O19AZ3

Feyenoord A1 boekt overwinning in Groningen

Feyenoord A1 heeft zaterdagmiddag met 0-1 gewonnen bij FC Groningen/Cambuur A1. Mo el Hankouri tekende vroeg in de wedstrijd voor het enige doelpunt. Feyenoord A2 ging strijdend ten onder tegen Roda JC A1: 3-1. Feyenoord B1 boekte een eenvoudige 4-1 overwinning op FC Volendam B1. De wedstrijd van Feyenoord B2 tegen PSV B2 in Eindhoven werd afgelast vanwege privé-omstandigheden aan de zijde van PSV. Pepijn Doesburg leidde Feyenoord C1 met een hattrick langs NAC C1: 1-3. Feyenoord C2 won eveneens van NAC (2-1) en heeft nog altijd geen punt verspeeld dit seizoen. Feyenoord D1 kwam niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel bij JVOZ D1.

FEYENOORD A1 HERSTELT ZICH MET ZEGE BIJ FC GRONINGEN/CAMBUUR A1
Feyenoord A1 heeft zich zaterdagmiddag hersteld van de ruime nederlaag afgelopen dinsdag thuis tegen Vitesse A1 (1-4). Bij FC Groningen/Cambuur A1 werd het 0-1 voor de nummer twee van de Eredivisie. 'Ondanks de harde wind en het slechte veld in Groningen hebben we echt een goede wedstrijd gespeeld, een van de betere van dit seizoen', reageerde trainer Marcel Koning.

In de eerste helft had Feyenoord de wind mee, letterlijk en figuurlijk. Het goede positie- en combinatiespel leidde al vroeg tot een heerlijke treffer na tien minuten van Mo el Hankouri. De middenvelder was zelf het eindstation na fraaie één-tweetjes door de as van het veld met zowel Marlon Slabbekoorn als Nigel Robertha. Kansen om de score vervolgens snel te verdubbelen volgden, maar de 0-2 bleef uit. 'We hadden wel wat effectiever mogen zijn voor de goal', vond Koning. 'Aan de andere kant kwamen we echter nauwelijks in de problemen.'

Na de pauze speelde Groningen met de wind in de rug, maar veel invloed had het niet op het spelbeeld. Feyenoord bleef de bovenliggende partij, maar verzuimde alleen de wedstrijd te beslissen. Daardoor bleef het spannend. Koning: ‘Toch hebben we het ook in de slotfase niet meer lastig gehad. Als we dan een fase wat meer onder druk kwamen te staan, verdedigden we uitstekend. Ook de coaching onderling was heel goed. De ploeg straalde echt plezier uit, leuk om te zien. Ik heb de jongens dan ook een compliment gegeven na de wedstrijd. Nu is het zaak om dit niveau ook na de winterstop in de kampioenspoule vast te houden.'

FC Groningen/Cambuur A1 - Feyenoord A1 0-1
10' 0-1 Mo el Hankouri

Opstelling Feyenoord A1: Bijlow; Kingsale, Van der Meer, Knoester, Absalem (59' Anez); Korporaal, Van Haaren (67' Hamer), El Hankouri; Fernandes (80' Verdonk), Robertha (67' Herrmann) en Slabbekoorn (73' Den Hoedt).

FEYENOORD A2 VERLIEST BOEIEND GEVECHT MET RODA JC A1
Feyenoord A2 is zaterdag strijdend ten onder gegaan tegen Roda JC A1. In Limburg werd het in een spannend gevecht 3-1 voor de thuisploeg, die in de slotfase nog twee keer tot scoren kwam. 'We kregen genoeg kansen om te winnen en hebben onszelf uiteindelijk ook tekortgedaan, maar ik heb genoten van de strijdlust bij mijn ploeg', vertelde trainer Jan Gösgens. 'Ondanks de nederlaag ben ik tevreden over wat ik vandaag en in de eerste helft van het seizoen heb gezien. We hebben echt progressie geboekt.'

Voor Roda JC was het een heel belangrijke wedstrijd. De ploeg uit Kerkrade was bij winst zeker van een plek in de top-4 bij de winterstop. Feyenoord had zich al geplaatst voor de Eerste Divisie Hoog, waarin ook de nummers 9 tot en met 14 van de Eredivisie na de jaarwisseling zullen uitkomen. 'Het was van tevoren natuurlijk een fijn gevoel dat we al zeker waren van een startbewijs', aldus Gösgens. De coach zag dat zijn ploeg goed begon, maar door een fout achterin van Bart Sinteur al na vijf minuten tegen een achterstand aankeek. Daarna golfde het spel op en neer. Beide teams kregen kansen, maar het was Feyenoord dat pal voor rust nog toesloeg via Emil Hansson: 1-1.

