ajax-fey-supercupA2

Feyenoord A1 grijpt net naast Supercup

Het is Feyenoord A1 zaterdag net niet gelukt de Supercup te veroveren. Aartsrivaal Ajax was in een spannende wedstrijd op De Toekomst met 3-2 te sterk voor de Rotterdammers. Feyenoord C1 ging eveneens onderuit in de strijd om de Supercup tegen Ajax C1 (4-0). Feyenoord A2 is het seizoen goed begonnen door met 2-1 van FC Groningen A1 te winnen en bereikte daarmee de laatste zestien van het bekertoernooi. Feyenoord B2 rekende in de beker af met NAC B1 (3-0).

FEYENOORD A1 BUIGT VOOR AJAX A1

Het duel om de Supercup is voor Feyenoord A1 in mineur geëindigd. De ploeg van trainer Roy Makaay ging in Amsterdam met 3-2 ten onder tegen Ajax A1. Feyenoord werkte tot tweemaal toe een achterstand weg, maar een antwoord op de derde treffer van de thuisploeg was te veel gevraagd voor de Rotterdammers.

Nadat Ajax vroeg in de wedstrijd op voorsprong was gekomen, zorgde Gustavo Hamer aan het begin van de tweede helft via een schitterend schot vanuit de lucht voor de gelijkmaker. Lang stond de gelijke stand niet op het scorebord, want Ajax ging door een doelpunt twee minuten later opnieuw aan de leiding. Oussama Idrissi zorgde tien minuten voor tijd opnieuw voor een gelijke stand door een strafschop te benutten, maar omdat Ajax wederom twee minuten later scoorde ging de Supercup naar de Amsterdammers.

Ajax A1- Feyenoord A1 3-2
7' 1-0 Nathan Leyder
52' 1-1 Gustavo Hamer
54' 2-1 Zakaria el Azzouzi
81' 2-2 Oussama Idrissi (strafschop)
83' 3-2 Zakaria el Azzouzi

Opstelling Feyenoord A1: Miazek; Gronsveld, Van der Meer (86' El Baad), James, Verdonk; Nieuwkoop, Schuurman, Hamer (77' De Vos); Klooster (67' Idrissi), Da Silva (71' Van der Struis) en Slabbekoorn (61' Van Eijck).

KNAPPE BEKERZEGE FEYENOORD A2 OP FC GRONINGEN A1

Feyenoord A2 is het seizoen uitstekend begonnen met een bekerzege op FC Groningen A1. Op Varkenoord werd het 2-1 voor de ploeg van coach Jan Gösgens, waardoor Feyenoord zich bij de laatste zestien schaarde van het bekertoernooi. 'Op basis van de tweede helft een dik verdiende overwinning', reageerde Gösgens.

In de eerste helft waren de kansen schaars. Rowdy van der Putten had bij Feyenoord de grootste mogelijkheid. Het was echter FC Groningen dat scoorde uit een corner, na slecht dekken aan de kant van de Rotterdammers.

Na de rust deed Feyenoord er een schepje bovenop. Dat leidde al snel tot de fraaie gelijkmaker van Gerson Pisas, die binnentikte na een voorzet van Van der Putten. 'Toen zag je dat er wat begon te ontstaan,' merkte Gösgens. Niet veel later werd Fabian Korporaal onderuitgehaald in het strafschopgebied. Mo El Hankouri faalde niet en bracht zijn team op 2-1. Gösgens: 'Daarna ging het nog redelijk over en weer. We hadden de 3-1 kunnen maken, maar dat deden we niet en dus bleef het tot het einde spannend'.

De uitstekende voorbereiding legde de basis voor de overwinning op FC Groningen, oordeelde Gösgens. 'Het Copa el Agatha-toernooi in Cuijck was zwaar, misschien iets te zwaar, maar iedereen is wel heel en gezond gebleven. We hebben dus met een volledig fitte selectie naar het duel met FC Groningen kunnen toewerken', aldus Gösgens.

Feyenoord A2 - FC Groningen A1 2-1
24' 0-1 Keziah Veendorp
51' 1-1 Gerson Pisas
64' 2-1 Mo El Hankouri (strafschop)

Opstelling Feyenoord A2: Hagendijk; Proost (73' Kingsale), Knoester, Koomen, Absalem; Korporaal, Pisas, El Hankouri (89' Spork); Den Hoedt (75. Hammouti), Van der Putten (80. Franse) en Yalamoglu (70' De Jesus).

