A1-schuurman

Feyenoord A1 gelijk tegen AZ A1

Feyenoord A1 heeft zaterdag gelijk gespeeld tegen AZ A1 (1-1). De ploeg van trainer Roy Makaay had een aantal fases de wedstrijd in handen, maar liep vlak voor tijd nog bijna tegen een nederlaag aan. Feyenoord A2 hield één punt over aan de streekderby tegen Excelsior (1-1). Feyenoord C1 werd met 0-2 verslagen door PSV C1. Feyenoord C2 ging onderuit tegen stadgenoot Excelsior 1-2. De D1 behaalde wel een mooie overwinning. De ploeg van trainer Gaston Taument won met 5-0 van Volendam. Jari Schuurman, speler van Feyenoord A1, kreeg zaterdagmiddag voorafgaand aan zijn wedstrijd uit handen van hoofd jeugdopleiding Damien Hertog een schaal overhandigd (foto), omdat hij vorig seizoen landelijk topscorer werd bij de B-junioren.

FEYENOORD A1 ONTSNAPT AAN NEDERLAAG TEGEN AZ

Feyenoord A1 liet in het competitieduel met AZ twee punten liggen, maar had ook zomaar het ene puntje nog kunnen verspelen. De Rotterdammers kregen vlak voor tijd door een slordigheid achterin een grote kans tegen, maar die werd op de paal geschoten: 1-1.

Feyenoord had het de eerste vijftien minuten lastig tegen de Alkmaarders, die volgens trainer Roy Makaay een sterke, beweeglijke ploeg hebben. Terwijl AZ op Varkenoord een aantal kansen kreeg op de openingstreffer, viel die juist aan de andere kant. Na een goede aanval gaf Rick van der Struis de bal voor op Jari Schuurman, die raak schoot (0-1).

Na dat doelpunt nam Feyenoord het heft in handen. ‘We kregen meer vertrouwen en controle over de wedstrijd’, zag Makaay. Juist op het moment dat de thuisploeg meer in hun spel kwam, maakte AZ de gelijkmaker via Achille Vaarnold (1-1).

De tweede helft trok Feyenoord A1 bij vlagen het spel naar zich toe en waren er mogelijkheden om op voorsprong te komen. Toch had de ploeg van Makaay zomaar kunnen verliezen na een te korte terugspeelbal. ‘We kwamen goed weg na een knulligheid achterin’, sprak Makaay. ‘Wij waren een aantal fases beter en AZ was een aantal fases beter. Over de hele wedstrijd hadden zij meer kansen.’

Met het gelijkspel was Makaay niet helemaal tevreden, maar hij ziet wel progressie in het spel. ‘Het is een stap in de goede richting, maar het is nog niet waar we moeten zijn. Dit elftal kan nog veel beter.’

Feyenoord A1 - AZ A1 1-1
19’ 1-0 Jari Schuurman
36’ 1-1 Achille Vaarnold

Opstelling Feyenoord: Miazek; Gronsveld, Van der Meer, James (45’ Ulusoy), Verdonk; El Baad (79’ De Vos), Nieuwkoop, Schuurman; Klooster (65’ Idrissi), Van der Struis (80’ Da Silva) en Slabbekoorn (88’ Van Eijk).

TWEEDE GELIJKSPEL OP RIJ VOOR FEYENOORD A2

Feyenoord A2 heeft voor de tweede keer op rij in de tweede divisie gelijkgespeeld. De ploeg van trainer Jan Gösgens kwam in eigen huis tegen de A1 van stadgenoot Excelsior niet verder dan 1-1, terwijl er kansen lagen op de winst.

De eerste helft ging het op Varkenoord gelijk op tussen Feyenoord en Excelsior. De thuisploeg speelde ‘niet top’, vond Gösgens, maar de mindere waren ze ook zeker niet. De bezoekers kwamen echter wel op voorsprong toen hun spits doelman Ferry Hagendijk bij een hoge bal te slim af was.

Het leek er vervolgens op dat Feyenoord met een achterstand de kleedkamer moest gaan opzoeken, maar aanvaller Rowdy van der Putten voorkwam dat met een schitterende goal. Hij werd een paar meter buiten het strafschopgebied aangespeeld, draaide goed weg bij zijn tegenstander en schoot de bal fraai in de kruising van de verre hoek (1-1).

In de rust zette Gösgens een aantal dingen om, waardoor Feyenoord in het vervolg beter voor de dag kwam. Zo kreeg onder meer Van der Putten een goede kans op de winnende treffer, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. ‘We hadden op basis van de tweede helft moeten winnen’, vond Gösgens. ‘Je moet jezelf alleen wel belonen. Wij hebben moeite met scoren. Nu hadden we ook nog zomaar tegen een counter aan kunnen lopen en kunnen verliezen.’

Feyenoord A2 – Excelsior A1 1-1
18’ 0-1
44’ 1-1 Rowdy van der Putten

Opstelling Feyenoord A2: Hagendijk; Kingsale, Knoester, Hammouti, Absalem; Korporaal, Van Haaren, El Hankouri (45’ Den Hoedt); De Jesus, Van der Putten (82’ Franse) en Pisas (84’ Koomen).

