basisplaatje_logo_academy

Feyenoord A1 blijft steken op gelijkspel tegen FC Twente A1

Feyenoord A1 heeft twee punten verspeeld tegen FC Twente A1. De ploeg van trainer Roy Makaay bleef na een matige openingsfase steken op een gelijkspel (1-1). Feyenoord A2 won na een doelpuntenfestijn met 6-5 van PEC Zwolle A1. Feyenoord B1 versloeg FC Twente B1 met een minimaal verschil (0-1). Vitesse B2 hield de B2 van Feyenoord op een gelijkspel (1-1). Feyenoord C1 was een maatje te groot voor MVV C1 (5-0). Ook D1 won met ruime cijfers. De ploeg van trainer Gaston Taument versloeg ADO’20 met 4-0.

FEYENOORD A1 HOUDT PUNTJE OVER AAN DUEL MET FC TWENTE A1

Feyenoord A1 heeft één punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen FC Twente A1. De Rotterdammers zagen hoe hun matige start in het eerste kwartier werd afgestraft, waarna alleen de gelijkmaker nog konden worden geproduceerd. 'We waren na het eerste kwartier dominant, maar dan moet je die bal er nog wel in schieten', reageerde trainer Roy Makaay.

Te slap in de duels en de tegenstander veel te veel ruimte geven. Het begin van Feyenoord A1 tegen FC Twente A1 was allesbehalve goed te noemen. De bezoekers straften het slappe verdedigen van de Rotterdammers al na vier minuten af en vervolgens moest Feyenoord aan een inhaalrace beginnen.

Naarmate de minuten van de eerste helft verstreken, kwam Feyenoord A1 iets beter in het spel. De ploeg knokte zich terug in de wedstrijd en kwam via de zijkanten een aantal keer goed door, maar daarna ontbrak de bezetting voor het doel. Pas vlak voor rust werd de gelijkmaker gemaakt. Gilberto da Silva werd in het strafschopgebied vrijgespeeld, draaide goed weg en schoot de bal in de hoek. 'Een fantastische goal', oordeelde Makaay.

De tweede helft ging Feyenoord A1 op jacht naar een voorsprong. De mogelijkheden waren er. Zo kwam Jari Schuurman vrij voor het doel, maar kreeg hij de bal op zijn schouder, waardoor hij hem niet in het doel kon werken. Ook speelden de Rotterdammers een aanval met vijf Rotterdammers tegen twee Twentse verdedigers niet goed uit. 'Op die momenten hadden we moeten scoren', vond Makaay. 'We waren dominant, ook al speelden we niet groots. We hadden in ieder geval een enorme drive.'

Feyenoord A1-FC Twente A1 1-1
4' 0-1
44' 1-1 Gilberto da Silva

Opstelling Feyenoord A1: Miazek; Ulusoy, Van der Meer, Verdonk, Gronsveld; Schuurman (76' Hamer), Slabbekoorn, Nieuwkoop (90' De Vos); Klooster (57' Van Eijk), Da Silva (57' Van der Struis) en Idrissi.

FEYENOORD A2 SCOORT ER ZES TEGEN PEC ZWOLLE A1

De wedstrijd tussen Feyenoord A2 en PEC Zwolle A1 was een heerlijk duel voor de neutrale toeschouwer. In totaal werden elf doelpunten gemaakt, waarna de thuisploeg er met de overwinning vandoor ging (6-5). De Rotterdammers stegen daardoor naar de derde plaats in de eerste divisie.

Dat het duel met PEC Zwolle A2 een heel lastig potje kon worden, had Feyenoord A2-trainer Jan Gösgens al heel snel door. De Rotterdammers kwamen na één minuut op achterstand, scoorden zelf binnen een kwartier vervolgens drie keer, maar verzuimden om de wedstrijd in het slot te gooien. Bij rust hadden de Zwollenaren nog steeds hoop dat ze met een goed resultaat uit Rotterdam konden vertrekken (4-2).