PRIMA SEIZOENSSTART FEYENOORD B2

Feyenoord B2 is het seizoen goed begonnen met een 3-0 bekeroverwinning thuis tegen NAC B2. De doelpunten kwamen op naam Cheick Touré en Dylan Vente (2x). 'Voor een eerste wedstrijd is dit een prima resultaat,' stelde trainer Marcel Koning.

Feyenoord domineerde vanaf het begin, creëerde veel kansen, maar was slordig in de afronding. Op een moment dat de wedstrijd een beetje in elkaar leek te zakken, scoorde Touré. 'Dat moment brak het duel open, al ging het bij ons na de goal niet per se lekker draaien, we bleven slordig', vond Koning.

In de tweede helft liep het wel een stuk beter bij de thuisploeg. Vente maakte vlak na rust uit een corner de 2-0 en tien minuten voor tijd tekende hij ook voor het slotakkoord. Koning: 'We zijn pas net begonnen. Na een goede voorbereiding met een zesde plaats bij het internationaal sterk bezette toernooi van Manchester, ben ik gewoon heel blij met wat ik hier vandaag heb gezien'.

Feyenoord B2 - NAC B2 3-0
22' 1-0 Cheick Touré
46' 2-0 Dylan Vente
69' 3-0 Dylan Vente

Opstelling Feyenoord B2: Evora (41' Beukers); Reith, Blesgraaf, Van Wetten (41' De Roy van Zuydewijn), Malacia; Wehrman, Kubilinskas, Vente; Choukoud (61' Bibuljica), Schippers, en Touré.

FEYENOORD C1 MOET SUPERCUP AAN AJAX LATEN

Feyenoord C1 heeft het duel om de Supercup met 4-0 verloren van Ajax C1. Op sportpark De Toekomst keken de Rotterdammers al na tien minuten tegen een achterstand van 2-0 aan. In de slotfase kreeg Feyenoord nog twee treffers om de oren.

'De eerste 25 à 30 minuten had Ajax op alle fronten een duidelijk overwicht. We hadden moeite met de snelle aanvallen en het goede combinatiespel van Ajax', aldus trainer Jeffrey Oost, die wel zag dat zijn team na een half uur spelen het heft in handen nam. Dat leidde voor rust nog tot een een aantal goede kansen. Zo was Rodney Huijgen dicht bij de aansluitingstreffer, maar de keeper van Ajax kon zijn inzet nog net wegtikken.

In de tweede helft kreeg Feyenoord mogelijkheden genoeg om de 2-1 te maken. Delpiero Reboe viel goed in en was gevaarlijk vanaf de linkerkant. Ook raakte Milan van Ewijk nog de lat. 'Jammer dat we die aansluitingstreffer niet snel konden maken, dan had er meer ingezeten. In plaats daarvan scoren zij nog twee keer, waardoor de uitslag ietwat geflatteerd is', oordeelde Oost.

Er is volgens de trainer nog werk aan de winkel om dominanter en gemotiveerder aan de wedstrijd te beginnen. In de laatste twee duels van de voorbereiding kwam Feyenoord C1 ook als eerste op achterstand. Wel werd in beide gevallen nog gewonnen. Vorige week werd Brabant United met 4-1 verslagen, na op 0-1 te zijn achtergekomen. Woensdag kwam Alphense Boys met 2-0 voor, maar kon de score nog worden omgebuigd naar 2-3.

Ajax C1 - Feyenoord C1 4-0
6' 1-0 Juan Familio-Castillo
10' 2-0 Juan Familio-Castilio
70' 3-0 Daishawn Redan (strafschop)
72' 4-0 Deonell Jamie

Bijzonderheden: Wedstrijd lag in de tweede helft een kwartier stil wegens onweer.

Opstelling Feyenoord C1: Ghennem; Geertruida, Lewis, De Kubber, Loshi; Heijberg, Kokcu (40' Smeulers), Huijgen; Van Ewijk, Kalentjev en Amadin (40' Reboe).