Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
019_zuid_afrika_2_nieuwsdetail

Feyenoord A1 met remise van start in Durban

Feyenoord A1 heeft vrijdagavond één punt overgehouden aan de eerste wedstrijd op het Durban U19 Tournament in Zuid-Afrika. In een wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van het nationale elftal van Zuid-Afrika kwamen beide ploegen niet tot scoren: 0-0.

In de eerste helft ontliepen beide ploegen elkaar nauwelijks, met een logische 0-0 ruststand tot gevolg. Voor de pauze waren Jari Schuurman (via verdediger net naast) en Gilberto de Silva (zijnet) het dichtst bij de openingstreffer. Aan de andere kant redde Feyenoord-doelman Kamil Miazek zowel in het begin als aan het einde van de eerste 45 minuten goed door de eerste bal over en de tweede naast zijn doel te werken. In de tweede helft waren er minder grote kansen te noteren. Beide ploegen probeerden het nog wel een aantal keer van afstand, maar die pogingen leverden net als voor rust geen treffers op.

In groep B van Feyenoord gaat Santos aan de leiding, door een 2-0 zege op Everton eerder op de dag. Aanstaande zondag staat voor de ploeg van trainer Roy Makaay alweer de tweede groepswedstrijd op het programma. Everton is dan om 17.15 uur de tegenstander. Mochten de Rotterdammers als eerste of tweede eindigen in de groep, dan spelen ze in de halve finales tegen de leeftijdsgenoten van Benfica, KZN Academy, Boca Juniors of AS Roma. 

Feyenoord A1 – Zuid-Afrika onder 19 0-0

Opstelling Feyenoord A1: Miazek; Gronsveld (61’ Ulusoy), Van de Meer (46’ Van der Pijl), Verdonk, Proost; Nieuwkoop (72’ Van Haaren), Schuurman, Slabbekoorn; Klooster (55’ Van der Putten), Idrissi (46’ De Vos) en Da Silva.