In de tweede helft ontspon zich een waar voetbalgevecht. Roda ging vol voor de winst, maar Feyenoord ook. 'Die strijdlust bij beide ploegen was fantastisch om te zien', aldus Gösgens. 'Dean Guezen kreeg tot twee keer toe een grote kans op de 1-2, maar miste. En als we in de eindpass iets preciezer waren geweest, hadden we gewoon gewonnen.' Het zou echter anders aflopen. De Limburgers kregen in de 81ste minuut uit het niets een penalty. Gösgens: 'Noah Barendse zou een overtreding hebben gemaakt, maar wij hebben het vanaf de zijlijn allemaal niet gezien. De 3-1 in de blessuretijd was slechts voor de statistieken.'

Roda JC A1 - Feyenoord A2 3-1
5' 1-0
45' 1-1 Emil Hansson
81' 2-1
90+2' 3-1

Opstelling Feyenoord A2: Ten Hove; Elmensdorp, Sinteur, Zwartjens, Barendse; Roffelsen, Hansson Franse; Guezen, Janga en Roeleveld (46' Smulder).

FEYENOORD B1 EENVOUDIG VOORBIJ FC VOLENDAM B1
Feyenoord B1 heeft zaterdag een gemakkelijke overwinning geboekt op FC Volendam B1. De ploeg van coach Cor Adriaanse leidde halverwege met 1-0 en gooide de wedstrijd door twee snelle doelpunten na rust al snel op slot. 'We zijn vandaag niet in de problemen gekomen', aldus Adriaanse, die zijn ploeg uiteindelijk met 4-1 zag zegevieren.

De Rotterdammers begonnen goed aan de wedstrijd. Uit een voorzet van vleugelverdediger Boyd Reith kopte topscorer Dylan Vente de bal knap tegen de touwen. Een goed vervolg bleef echter uit. 'Ik vond ons in de eerste helft niet goed spelen', oordeelde Adriaanse. 'We leden veel onnodig balverlies en maakten vaak de verkeurde keuzes.'

Na rust kwam Feyenoord beter voor de dag. Dominykas Kubilinskas bediende Tahith Chong (kopbal) bij de 2-0, waarna opnieuw Vente voor de beslissing zorgde door een teruggelegde bal van Mohamed Choukoud binnen te schieten: 3-0. 'In die fase van de wedstrijd speelden we gewoon goed', vertelde Adriaanse, die Jeremy van Mullem (rebound) niet veel later de 4-0 zag maken. Na dat vierde doelpunt kwam ook FC Volendam, na een scrimmage voor het doel van keeper Elber Evora, nog tot scoren. 'Waar we voor rust alles in een enorm hoog tempo wilden doen, behielden we in de tweede helft wat meer het overzicht', besloot Adriaanse, die geen beroep kon doen op Achraf el Bouchataoui en Cheick Toure.

Feyenoord B1 - FC Volendam B1 4-1
7' 1-0 Dylan Vente
45' 2-0 Tahith Chong
51' 3-0 Dylan Vente
66' 4-0 Jeremy van Mullem
72' 4-1

Opstelling Feyenoord B1: Evora; Reith (71' Loshi), Blesgraaf (68' Van den Ende), Kaptein, Malacia; Wehrmann, Van Mullem, Choukoud (59' Van Wetten); Kubilinskas (71' Reboe), Vente en Chong.

FEYENOORD C1 MOEIZAAM LANGS NAC C1
Feyenoord C1 had het zaterdag niet gemakkelijk, maar won wél bij NAC. In Breda werd het 1-3 voor de ongeslagen koploper van de Eredivisie. Spits Pepijn Doesburg tekende voor alle drie de doelpunten van Feyenoord. 'De effectiviteit van Pepijn heeft ons de overwinning opgeleverd', zo vond trainer Jeffrey Oost.

De Rotterdammers begonnen nog goed aan het duel met de hekkensluiter. Het leidde al vroeg tot kansen, maar die werden niet benut. Na de eerste tien minuten zakte het niveau van de bezoekers in. 'We waren niet agressief genoeg in de duels, waren telkens iets te laat', zo zag Oost. 'In balbezit waren we voor elkaar moeilijk bereikbaar. Het lukte NAC ons aardig onder druk te zetten.' De openingstreffer van Doesburg na een half uur spelen viel dan ook uit het niets, erkende Oost.

Na rust pakte Feyenoord het beter op, resulterend in nog twee treffers in korte tijd van Doesburg, maar ook een tegengoal ertussendoor van een fel spelend NAC. De Bredanaars bleven vooral op de counter loeren en doken een aantal keren gevaarlijk op voor het doel van keeper Thijs Jansen. Oost: 'Maar Thijs was gelukkig heel alert en heeft ons echt behoed voor nog meer tegentreffers. We maken tot nu toe een heel goed seizoen door en dan verwacht je vooraf elke keer een topwedstrijd, maar dat zit er niet altijd in. De wil was er zeker, maar het kwam er vandaag gewoon niet uit.'

