basisplaatje_logo_academy

Feyenoord A1 en AZ A1 komen niet tot scoren

Feyenoord A1 heeft zaterdag doelpuntloos gelijkgespeeld uit bij AZ A1. De ploeg van trainer Roy Makaay kreeg in het laatste kwartier nog twee honderd procent kansen, maar verzilverde die niet. Feyenoord A2 zette in eigen huis moeiteloos De Graafschap A1 opzij: 6-1. Feyenoord C1 verloor de topper bij FC Utrecht met 3-1.

FEYENOORD A1 KRIJGT TE WEINIG IN ALKMAAR
Feyenoord A1 is op bezoek bij AZ A1 niet verder gekomen dan een doelpuntloos gelijkspel. Op basis van de kansen in de tweede helft had Feyenoord meer verdiend, vond trainer Roy Makaay. 'We hebben hier tegen een sterk AZ iets te weinig gekregen.'

Feyenoord begon aardig op het moeilijk te bespelen veld in Alkmaar. Dat leidde in de eerste helft tot één à twee kleine kansen voor de Rotterdammers. AZ stelde daar niet veel tegenover, mede ook door het goede verdedigen aan de kant van de bezoekers. 'Verdedigend stond het heel goed', zag ook Makaay. 'De ploeg wordt steeds stabieler, we krijgen de laatste wedstrijden ook weinig doelpunten tegen. De keerzijde is echter dat we ook te weinig scoren.'

Na rust kwam het duel eindelijk een beetje los en dan vooral in het laatste kwartier. Daarin kreeg Feyenoord tot twee keer toe een uitgelezen mogelijkheid op die bevrijdende goal, waaronder een bal die van de lijn werd gehaald na een inzet van Jari Schuurman. De brilstand bleef echter op het scorebord staan. Makaay: 'Ik had echt het gevoel dat we nog zouden scoren, dus is het balen dat dat niet is gelukt. Aan de andere kant hadden we hier met wat pech ook nog in de

laatste minuut onverdiend kunnen verliezen. Gelukkig behoedde Kamil Miazek ons met een uitstekende redding daarvoor.'

AZ A1 - Feyenoord A1 0-0

Opstelling Feyenoord A1: Miazek; Gronsveld, Van der Meer, Van der Pijl, Van Eijk; De Vos, Nieuwkoop, Schuurman; Idrissi (77' Klooster), Herrmann (65' Van der Struis) en Slabbekoorn.

FEYENOORD A2 WALST OVER DE GRAAFSCHAP A1 HEEN
Feyenoord A2 heeft in eigen huis een eenvoudige overwinning geboekt op De Graafschap A1. Na een matige eerste helft ging na rust de turbo aan bij de ploeg van trainer Jan Gösgens. Daarin kwamen de Rotterdammers liefst vijf keer tot scoren tegen de hekkensluiter uit Doetinchem: 6-1. 'Een dik verdiende overwinning', reageerde Gösgens dan ook tevreden.

De trainer zag zijn ploeg in de eerste helft echter wel worstelen met zichzelf. 'Voor rust was het niet best', erkende Gösgens. 'Ik vond ons niet fel genoeg spelen. Vooral op het middenveld verzuimden we de bal af te pakken.' Beide ploegen leken met 0-0 te gaan rusten, maar Danny van Haaren benutte in de 44ste minuut een buitenkansje vanaf 11 meter, nadat Everon Pisas tegen de grond was gewerkt.

'In de rust heb ik tegen de jongens gezegd dat er een stapje bij moest en dat hebben ze gedaan', aldus Gösgens. Wat heet. Mo el Hankouri zette de thuisploeg al na een paar minuten op 2-0. De derde treffer van Feyenoord volgde niet veel later van de voet van Rowdy van der Putten. De wedstrijd was gespeeld, maar Feyenoord drukte het gaspedaal nog even wat verder in. Dat resulteerde in nog drie doelpunten, met de laatste als mooiste goal van de wedstrijd. Fabian Korporaal bediende Erwin Franse, die met een fraaie individuele actie door de verdediging van de Doetichemmers slalomde. Eenmaal bij het doel aangekomen behield Franse vervolgens het overzicht door op het laatste moment nog af leggen op de vrijstaande El Hankouri: 6-1.

Feyenoord A2 - De Graafschap A1 6-1
44' 1-0 Danny van Haaren (strafschop)
50' 2-0 Mo el Hankouri
59' 3-0 Rowdy van der Putten
69' 4-0 (eigen doelpunt)
76' 4-1
84' 5-1 Jordy den Hoedt
90' 6-1 Mo el Hankouri

Opstelling Feyenoord A2: Velanas; Proost (Elmensdorp, B1), Kingsale, Hammouti, Absalem; Korporaal, Manusama, A1 (46' El Hankouri), Pisas (69' Franse); Van Haaren (A1) Van der Putten (82' Smulder, B1) en Den Hoedt.

FEYENOORD C1 ONDERUIT IN TOPPER BIJ FC UTRECHT
Feyenoord C1 heeft de topper in de kampioenspoule tegen FC Utrecht C1 verloren. In de Domstad ging de nummer twee van de competitie met 3-1 onderuit bij de koploper. Door de nederlaag is het gat met Utrecht opgelopen tot zeven punten. 'Maar volgende week krijgen we gelukkig meteen een kans om iets aan die achterstand te doen door revanche te nemen', aldus een verbeten trainer Jeffrey Oost.

Dan staan beide ploegen namelijk weer tegenover elkaar, maar dan op Varkenoord. En dat belooft
opnieuw een spannende aangelegenheid te worden, want Feyenoord en Utrecht deden zaterdag weinig voor elkaar onder. Feyenoord begon het sterkst aan de wedstrijd. Via snelle combinaties waren de Rotterdammers in het eerste kwartier een aantal keren gevaarlijk, en niet onbelangrijk: ook trefzeker. Achraf el Bouchatoui bracht de bezoekers in de 15de minuut verdiend op 0-1.

Lang kon Feyenoord echter niet genieten van die voorsprong. Utrecht kreeg een paar minuten later een 'zeer dubieuze' penalty en die kans lieten de Domstedelingen niet liggen. 'Daarna had Utrecht tot de rust een licht overwicht. Voorin misten wij ook scherpte', zo zag Oost.

In de tweede helft ging Feyenoord vol voor de winst. Dat leidde al snel tot een levensgrote kans voor Nelson Amadin. Voor een leeg doel had de aanvaller echter iets te veel tijd nodig, waardoor zijn inzet toch nog van de lijn kon worden gehaald. Oost: 'Die 1-2 was echt dik verdiend geweest. Beide ploegen kregen vervolgens kansen, jammer genoeg maakten zij in de 63ste minuut via een perfecte corner de 2-1. Die boomlange centrale verdediger van Utrecht kopte 'm heel goed binnen, niks tegen te doen.'

In de slotfase zette Feyenoord nog alles op alles voor de gelijkmaker, maar de ploeg leed een paar minuten voor tijd achterin uit het niets knullig balverlies en daar wist de spits van Utrecht wel raad mee: 3-1. 'We hebben verloren, maar de jongens hebben er alles aan gedaan,' zo was Oost tevreden over de inzet en spelopvatting van zijn team. 'Utrecht mag dan net iets efficiënter zijn geweest in de afronding, een gelijkspel was op basis van de verhoudingen een terechte uitslag geweest.'

FC Utrecht C1 - Feyenoord C1 3-1
15' 0-1 Achraf el Bouchatoui
18' 1-1 (strafschop)