Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Feitjes & cijfers over Feyenoord - Excelsior

Feyenoord treft stadgenoot Excelsior in de eerste thuiswedstrijd van het Eredivisieseizoen 2018-2019. Als thuisploeg zegevierde Feyenoord in liefst 19 van de 21 duels met de Kralingers. Dit en nog veel meer feiten en cijfers in aanloop naar Feyenoord – Excelsior lees je in dit bericht.

  • Feyenoord en Excelsior speelden 42 keer eerder tegen elkaar in de Eredivisie. Feyenoord won 36 van die wedstrijden, Excelsior won vijf keer en de teams speelden één keer gelijk.

  • In eigen huis won Feyenoord 19 van de 21 onderlinge ontmoetingen met de Kralingers (W19-G1-V1). Als thuisploeg won Feyenoord zelfs de laatste vijftien Eredivisiewedstrijden van Excelsior. Dat is de langstlopende reeks van de club in competitieverband.

  • De laatste keer dat Feyenoord in een Eredivisieduel de nul hield was in de thuiswedstrijd tegen Excelsior op 1 april van dit jaar (5-0).

  • In de laatste drie Eredivisieseizoenen won Feyenoord elke keer het eerste thuisduel van het seizoen.

  • Feyenoord maakte in elk van zijn laatste drie Eredivisiewedstrijden in De Kuip minimaal drie doelpunten. Van april tot augustus 2010 scoorde Feyenoord voor het laatst in meer opeenvolgende thuiswedstrijden minimaal drie keer. Toen gebeurde dat in vier wedstrijden op rij.
fey-Exc-23.JPG
Feyenoord-Excelsior-05.JPG
Fey-Excelsior25
  • Feyenoord won zijn laatste vier thuiswedstrijden in de Eredivisie (inclusief de 5-0 zege op Excelsior op 1 april dit jaar). De laatste langere winstreeks in De Kuip liep van november 2016 tot augustus 2017 (dertien overwinningen).

  • In alle competities won Feyenoord de laatste 19 Rotterdamse derby's in eigen huis. Op 26 maart 2000 won Sparta Rotterdam voor het laatst een stadsderby in De Kuip (1-2).

  • Sam Larsson is in zijn carrière tot nu toe erg productief gebleken in wedstrijden tegen Excelsior. In zes optredens in de Eredivisie tegen de Kralingers maakte de Zweed vijf doelpunten. Eén van die goals liet hij in 2014 aantekenen bij zijn debuut bij sc Heerenveen: 2-0.

  • Ook Jens Toornstra scoorde al vaak tegen Excelsior, om precies te zijn zes keer in twaalf wedstrijden. En ook Toornstra maakte zijn eerste Eredivisiedoelpunt tegen de Kralingers. Hij deed dat in 2011 namens ADO Den Haag in het met 1-5 gewonnen uitduel.