Fanshop
Fanshop
fey_PLIC

Feyenoord 2 tegen Chelsea in Premier League International Cup

De reserves van Feyenoord nemen het in de Premier League International Cup onder meer op tegen het tweede elftal van Chelsea. Het team van coaches Roy Makaay en Jan Wouters is ingedeeld in Groep D, waarin de reserves van Swansea City en het Kroatische GNK Dinamo Zagreb de andere tegenstanders zijn.

In totaal doen er 24 teams mee aan het toernooi; twaalf Engelse en twaalf uit andere Europese landen. Ook PSV, vorig jaar nog finalist, doet mee. 

Alle duels worden in Engeland gespeeld. De speeldagen van de drie groepswedstrijden van Feyenoord 2 worden volgende week vastgesteld. De winnaar van elke poule plus de beste nummers twee plaatsen zich voor de knock-outfase.

De Premier League International Cup is in eerste instantie bedoeld voor teams met spelers onder de 23 jaar. Daarnaast mogen drie oudere veldspelers en een oudere keeper worden ingeschreven. ‘Dit toernooi biedt onze talenten de kans om zich te meten met gerenommeerde internationale clubs en om ervaring op te doen met het spelen van Europees voetbal,’ verklaarde technisch directeur Martin van Geel eerder.

De internationale wedstrijden zijn voor Feyenoord 2 een aanvulling op de duels in de reservecompetitie Poule A. Deze competitie begint op maandag 15 augustus. Het speelschema vind je hier