Fanshop
Fanshop
Website_visual-barca

eSporters meten zich met wereldtop in Barcelona

Feyenoords eSporters Jaey en Jimmy zijn donderdagochtend op het vliegtuig gestapt naar Barcelona, waar het tweetal zich de komende dagen gaat meten met de wereldtop. Tijdens de FUT Champions Cup hopen de eSporters van de club een volgende stap te zetten op weg naar de FIFA eWorld Cup 2018, het officiƫle WK voor FIFA18-spelers.

Zowel Jaey als Jimmy kwalificeerde zich in november voor het toernooi in Barcelona. Jaey wist in vier weken 153 van de 160 onlinewedstrijden te winnen. Jimmy, het eSports-talent van Feyenoord, won er zelfs nog één meer. Feyenoord is één van de weinige clubs die met twee eSporters meedoen aan de FUT Champions Cup.

Tijdens het toernooi strijden 128 eSporters (64 op de Xbox en 64 op de PlayStation 4) de komende dagen om de hoofdprijs van 22.000 dollar. Naast deze hoofdprijs plaatsen de acht beste eSporters per console zich voor het volgende kwalificatietoernooi van de eWorld Cup (WK). Zowel Jimmy als Jaey komt in Barcelona in actie op de Playstadion 4. De FUT Champions Cup wordt gespeeld middels het ‘Zwitserse systeem’. Dit is één van de meest eerlijke systemen om te bepalen wie echt de beste eSporter van de wereld is.

Wil jij op de hoogte blijven van alle verrichtingen van onze eSporters en wil je een kijkje achter de schermen krijgen? Volg Feyenoord eSports dan via Instagram

  • eSports