basisplaatje_logo_academy

Feyenoord A1 bereikt kwartfinale bekertoernooi

Dankzij een ruime overwinning op Willem II/RKC A1 heeft Feyenoord A1 zaterdag de kwartfinale van de beker bereikt. Ook Feyenoord B2 wist door te dringen tot de volgende ronde in het bekertoernooi, door na strafschoppen te winnen van NEC/FC Oss. De wedstrijden van Feyenoord B1, C1, C2 en D1 werden door het slechte weer afgelast. Feyenoord A2 had een vrij weekend.

FEYENOORD A1 NEEMT PAS LAAT AFSTAND VAN WILLEM II/RKC

Feyenoord A1 heeft zaterdag het duel in de achtste finale van de beker met 5-1 gewonnen van Willem II/RKC. Het duel werd afgewerkt op het kunstgrasveld van VDL in Maassluis, aangezien veel wedstrijden op Varkenoord werden afgelast wegens de vele neerslag.

‘Een dikverdiende overwinning’, waren de eerste woorden van trainer Roy Makaay na afloop. ‘Al vergaten we na rust eerder afstand te nemen van Willem II.’ Feyenoord kwam halverwege de eerste helft op achterstand, maar binnen een minuut maakte verdediger Stijn Houben al weer gelijk. Vlak voor de thee bracht de andere centrale verdediger Jeff Hardeveld de Rotterdammers op voorsprong. Na een dribbel van achteruit schoot hij de bal hard in de kruising: 2-1.

Ondanks een veldoverwicht in de tweede helft liet de beslissing lang op zich wachten. Makaay: ‘We speelden een stuk beter dan voor rust, maar we maakten de kansen niet af. Voor rust was alles vandaag net-niet. Na rust zat het beter in elkaar.’

Met een 2-1 stand op het scorebord kwamen de Rotterdammers nog goed weg toen keeper Kamil Miazek knap redde op een inzet van dichtbij. Tien minuten voor tijd bracht Marlon Slabbekoorn de thuisploeg in veilige haven waarna Rick Karsdorp en de ingevallen Randy Elst de eindstand op een ruime 5-1 bepaalden.

Feyenoord A1 – Willem II/RKC A1 5-1
24’ 0-1
25’ 1-1 Stijn Houben
42’ 2-1 Jeff Hardeveld
81’ 3-1 Marlon Slabbekoorn
84’ 4-1 Rick Karsdorp
86’ 5-1 Randy Elst

Opstelling Feyenoord A1: Miazek; Cabral (86’ Korporaal), Houben, Hardeveld, Gronsveld; Dekker (55’ Driebergen), Nieuwkoop , Karsdorp; Robinson (75’ Elst), Dammers en Slabbekoorn (85’ Van Putten).

FEYENOORD B2 BEREIKT ACHTSTE FINALE NA BEKERZEGE OP NEC/OSS B1

Strafschoppen moesten zaterdag in het bekerduel tussen NEC/FC Oss B1 en Feyenoord B2 de beslissing brengen. De Rotterdammers bleken na een 1-1 eindstand beter vanaf de penaltystip. ‘We hebben vandaag ook erg goed gespeeld’, zei B2-trainer Marcel Koning.

Uit een van de eerste kansen kwam NEC/FC Oss direct op voorsprong, maar Feyenoord liet zich niet van zijn stuk brengen. ‘We zijn goed positiespel blijven spelen’, aldus Koning. ‘NEC probeerde ons direct vast te zetten, maar we waren goed bij machten via goede combinaties onder de druk uit te spelen en van daaruit kansen te creëren.’ Via Tarik Fagrach kwamen de Rotterdammers nog voor rust op gelijke hoogte.

Ook de tweede helft speelde zich voor het grootste gedeelte af op de helft van de thuisploeg. Koning: ‘Maar onze eindpass was na rust te slordig. We kwamen niet meer goed voor de goal. Over de laatste twintig minuten ben ik niet tevreden. Die waren echt onder ons niveau.’

Na het laatste fluitsignaal kon Koning zijn lijstje met penaltynemers maken. Rodney Kongolo pakte als eerste speler de bal op, maar zag zijn inzet gekeerd worden door de Nijmeegse keeper. Feyenoord-goalie Ramon ten Hove was echter ook in staat een strafschop te stoppen, waardoor na vijf penalty’s de stand gelijk was. Ook de zevende penalty hield de Ten Hove uit zijn doel, waardoor hij de gevierde man werd aan Rotterdamse zijde. Feyenoord B2 is door de overwinning één van de zestien overgebleven clubs in het bekertoernooi.

NEC/FC Oss B1 – Feyenoord B2 1-1 (Feyenoord wint na strafschoppen)
6’ 1-0
29’ 1-1 Tarik Fagrach