Feyenoord A2 verruimde de marge na de pauze (5-2, 5-3 en 6-3), maar toen de bezoekers in de slotfase vol op de aanval gingen spelen, werd het toch nog spannend (6-5). Ondanks dat PEC Zwolle nog terugkwam in de wedstrijd, was Gösgens tevreden. 'Zij stonden boven ons, dus we hebben het goed gedaan. We hebben aanvallend voetbal gespeeld. Verdedigend moet er nog wel het nodige beter. Daar gaan we het deze week over hebben.'

Feyenoord A2-PEC Zwolle A1 6-5
1' 0-1
4' 1-1 Mohammed El Hankouri
13' 2-1 Djazz Manusama
14' 3-1 Fabian Korporaal
35' 3-2
38' 4-2 Mohammed El Hankouri
60' 5-2 Rowdy van der Putten
63' 5-3
75' 6-3 Rowdy van der Putten
86' 6-4
90' 6-5

Opstelling Feyenoord A2: Velanas; Kingsale, Koomen, Hammouti, Proost; Korporaal, El Hankouri (70' Franse), Van Haaren; Pisas, Van der Putten en Manusama (70' Den Hoedt).

FEYENOORD B1 VERSLAAT FC TWENTE B1

De spelers van Feyenoord B1 moesten tegen FC Twente B1 tot de slotfase op hun hoede zijn. De ploeg van trainer Cor Adriaanse verdedigde een voorsprong van slechts één doelpunt (0-1), omdat de kansen na de openingstreffer niet werden afgemaakt. 'We hebben de ruimte die we kregen niet goed benut', vond Adriaanse.

Alle ruimte om te voetballen kreeg Feyenoord B1 in de eerste helft tegen FC Twente B1. Het leverde de Rotterdammers kansen op voor Shurendo Janga en Nigel Robertha. Janga schoot op de paal, terwijl Robertha zag hoe de doelman van de thuisploeg zijn kopbal pakte. In de 21ste minuut viel het eerste en enige doelpunt van Feyenoord B1 alsnog. Nigel Robertha schoot op de kruising en vervolgens was middenvelder Nino Roffelsen er razendsnel bij om de rebound in het doel te koppen.

'De eerste helft vond ik ons keurig spelen, dan moet je de kansen die je krijgt benutten', sprak Adriaanse. 'De tweede helft was het spelbeeld een beetje hetzelfde. Alleen als het 0-1 blijft moet je toch op je tellen passen. We hadden onszelf eerder moeten belonen.'

FC Twente B1-Feyenoord B1 0-1
21' 0-1 Nino Roffelsen

Opstelling Feyenoord B1: Ten Hove; Hempenius (70' Bijl), Smulder, Knoester, De Sterke (41' Fagrach); Roffelsen, Anez, Janga; Fernandes, Robertha, Chong (73' Tilborg).

DOMINANT FEYENOORD B2 LAAT TWEE PUNTEN LIGGEN

Feyenoord B2 was zaterdagmiddag op bezoek bij Vitesse B2 heer en meester. Toch gingen de Rotterdammers met slechts één punt weer naar huis. De ploeg van trainer Marcel Koning kwam één keer tot scoren en zag hoe de thuisploeg na een foutje gelijkmaakte (1-1).

Vitesse kwam voor rust nauwelijks in het spel voor. 'Het leek een groot positiespel van ons', sprak Koning. 'We hebben gedomineerd en gedicteerd.' Op het scorebord stond ondanks het goede spel van de Rotterdammers na veertig minuten spelen maar één doelpunt. Die werd gemaakt door aanvaller Dylan Vente. Kansen op meer treffers had Feyenoord B2. Zo liet Jordy Wehrmann een grote kopkans voor open doel bijvoorbeeld liggen.

Gewaarschuwd voor een counter waar Feyenoord B2 tegenaan zou kunnen lopen, gingen de bezoekers weer het veld op voor de tweede helft. De counter bleef uit. Vitesse kwam echter wel op gelijke hoogte doordat doelman Dylan Kaandorp de bal bij een terugspeelbal van zijn voet liet afsnoepen. 'Dat kan iedereen overkomen', reageerde Koning. 'We waren al met al de veel betere ploeg, maar je krijgt zo'n rare goal tegen. De laatste minuten hebben we ook nog heel veel kansen laten liggen.'

