basisplaatje_logo_academy

Feyenoord A1 haalt uit tegen PEC Zwolle

Feyenoord A1 heeft zaterdag overtuigend gewonnen van PEC Zwolle A1. Het elftal van trainer Marcel Koning won, mede door twee doelpunten van aanvoerder Gustavo Hamer, op Varkenoord met maar liefst 6-0. Ook Feyenoord A2 pakte drie punten. Tegen Alphense Boys liepen de Rotterdammers na de pauze uit naar een lekkere score van 5-2. Feyenoord B2 won met veel moeite van NAC Breda B2. Halverwege keek de ploeg van coach Edwin de Graaf nog tegen een 0-2 achterstand aan, maar in de tweede helft trof het drie keer doel (3-2). Ook beide C-teams van Feyenoord bleken sterker dan hun tegenstanders. C1 was in Rotterdam te sterk voor AFC C1 (3-1), terwijl Feyenoord C2 met 0-4 won bij VVV/Helmond Sport C2.

Feyenoord A1 op overtuigende wijze langs PEC Zwolle A1
Feyenoord A1 heeft met duidelijke cijfers afgerekend met PEC Zwolle A1. De ploeg van coach Marcel Koning kwam in de eerste helft nog niet tot scoren, maar gaf na de pauze gas door zes keer te scoren. ‘Met de beleving zat het vandaag wel goed’, aldus Koning.

In de eerste helft bleven de grote kansen aan Rotterdamse zijde eigenlijk uit. Afgezien van twee kleine mogelijkheden stichtte Feyenoord nauwelijks gevaar voor het Zwolse doel. ‘Doordat we een te laag baltempo hanteerden, creëerden we nauwelijks kansen’, wist Koning. ‘Ook in de passing vond ik ons vrij slordig.’

Na rust schoot Feyenoord uit de startblokken. Mans Hermann, die in de pauze Nigel Robertha had vervangen, tekende in de eerste minuut van de tweede helft voor het openingsdoelpunt. De 2-0, van aanvoerder Gustavo Hamer, volgde zo’n vijf minuten later. ‘In de tweede helft ging het baltempo omhoog en PEC Zwolle had moeite met onze positiewisselingen.’

Uiteindelijk speelde Feyenoord A1 de wedstrijd gedegen uit. Invaller Rashaan Fernandes was verantwoordelijk voor het derde Feyenoord-doelpunt, waarna middenvelder Hamer zijn tweede goal van de middag maakte. Na een eigen treffer van de bezoekers plaatste ook Mo el Hankouri zijn naam in het rijtje doelpuntenmakers. ‘We hebben de wedstrijd goed uitgespeeld’, besloot Koning.

Feyenoord A1 – PEC Zwolle A1 6-0
46' 1-0 Mans Herrmann
53' 2-0 Gustavo Hamer
72' 3-0 Rashaan Fernandes
80' 4-0 Gustavo Hamer
85' 5-0 eigen doelpunt
86' 6-0 Mo el Hankouri

Opstelling Feyenoord A2: Bijlow; Kingsale, Hammouti, Knoester, Absalem; Korporaal (75’ Anez), Van Haaren (46’ El Hankouri), Hamer (87’ Van der Meer); Den Hoedt (46’ Fernandes), Robertha (46’ Herrmann) en Slabbekoorn.

Feyenoord A2 verdiend voorbij Alphense Boys A2
Feyenoord A2 heeft op eigen veld een terechte overwinning geboekt op Alphense Boys A2. Het elftal van trainer Jan Gösgens had voor rust het verschil al kunnen maken, maar hield de bezoekers uit Alphen aan den Rijn in de wedstrijd door slechts twee keer te scoren. Na de pauze liep de thuisploeg uit naar 5-2.

In de eerste helft lag het initiatief duidelijk bij Feyenoord. Na een klein kwartier spelen werd dat overwicht omgezet in de openingstreffer van Tarik Fagrach. Een goede lange bal van verdediger Salih Anez werd door Fagrach knap gecontroleerd op de borst en dito afgerond: 1-0. Vlak voor rust was het opnieuw Feyenoord dat doel trof. Na een overtreding op Shurendo Janga schoot Steven Smulder de vrije trap op fraaie wijze tegen de touwen.

