Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
afscheid%20eric%20gudde-5

Eric Gudde verrast met onderscheiding in De Kuip

Eric Gudde is maandag onderscheiden met De Rotterdammert, een gemeentelijke onderscheiding die kan worden toegekend aan professionals die zich intensief hebben ingezet voor de gemeente en/of haar inwoners. De vertrokken algemeen directeur kreeg de onderscheiding in De Kuip, tijdens een receptie voor een groot aantal zakelijke relaties en partners van Feyenoord.

‘Ik heb tijdens en na mijn afscheid bij Feyenoord veel mooie en bijzondere cadeaus gekregen, maar deze had ik nooit zien aankomen’, zei Gudde na het ontvangen van de onderscheiding. ‘Ik heb mijn hele leven in Rotterdam gewerkt en het feit dat deze onderscheiding staat voor dat je iets hebt betekend voor de stad, is mij veel waard.’

Afscheid
Gudde nam vorige maand na tien jaar afscheid als algemeen directeur van Feyenoord, in het jaar waarin de club voor het eerst in achttien jaar landskampioen werd. Onder zijn bewind werd de club tevens financieel gezond en keerde het zowel organisatorisch als sportief terug aan de top van Nederland. Morgen (dinsdag) begint Gudde aan zijn nieuwe functie als algemeen directeur van de KNVB.

Penning
De Rotterdammert – een bronzen penning met onder meer het gemeentewapen, de skyline van Rotterdam en de naam van de ontvanger erop – werd maandag uitgereikt in De Kuip. Wethouder Adriaan Visser overhandigde de onderscheiding tijdens een bijeenkomst voor zakelijke partners en relaties van Feyenoord, waarbij Gudde het stokje spreekwoordelijk overdroeg aan zijn opvolger Jan de Jong.

Cadeaus
De gemeentelijke onderscheiding was niet het enige cadeau waarmee Gudde De Kuip verliet. Zo ontving hij uit handen van De Jong symbolisch een oranje aanvoerdersband van het Nederlands elftal, terwijl Feyenoords hoofdpartner Qurrent de grote waardering voor Gudde liet blijken met een fraai stuk kampioensgras in glas.