Vitesse B2-Feyenoord B2 1-1
17' 1-0 Dylan Vente
60' 1-1

Opstelling Feyenoord B2: Kaandorp; Reith, Blesgraaf, Van Wetten, Malacia; Van der Pluijm, Wehrmann, Kubilinskas (60' De Roy van Zuydewijn); Schippers (41' Bibuljica), Vente en Choukoud (60' Van Mullem).

FEYENOORD C1 VEEL TE STERK VOOR MVV C1

Feyenoord C1 had zaterdagmorgen op Varkenoord vrijwel niets te duchten van MVV C1. De ploeg van trainer Jeffrey Oost had het vlak na rust nog even lastig, maar toen de bevrijdende 2-0 viel, volgden er meer treffers: 5-0.

Geen moment liet Feyenoord C1 de bezoekers uit Limburg in de eerste helft in het Rotterdamse strafschopgebied komen. De thuisploeg was heer en meester en speelde op de helft van de tegenstander. 'We hadden een groot veldoverwicht', zei Oost. Het goede spel leverde één treffer op. Die werd gemaakt door Teun Heijberg, op aangeven van aanvaller Nelson Amadin.

Meteen na de aftrap van de tweede helft moest Feyenoord-doelman Azar Ghennem een aantal keer ingrijpen om de gelijkmaker te voorkomen. Toen Achraf El Bouchataoui echter na bijna een uur spelen uit een strafschop de voorsprong vergrootte, was Feyenoord C1 'bevrijd'. Het spel liep vlot en dat werd beloond met doelpunten van Lutsharel Geertruida (2x) en Milan van Ewijk. 'Je ziet dat alles dan vanzelf loopt', aldus Oost.

Feyenoord C1-MVV C1 5-0
22' 1-0 Teun Heijberg
58' 2-0 Achraf el Bouchataoui
63' 3-0 Lutsharel Geertruida
70' 4-0 Milan van Ewijk
72' 5-0 Lutsharel Geertruida

Opstelling Feyenoord C1: Ghennem; Geertruida, Lewis, De Kubber, Loshi (50'Aslan); Huijgen (50' Reemst), Smeulers, Heijberg; Kokcu (20' Van Ewijk), Kalentjev (36' El Bouchataoui), Amadin (36' Reboe).

FEYENOORD D1 HEEFT GEEN MOEITE MET ADO'20

Feyenoord D1 won zaterdagochtend met gemak van ADO'20 (4-0). De ploeg van trainer Gaston Taument wist eigenlijk al bij voorbaat dat het krachtsverschil op het veld duidelijk zichtbaar zou zijn, maar juist daardoor werden de Rotterdammers gemakzuchtig. 'We moeten gewoon de hele wedstrijd ons ding doen', was Taument kritisch.

Feyenoord D1 was voor de pauze erg slordig in de eindpass. Het veldoverwicht dat de Rotterdammers hadden, werd daardoor pas na 25 minuten omgezet in een doelpunt toen Revelino Kramer de bal van afstand hoog in het doel schoot. Met een 1-0 voorsprong ging Feyenoord ook de rust in en dat stemde Taument niet helemaal tevreden. 'Het baltempo moest omhoog en we moesten gewoon scherper beginnen', vond de coach.

Na rust speelde Feyenoord D1 een stuk beter en werden nog drie doelpunten gemaakt. Die kwamen op naam van Denso Kasius en Twan van der Zeeuw, terwijl de laatste goal door een speler van ADO'20 (eigen doel) werd gemaakt.

Feyenoord D1-ADO'20 4-0
25' 1-0 Revelino Kramer
31' 2-0 Denso Kasius
34' 3-0 Twan van der Zeeuw
59' 4-0 Eigen doelpunt

Opstelling Feyenoord D1: Van der Last; Papendrecht, Valk, Bogarde (42' Tel), Esajas; Omgba, Zitman, Kramer (45' Brugman); Kasius (48' Naujoks), Cukur (48' Lopes Oliveira) en Van der Zeeuw (48' Deurloo).