Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
De Club

Feyenoord - AZ in het teken van Sophia Kinderziekenhuis

Het treffen tussen Feyenoord en AZ van komende zondag staat in het teken van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. Tijdens de zogeheten Sophiawedstrijd wordt gecollecteerd voor een speciaal centrum in het ziekenhuis en is een speciale robot aanwezig, waardoor een patiëntje in het ziekenhuis de wedstrijd op speciale wijze kan volgen.

Collectebussen, een zogeheten hartveter,  een speciaal spandoek, honderden patiëntjes en een robot: komende zondag is het weer tijd voor de jaarlijkse Sophiawedstrijd. Honderden jonge patiëntjes en hun ouders krijgen op deze speciale dag de kans om naar De Kuip te komen. Feyenoord en het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis werken al bijna 20 jaar samen en ook dit jaar wordt er geld ingezameld voor een speciaal doel.

Dit jaar zal het ingezamelde geld ten goede komen aan een speciaal centrum in het Kinderthoraxcentrum. Het doel is om hier een ruimte te bouwen waar kinderen met hart- of longproblemen kunnen sporten in een veilige omgeving. Op deze manier werken ze niet alleen aan de gezondheid van hun hart, longen en spieren, maar kunnen zij ook sporten en spelen met leeftijdsgenootjes. Bijkomend voordeel van dit ‘So Fit & Fun Centrum’ is dat artsen spelenderwijs testjes kunnen uitvoeren in een kindvriendelijke ruimte.

Helaas is het niet voor alle patiëntjes mogelijk om richting het stadion te komen. Daarom maakt de zogeheten Awabot Robot van het European Football for Development Network haar debuut op de Nederlandse velden. Deze speciale robot staat zowel in het ziekenhuis als langs het veld in De Kuip. Deze wordt vervolgens bediend door een jonge fan in het ziekenhuis, die op deze manier de wedstrijd toch nog van dichtbij kan meemaken.

Collecte en Hartveter
Wie wil bijdragen aan het So Fit & Fun Centrum kan komende zondag een gift doen via een collectebus. Daarnaast is het ook mogelijk om ‘SOPHIA’ te sms’en naar 4333 en zijn door het hele stadion posters met QR-Codes te zien. Ook kunnen bezoekers de Hartveter kopen in de fysieke Feyenoord Fanshop. Dit is een speciaal ontwikkelde veter, waar in het midden de vorm van een hartslag te zien is. De opbrengst hiervan komt ook ten goede aan het Sophia Kinderziekenhuis.

Alyshia Schijf (6) die één long heeft, Bart van de Haterd (11) met een aangeboren hartafwijking en Arend van Deutekom (Kindercardioloog Erasmus MC Sophia Ziekenhuis) kregen de eer om de levensgrote variant van de Hartveter voor de eerste keer te tonen op het grasveld van De Kuip.

Van Deutekom over het initiatief: ‘Het is fantastisch dat Feyenoord en De Kuip als iconen van de sport in Rotterdam dit doen. Zo ondersteunt de topsport kinderen in het sporten en bewegen en in het speciaal de kinderen van Sophia die de nodige fysieke uitdagingen hebben. Een geweldige samenwerking waar ik trots op ben betrokken te zijn.’

Er wordt zondag 7 november om 16:45 uur afgetrapt in De Kuip voor de wedstrijd tussen Feyenoord en AZ.