Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Feyenoord – ADO Den Haag in teken van Sophia Kinderziekenhuis

Op zondag 15 september zal Feyenoord – ADO Den Haag volledig in het teken staan van het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis. In De Kuip zijn die zondag honderden kinderen vanuit het Sophia Kinderziekenhuis aanwezig om de wedstrijd te beleven en plezier te hebben.

De jonge supporters nemen plaats in Vak G. Daarnaast zullen zo’n dertig patiënten uit het Sophia Kinderziekenhuis de wedstrijd bekijken vanuit een Business Unit van De Kuip. Deze plaatsen zijn beschikbaar gesteld door verschillende unithouders. Ook de vijftig vlaggenkinderen en de wedstrijdmascotte zijn uitgenodigd in het kader van de Sophiadag.

Knuffelactie
In de twaalfde minuut van de wedstrijd zullen de meegereisde ADO Den Haag-supporters knuffels vanuit het uitvak naar beneden gooien, in het vak waar de kinderen uit het Sophia Kinderziekenhuis zitten. Deze patiënten verblijven niet in het ziekenhuis maar thuis, waardoor zij de knuffels mee naar huis kunnen nemen. 

Feyenoord-supporters krijgen ook de gelegenheid om in de twaalfde minuut een knuffel te gooien tegelijkertijd met de ADO-supporters. Wel benadrukt Feyenoord dat deze knuffels niet terecht zullen komen bij de patiëntjes die in het ziekenhuis liggen. Het (massaal) naar het ziekenhuis brengen van knuffels zou voor de vaak verzwakte kinderen daar te grote gezondheidsrisico's met zich meebrengen. Voor de ingezamelde knuffels zal nadien dan ook een andere mooie bestemming worden gezocht.

Collecte
Binnen de hekken van De Kuip zal zondag 15 september op verschillende plekken worden gecollecteerd. Je kunt ook €2,- doneren door SOPHIA te sms’en naar 4333. De opbrengst van de collecte is bestemd voor een speciale Feyenoord-hoek in het Sophia Kinderziekenhuis. In deze hoek kunnen de kinderen zich even in het stadion wanen tijdens hun verblijf in het ziekenhuis.

De opbrengst van de collecte wordt zoals altijd door de selectie van Feyenoord overhandigd tijdens het jaarlijkse bezoek aan het Sophia Kinderziekenhuis. Het bezoek van de selectie en de Sophiadag in De Kuip vormen de belangrijkste pijlers onder de warme vriendschapsband die beide partijen al sinds augustus 2003 met elkaar hebben.

Sophia TV
De kinderen uit het Sophia Kinderziekenhuis die niet in de gelegenheid zijn om naar De Kuip te komen, hoeven dankzij Sophia TV niets te missen van de gebeurtenissen in het stadion. Sophia TV zal verslag uitbrengen vanuit het speciaal voor de Sophia-kinderen gereserveerde Vak G.