jeffrey Oost kwam eerst op achterstand, maar scoorde er in het vervolg van de wedstrijd flink op los: 10-1.

‘We begonnen heel enthousiast aan de wedstrijd’, vertelde Oost. ‘Via goed positiespel kregen we vijf grote kansen, maar waren niet scherp genoeg in de afronding. Uit een hoekschop kwam Fortuna zelfs nog op voorsprong.’

Spits Joel Piroe scoorde direct na de openingstreffer van Fortuna de gelijkmaker. Oost: ‘Daarna begonnen we echt op stoom te komen. Joel Piroe scoorde zelfs vijf keer. Er zat een aantal goede aanvallen tussen. Ik heb mijn jongens gecomplimenteerd, want ze zijn blijven voetballen, terwijl ze wisten dat de wedstrijd al gespeeld was. Dan kan een uitslag als 10-1 een keer voor komen.’

Volgende week speelt C1 de topper tegen PSV C1.

Feyenoord C1 – Fortuna Sittard C1 10-1

25’ 0-1
26’ 1-1 Joel Piroe
28’ 2-1 Tahith Chong
31’ 3-1 Tahith Chong
35’ 4-1 Joel Piroe
37’ 5-1 Cheick Toure
48’ 6-1 Joel Piroe
57’ 7-1 Lars Westerveld
59’ 8-1 Hidde van den Ende
67’ 9-1 Joel Piroe
68’ 10-1 Joel Piroe

Opstelling Feyenoord C1: Beukers; Reith (49’ Van den Ende), Saikoen (35’ Van Mullem), Van Wetten (49’ Van der Pluim), Malacia; Wehrmann, Toure, Vente (5’ Dominikas); Bibuljica (49’ Westerveld), Piroe en Chong.

SLORDIG FEYENOORD C2 MET RUIME CIJFERS LANGS FC DEN BOSCH

Feyenoord C2 heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch C2 met 7-1 gewonnen. Toch had trainer Edwin de Graaf na afloop een puntje van kritiek: ‘We hadden absoluut de dubbele cijfers moeten halen.’

Al na twintig seconde schoot buitenspeler Nelson Amadin de bal achter de Den Bosch-doelman. De Graaf: ‘We waren echt een heel stuk beter dan de tegenstander en gingen verdiend met 5-0 rusten. Toch zag je dat veel spelers te vaak met de bal gingen lopen of zelf de beslissende pass wilden geven. Dat moet de komende wedstrijden wel beter.’

Na rust tekende Nelson Amadin nog wel voor zijn vierde doelpunt van de middag en pikte ook Lutsharel Geertruida zijn goaltje mee. ‘De tegengoal was onze eigen fout’, zei De Graaf. ‘Hun spits was alert op een te korte terugspeelbal. Maar we hadden minimaal tien doelpunten moeten maken als we elkaar de bal hadden gegund. Niet dat het misgunnen is, maar alle spelers willen te veel doen als het zo gemakkelijk gaat.’

Volgende week speelt C2 de uitwedstrijd tegen stadgenoot Sparta Rotterdam. De Graaf: ‘Dat wordt een leuke wedstrijd. Ik hoor van veel tegenstanders dat ze goed spelen. Ook al staan zij niet zo hoog op de ranglijst.’

Feyenoord C2 – FC Den Bosch C2 7-1
1’ 1-0 Nelson Amadin
8’ 2-0 Nelson Amadin
20’ 3-0 Achraf El Bouchataoui
26’ 4-0 Delpiero Reboe
33’ 5-0 Nelson Amadin
50’ 6-0 Nelson Amadin
58’ 6-1
65’ 7-1 Lutsharel Geertruida

Opstelling Feyenoord C2: Van Leeuwen; Rashiti, El Bouchataoui (40’ Lewis), De Kubber, Smeulers; Reemst (45’ Geertruida), Heijberg (45’ Eddahchouri), Huijgen; Van Ewijk, Reboe (40’ Spakman) en Amadin.