Na de pauze probeerden de bezoekers terug te keren in de wedstrijd door meer druk op de Feyenoord-defensie uit te oefenen. In de omschakeling leek Feyenoorder Shurendo Janga te profiteren van de ontstane ruimte, maar in het zestienmetergebied werd hij gestuit. Een strafschop bleef echter uit.

Niet veel later produceerde Alphense Boys de aansluitingstreffer. Uit een hoekschop bracht Feyenoord-verdediger Robin Zwartjens de marge weer op twee, maar na een rode kaart voor zijn collega Clarence Bijl - hij haalde een doorgebroken speler neer - leek Feyenoord een zware slotfase te wachten. ‘Maar met tien spelers kregen wij meer ruimte dan toen we nog met z’n elven op het veld stonden’, vertelde Gösgens. ‘Via een knappe individuele actie van Shamir kwamen we op 4-1, waarmee de wedstrijd eigenlijk gespeeld was.’ In de slotfase troffen beide ploegen nog een keer doel.

Feyenoord A2 – Alphense Boys A2 5-2
13' 1-0 Tarik Fagrach
39' 2-0 Steven Smulder
58' 2-1
65' 3-1 Robin Zwartjens
74' 4-1 Shamir de Jesus
77' 4-2
81' 5-2 Steven Smulder

Opstelling Feyenoord A2: Velanas; Hempenius, Bijl, Zwartjens, Anez (60' De Sterke); Guezen (73' De Jesus), Janga, Smulder; Roeleveld (69' Sinteur), Franse en Fagrach (45' Roffelsen).

Feyenoord B2 wint na comeback van NAC Breda B2
Feyenoord B2 heeft zaterdag in eigen huis een zwaarbevochten overwinning geboekt op NAC Breda B2. De Rotterdammers keken kort na rust tegen een 0-2 achterstand aan, maar waren toch nog in staat de score om te buigen in een 3-2 overwinning. 'Ik ben blij dat de jongens de wedstrijd met een goed gevoel hebben kunnen afsluiten, maar ik miste vooral in de eerste helft de beleving, de drive bij de jongens die nodig is', aldus trainer Edwin de Graaf. 'En dat is wel een terugkerend thema bij ons.'

Een matige eerste helft van de kant van Feyenoord leidde kort voor rust tot een verdiende voorsprong voor het fellere NAC Breda. Vlak na de pauze kwamen de Bredanaars zelfs op 0-2. Een derde en beslissende goal hing in de lucht, maar een fout in de achterhoede van NAC Breda bracht Feyenoord plots terug in de wedstrijd. 'Na de aansluitingstreffer van Rodney Huijgen was die drive en het geloof er ineens weer wel', zo merkte De Graaf. De nieuwe strijdlust leverde de thuisploeg zelfs nog de zege op. Simon Loshi bracht zijn ploeg na een dik uur spelen eerst op gelijke hoogte. Vijf minuten later maakte de rechtsback ook nog de winnende treffer.

De Graaf: 'We trekken de overwinning uiteindelijk nog over de streep en dat is positief, maar feit is wel dat er in grote delen van de wedstrijd te weinig werd gebracht. Met talent alleen win je geen wedstrijden en dat besef is er nog niet altijd bij de jongens. Hopelijk hebben ze aan de hand van dit duel weer een wijze les geleerd.'

Feyenoord B2 - NAC B2 3-2
37' 0-1
43' 0-2
55' 1-2 Rodney Huijgen
62' 2-2 Simon Loshi
67' 3-2 Simon Loshi

Opstelling Feyenoord B2: Ghennem; Loshi, De Kubber Wong-Si-Kwie, Aslan (57' Smeulers); Reemst (41' Huijgen), Kokcu (50' Geertruida), Heijberg; Van Ewijk (41' Reboe), Kalentjev en Amadin (63' Bibuljica).

Feyenoord C1 in de tweede helft langs AFC C1
Feyenoord C1 heeft zaterdag drie punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen AFC C1. Na een vroege achterstand liep Feyenoord, door doelpunten van Toshio Lake (2x) en Pepijn Doesburg, uiteindelijk uit naar een 3-1 overwinning.

De thuisploeg ging dramatisch van start. Middenvelder Wouter Burger verspeelde de bal, waardoor een aanvaller van de bezoekers direct door kon lopen op het Feyenoord-doel. Oog-in-oog met Feyenoord-keeper Connor van den Berg bleef hij koel: 1-0.

