Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
FBC%20De%20Marathon-16

FBC-leden beleven een geweldige avond bij ‘De Marathon’

Een ontvangst met heerlijk eten in de prachtige Maasfoyer met uitzicht op de Erasmusbrug en vervolgens een geweldige uitvoering van het theaterstuk ‘De Marathon’: het werd een op en top Rotterdamse avond voor de leden van de Feyenoord Business Club.

Velen zullen de film ‘De Marathon’ gezien hebben. Er is op een meer dan geslaagde wijze een theatervoorstelling van ‘De Marathon’ gemaakt die de komende weken in het Nieuwe Luxor zal worden opgevoerd. Het verhaal is hierin onveranderd: vier Rotterdamse garagemonteurs die hun dagen doorbrengen met bier, broodjes bal en sigaretten. Wanneer de garage failliet dreigt te gaan, komen de mannen op het idee om de marathon te lopen om zo geld in te zamelen. Er is alleen één probleem. De heren hebben nul conditie en een instelling van likmevestje. Hilariteit, Rotterdamse humor en een vleugje emotie.

Voorafgaand werden de Feyenoorders in de foyer toegesproken door oer-Rotterdammer Martin van Waardenberg, schrijver van de filmhit waarop het theaterstuk is gebaseerd. Van Waardenberg deed op een voor hem karakteristieke wijze uit de doeken hoe zijn ‘sciptje’ uiteindelijk een film werd en hij hiervoor uitgerekend in Amsterdam moest verschijnen. Hij eindigde zijn verhaal door zijn Feyenoord sjaal boven het hoofd te heffen en ‘Hand in Hand Kameraden’ in te zetten. Dit kreeg uiteraard massaal bijval van de FBC-leden.

Na een uitstekend verzorgd dinerbuffet genoten de FBC-leden in de prachtige zaal van het Nieuwe Luxor van De Marathon. Na afloop waren de reacties lovend: ‘Ik vond het geweldig’, zei Gilbert Seth van Poffertjessalon Seth. ‘De tranen lopen nog steeds over mijn wangen. Ik ga volgende week weer!’ Ook Ivo Holterman van Enigma Nederland had genoten: ‘Een prachtige avond vol Rotterdamse gezelligheid. Mooi dat wij dit als leden van de Feyenoord Business Club zo gezamenlijk mogen beleven. Geweldig om mee te maken en goed voor de contacten’.

Het eerstvolgende evenement van de Feyenoord Business Club is het FBC Netwerkontbijt op dinsdag 4 april 2017.