Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
street%20league-3

Fanatieke strijd bij tweede editie Feyenoord Street League Cup

Hoewel de competitie in de Feyenoord Street League stil ligt, betekent dat niet dat er niet gevoetbald wordt tijdens de winterstop van de straatvoetbalcompetitie. Woensdag werd namelijk in het Topsportcentrum naast De Kuip de tweede editie van de Street League Cup gespeeld. Alle negentien teams die dit seizoen staan ingeschreven namen hieraan deel. Waar de competities normaal gesproken zijn verdeeld over de deelgemeenten Feijenoord, Charlois en IJsselmonde, waren alle ploegen tijdens het bekertoernooi gemixt. De winnaar van het toernooi werd FC Rotterdam, dat daarmee hun titel van vorig jaar prolongeerde.

De aftrap van de dag werd in de ochtend verricht door Feyenoords algemeen directeur Eric Gudde. Hij sprak de deelnemers, de coaches, de scheidsrechters en alle toeschouwers toe en vertelde dat sportiviteit voorop staat bij deelname aan de Feyenoord Street League. Hij verwees daarbij naar de tien kilometer schaatsen die een dag eerder was verreden tijdens de Olympische Spelen in Sotsji. ‘Sven Kramer verloor de race, maar het eerste wat hij deed was winnaar Jorrit Bergsma feliciteren met zijn gouden medaille’, zei Gudde. ‘Hij toonde zich een groot verliezer en is daarmee een voorbeeld voor alle deelnemers aan het toernooi van vandaag.’

De winnaars van de tweede editie van de Street League Cup ontvingen aan het eind van de middag een fraaie prijzenbeker uit handen van oud-Feyenoorder Mike Obiku. De voormalige spits had genoten van de wedstrijdjes die hij had gezien. ‘Er werd op hoog niveau gespeeld, waarbij bovendien duidelijk te zien was dat de spelers veel plezier hadden. Ik heb een paar talentjes gezien, maar belangrijker nog dan talent is dat je altijd je best doet.’

Voordat de tweede competitiehelft echt van start gaat voor de teams van de Feyenoord Street League, worden er op 5 en 12 maart trainingskampen georganiseerd op Varkenoord. Alle spelers krijgen hier de kans om op het trainingscomplex van Feyenoord weer in helemaal in hun ritme te komen, dankzij trainingen die worden verzorgd door echte Feyenoord-trainers.

De Feyenoord Street League is een van de projecten waarmee Feyenoord de samenleving op een positieve manier probeert te beïnvloeden. Kijk voor meer informatie over Feyenoord in de Samenleving op www.feyenoord.nl/mvo.