De Rotterdammers zochten vervolgens de aanval. AFC werd op eigen helft vastgezet en na een kwartier viel de terechte gelijkmaker. Een vrije trap werd door aanvaller Pepijn Doesburg ingekopt.

Na rust had de thuisploeg duidelijk het overwicht. Feyenoord kreeg ook diverse kansen op de 2-1, maar telkens stond het vizier niet op scherp. Na een klein uur spelen viel die 2-1 alsnog, maar daarbij kreeg Feyenoord hulp van de AFC-keeper. Onder druk schoot hij de bal in de voeten van invaller Toshio Lake, die niet aarzelde en afrondde. Vijf minuten later was het opnieuw Lake die de wedstrijd in het slot gooide. Na een overtreding op Crysencio Summerville bleef Lake rustig vanaf elf meter.

‘Ik ben vandaag weer dik tevreden over de inzet die de jongens hebben getoond’, vertelde trainer Jeffrey Oost. ‘Dit zijn lastige wedstrijden, omdat de ruimtes klein zijn. Als je dan vroeg in de wedstrijd op achterstand komt, wordt het alleen maar lastiger. Gelukkig hebben we de wedstrijd toch nog om kunnen buigen, al denk ik dat we bij 1-1 al sneller op voorsprong hadden moeten komen.’

Feyenoord C1 – AFC C1 3-1
3' 0-1
15' 1-1 Pepijn Doesburg
57' 2-1 Toshio Lake
62' 3-1 Toshio Lake (penalty)

Opstelling Feyenoord C1: Van den Berg; Hall (67' Rustveld), Hoogenboom, Bogarde, Yates (47' Hartman); Dijksteel (44' De Mooij), Gündüz (44' El Karbachi), Burger; Summerville, Doesburg (36' Lake) en Azarkan.

Feyenoord C2 boekt ruime zege bij VVV/Helmond Sport C2
Feyenoord C2 heeft ook zijn tweede competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen. Na de overtuigende overwinning vorige week thuis tegen stadsgenoot Excelsior Rotterdam C2 (5-1) was ook VVV/Helmond Sport C2 niet opgewassen tegen de ploeg van trainer Daniel van der Meulen: 0-4. 'De groep is fris, heeft veel vertrouwen en dat is terug te zien op het veld', reageerde een tevreden Van der Meulen.

Feyenoord begon sterk aan het duel in het Lavans Stadion in Helmond. Het leidde al snel tot een flink aantal kansen voor de bezoekers. Toch was het VVV/Helmond Sport dat in de beginfase via een één-op-één-situatie met Feyenoord-doelman Rutger Bax de grootste mogelijkheid kreeg. Bax behoedde zijn ploeg echter met een fraaie, klemvaste redding voor een vroege achterstand. Even later, in de dertiende minuut, was het aan de andere kant wel raak dankzij Tiago Cukur, na een assist van Sven Zitman. Een attente Cukur tekende na een fout achterin bij VVV/Helmond Sport kort voor rust ook voor de 0-2.

In de tweede helft veranderde er niets aan het spelbeeld. Feyenoord bleef de bovenliggende partij met dominant positiespel op de helft van de tegenstander. De keeper van VVV/Helmond Sport redde nog een aantal keren goed op inzetten van de Feyenoord-aanvallers, maar was in de vijftigste minuut kansloos bij een doelpunt van Sem Valk na aangeven van Stan Maas. Invaller Jordy Axt zorgde vijf minuten voor tijd voor het slotakkoord: 0-4. Van der Meulen: 'De jongens hebben alles gedaan om deze wedstrijd goed door te komen. Aanvallend zag het er prima uit en we hebben ook weinig tot niets weggegeven, dus ik kan niet anders dan tevreden zijn.'

VVV/Helmond Sport C2 - Feyenoord C2 0-4
13' 0-1 Tiago Cukur
33' 0-2 Tiago Cukur
50' 0-3 Sem Valk
65' 0-4 Jordy Axt

Opstelling Feyenoord C2: Bax; Papendrecht, Dalen (36' Van der Sloot), Brugman, Esajas; Valk, Kramer (51' Naujoks), Zitman (36' Omgba); Belarbi (44' Maas), Cukur (46' Axt) en Deurloo.