Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
_DSC5941%202

FBC bezoekt RDM: ‘Respect voor het verleden, vizier op de toekomst’

Deze veelzeggende Feyenoord-slogan vormde de perfecte brug tussen de ziel van de club en het bezoek van de Feyenoord Business Club aan RDM Rotterdam. Het vertrekpunt van de inleidende rondvaart door de Rotterdamse haven was de legendarische Piet Smitkade, op een steenworp afstand van De Kuip. Aan boord werd een goed verzorgde lunch geserveerd.

Het doel van de boottocht was de voormalige scheepswerf van de Rotterdamse Droogdok Maatschappij. Daar druipt de nostalgie van af. Veel van de aanwezige businessclubleden bleken op een of andere wijze een band te hebben met de werf. En voor wie dat niet gold, was het in elk geval zeer bijzonder om in de hal te staan waar ooit honderden mensen werkten aan het stoomschip Rotterdam, dat nu voor Katendrecht aan de wal schittert.

Hightech toekomst
Toch was iedereen het meest onder de indruk van het feit dat op deze historische grond het vizier voor 100 procent op de hightech toekomst is gericht. In de zo veel mogelijk authentiek gelaten gebouwen kregen de businessclubleden uitleg over belangrijke onderdelen van de technologische ontwikkeling: 3D-printen, robotisering en de opkomst van nieuwe materialen.

Nieuwe mogelijkheden
Met die nieuwe mogelijkheden wordt, onder leiding van het Havenbedrijf Rotterdam, gewerkt aan een duurzame toekomst voor de maakindustrie in Rotterdam. In de diverse hallen worden gevestigde bedrijven, start-ups, scale-ups en onderwijs samengebracht, op weg naar nieuwe mogelijkheden voor de Rotterdamse haven.

Het bezoek maakte zichtbaar indruk op de businessclubleden. Marcel Vermeij (Riwal), een regelmatige bezoeker van de FBC bijeenkomsten, was onder de indruk van de veelzijdigheid van de RDM Rotterdam: ‘Ik wist niet dat hier zó veel moderne bedrijvigheid zat! Heel interessant! Ook is het nuttig om allerlei nieuwe businessclubleden te ontmoeten.’

De FBC groeit!
Dat de Feyenoord Business Club groeiende is,onderstreepte de waarneming van Wim Jansen (Emboost): ‘Vroeger zag ik bij de businessclub meestal dezelfde gezichten, maar tegenwoordig maak ik bij elke gelegenheid wel kennis met nieuwe mensen. Ook wat dat betreft gaat het de club zichtbaar goed.’

Agenda
Het eerstvolgende evenement van de Feyenoord Business Club is de FBC Netwerkborrel op dinsdag 7 maart 2017. U bent vanaf 16:00 uur van harte welkom in De Kuip. U kunt zich aanmelden voor deze borrel via de FBC Portal of FBC App.