visual_uefa_tegenstanders

Fenerbahçe boekt zevende overwinning op rij

Feyenoord is in Groep A van de Europa League gekoppeld aan Manchester United, Fenerbahçe en Zorya Luhansk. Gedurende de groepsfase zet Feyenoord.nl na ieder weekend de prestaties van de tegenstanders op hun rij.

Fenerbahçe
Feyenoord kan haar borst natmaken wanneer het op donderdag 8 december Fenerbahçe treft in een rechtstreeks duel om plaatsing voor de knock-outfase. De Turken boekten zondag al weer de zevende overwinning op rij. In de uitwedstrijd tegen Rizespor zag coach Dick Advocaat zijn ploeg met 1-5 winnen, mede door drie goals van Moussa Sow. Door die ruime overwinning blijft Fenerbahçe op de derde plaats van de Turkse Süper Lig, met zes punten achterstand op koploper Istanbul Basaksehir.

Manchester United
Waar Manchester United in de Europa League al zijn thuiswedstrijden wist te winnen, daar speelde de ploeg zondag in de Premier League voor de vierde keer op rij gelijk in een thuisduel. De vroege openingstreffer van West Ham United werd na twintig minuten ongedaan gemaakt door Zlatan Ibrahimovic, maar verder kwam de formatie van coach José Mourinho niet. Het verschil met lijstaanvoerder Chelsea is inmiddels elf punten.

Zorya Luhansk
Zorya Luhansk bleef dit weekend voor het vijfde duel op rij verstoken van een overwinning. Op bezoek bij Karpaty Lviv werd het 2-2, mede dankzij een goal in blessuretijd van Zeljko Ljubenovic. Door de remise zag Zorya, dat derde staat, de achterstand op koploper Shakhtar Donetsk groeien naar dertien punten.