FEYENOORD C1 ONDERUIT TEGEN PSV

Feyenoord C1 bleef met lege handen achter na het tweede competitieduel van het seizoen. De ploeg van trainer Jeffrey Oost moest zijn meerdere erkennen in PSV C1, dat met 0-2 won op Varkenoord. ‘Zij maakten de kansjes die ze kregen wel, wij niet’, reageerde Oost op de nederlaag.

Feyenoord C1 had het in eigen huis tegen PSV moeilijk. De Rotterdammers werkten hard, maar werden door PSV goed onder druk gezet, waardoor ze heel vaak de lange bal speelden. ‘Dat was ook de afspraak als er ruimte achter de verdediging van PSV zou liggen, maar die ruimte lag er niet’, zag Oost. Gevolg was dat de thuisploeg slechts één kansje creëerde voor rust.

Toen Feyenoord de eerste kans kreeg, stond PSV al op voorsprong. De bezoekers scoorden na bijna een half uur spelen uit een strafschop. De tweede helft speelde Feyenoord ‘aardig’, vond Oost, maar er werden weinig kansen gecreëerd.

Veel mogelijkheden had PSV ook niet. Uit een counter kwamen de bezoekers op 0-2, terwijl de bal in dezelfde aanval nog tot drie keer toe van de lijn was gehaald. ‘We hebben veel arbeid geleverd, maar PSV maakte de kansjes beter af’, concludeerde Oost.

Feyenoord C1 – PSV C1 0-2
27’ 0-1
69’ 0-2

Opstelling Feyenoord C1: Ghennem; Geertruida, Lewis, Smeulers, Loshi; Heijberg (45’ Hoogenboom), Huijgen, Kokcu (45’ Reemst); Van Ewijk (45’ Amadin), Kalentjev en Reboe.

FEYENOORD C2 DELFT ONDERSPIT TEGEN EXCELSIOR C2

Feyenoord C2 heeft in het tweede competitieduel van het seizoen een nederlaag geleden. Vorige week werd nog met grote cijfers (0-11) van Volendam gewonnen, deze week was stadgenoot Excelsior de winnaar: 1-2.

Feyenoord C1 domineerde voor rust. De ploeg van trainer Edwin de Graaf had zo’n 80 procent balbezit, maar maakte daar te weinig gebruik van. ‘We waren slordig in de passing en niet effectief’, vond de coach van de Rotterdammers. Effectief waren de bezoekers des te meer. Uit een vlijmscherpe counter kwam Excelsior na acht minuten op voorsprong. Niet veel later trok Crysencio Summerville de stand weer gelijk.

Ook de tweede helft had Feyenoord het beste van het spel, maar weer maakte Excelsior vrijwel uit het niets een doelpunt. Een vrije trap ging over doelman Thijs Jansen heen (1-2). In het vervolg creëerde Feyenoord nog vijf grote kansen. De stand bleef echter ongewijzigd. ‘We konden nog een uur spelen, maar hadden dan waarschijnlijk nog niet gescoord’, sprak De Graaf. ‘We speelden niet goed, maar hadden wel moeten winnen.’

Feyenoord C2 – Excelsior C2 1-2
8’ 0-1
12’ 1-1 Crysencio Summerville 1-1
52’ 1-2

Opstelling Feyenoord C2: Jansen; Van Leeuwen, Hall, Hoogenboom (35’ Rustfeld), Hartman; Splinter, El Karbachi (45’ Gunduz), Burger (55’ Yates); Summerville en Doesburg (50’ Azarkan).

RUIME OVERWINNING FEYENOORD D1

Feyenoord D1 moest zichzelf gaan belonen met veel meer doelpunten, vond trainer Gaston Taument vorige week na de overwinning tegen AZ (0-2). Trefzeker waren de Rotterdammers zaterdag op Varkenoord tegen Volendam: 5-0. ‘We hebben onszelf beloond met een goede uitslag’, reageerde Taument.

Een ruime overwinning voor Feyenoord D1 op Volendam leek er na het eerste halfuur absoluut nog niet in te zitten. De Rotterdammers waren weliswaar de bovenliggende partij, maar zodra zij in de buurt kwamen van het doel van de Volendammers, werd het spel slordig. ‘We deden onszelf tekort’, vond Taument. ‘Het was wachten op de 1-0, ook al werd Volendam ook één keer gevaarlijk.’

Na de pauze speelde Feyenoord D1 zorgvuldig. Toen Daan Troost met een droog afstandsschot de score opende (1-0), was de wedstrijd eigenlijk meteen gespeeld. Zeker toen verdediger Melayro Bogarde een paar minuten later de 2-0 binnen schoot. Feyenoord liep vervolgens uit tot 5-0. ‘Ik ben tevreden’, sprak Taument. ‘We hebben de kansen nu wel gemaakt.’

Feyenoord D1 - Volendam D1 5-0
32’ 1-0 Daan Troost
39’ 2-0 Melayro Bogarde
52’ 3-0 Daan Troost
57’ 4-0 Revelino Kramer
60’ 5-0 Tiago Cukur

Opstelling Feyenoord D1: Van der Last; Papendrecht (10’ Kasius), Valk, Bogarde, Tel (45’ Esajas); Troost, Omgba, Zitman (40’ Cukur); Lopes Oliveira, Naujoks (40’ Van der Zeeuw) en Deurloo (40’ Kramer).