NAC C1 - Feyenoord C1 1-3
31' 0-1 Pepijn Doesburg
56' 0-2 Pepijn Doesburg
58' 1-2
59' 1-3 Pepijn Doesburg

Opstelling Feyenoord C1: Jansen; Hall, Hoogenboom (42' Rustveld), Bogarde, Van Leeuwen (42' De Mooij); Gündüz, Gündüz, Yates, Burger; Summerville, Doesburg en El Karbachi.

FEYENOORD C2 NOG ALTIJD ZONDER PUNTENVERLIES NA ZEGE OP NAC C2
Feyenoord C2 is er zaterdag in geslaagd om ook na vijf maanden nog altijd zonder puntenverlies te blijven. De Rotterdammers hadden het tegen NAC C2 wat lastiger dan in de voorgaande weken, maar wonnen wel met 2-1.

De ploeg van trainer Daniel van der Meulen - die niet kon beschikken over Rutger Bax, Sven Zitman, Zenya Deurloo en Denso Kasius (allen geblesseerd) - had in de eerste helft veel moeite om in de wedstrijd te komen. 'We hadden wat problemen met het zware veld', vertelde Van der Meulen. 'Maar na de 1-0 van Abdel Belarbi, die een afvallende bal na een hoekschop van Aime Omgba binnenschoot, ging het een stuk beter.'

Via Tiago Cukur kregen de Rotterdammers zelfs een goede kans op de 2-0, maar die bleef in de eerste helft uit. 'We vergaten de ruimtes goed te benutten, anders hadden we voor de pauze al voor een tweede keer tot scoren kunnen komen', aldus de Feyenoord-trainer, die Stan Maas telkens dreigend zag doorkomen aan de rechterkant.

Na rust kwamen de Bredanaars opeens terug in de wedstrijd. Een te korte terugspeelbal van Justin Papendrecht werd door een NAC-speler onderschept en gepromoveerd tot doelpunt: 1-1. Feyenoord ging opnieuw op zoek naar de voorsprong en vond die een kwartier later. Wederom was het Abdel Belarbi, na een goede dieptebal van Urgill Dalen, die zijn handtekening zette onder het Feyenoord-doelpunt. Van der Meulen: 'En daarna kon de wedstrijd nog alle kanten op. NAC kreeg een aantal goede kansen op de 2-2, maar wij hadden ook zomaar op 3-1 kunnen komen. Gelukkig lukte het ons de voorsprong vast te houden.'

Feyenoord C2 - NAC C2 2-1
20' 1-0 Abdel Belarbi
40' 1-1
56' 2-1 Abdel Belarbi

Opstelling Feyenoord C2: Sikanic; Papendrecht, Dalen, Brugman, Esajas (58' Van der Zeeuw); Naujoks (42' Valk), Kramer (58' Van der Sloot), Omgba; Maas, Cukur (35' Axt) en Belarbi.

JVOZ D1 EN FEYENOORD D1 KOMEN NIET TOT SCOREN
Feyenoord D1 heeft slechts een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) D1. Het elftal van trainer Gaston Taument mocht echter niet klagen met het doelpuntloze gelijkspel. 'We hebben eigenlijk een punt te veel gekregen', vertelde een ontevreden Taument.

'Ik miste de strijd binnen mijn ploeg', vervolgde Taument. 'Vooraf heb ik mijn spelers gewaarschuwd dat ze ook tegen deze tegenstander volle inzet moeten tonen. Tegen Sparta en PSV, waar we goede wedstrijden tegen hebben gespeeld, was die inzet er wel. Als je alleen op je talent voetbalt, ga je het niet redden. Ook niet in het vervolg van je carrière.'

Voor de pauze kreeg Feyenoord alleen een kleine mogelijkheid via Milan Hokke. Zijn schot ging echter over de lat van het Zeeuwse doel. De thuisploeg uit Vlissingen kreeg daarentegen wel grote kansen. Ook na de kantenwisseling was het JVOZ dat dicht bij een openingstreffer was. Aan de andere kant kwam Feyenoord enigszins dicht bij een doelpunt, nadat Ilyass el Massoudi net onder een voorzet was doorgegaan. Taument: ‘Een overwinning was echt niet terecht geweest. Als we scherper waren geweest, waren we voetballend ook beter geweest dan JVOZ.’

JVOZ D1 - Feyenoord D1 0-0

Opstelling Feyenoord D1: Remie; Van Veldhoven (42' Jen Hong Li), Baars, Owusu (45' Rijnja), Van Paasen; Oulad M’Hand, Hokke, Roels (45' t Zand); Bol (42' Bodo), El Massoudi (45' Tearr) en Christoffel.