Fanshop
Fanshop
Nieuwsbericht_G

Eric Gudde benoemd tot directeur betaald voetbal

Eric Gudde is vrijdag officieel benoemd tot directeur betaald voetbal van de KNVB. De huidige algemeen directeur van Feyenoord begint op dinsdag 7 november aanstaande aan zijn nieuwe functie bij de voetbalbond.

Gudde (62) maakte ruim drie maanden geleden bekend na bijna tien jaar te stoppen als algemeen directeur van Feyenoord. Aanvankelijk zou hij tot eind november werkzaam blijven in De Kuip, maar mede door zijn aanstelling als directeur van de KNVB stopt Gudde op vrijdag 29 september aanstaande bij Feyenoord. De algemeen directeur is dus bezig aan zijn laatste weken bij de club waar hij in december 2007 in dienst trad. Opvolger Jan de Jong begint op 1 november aanstaande.

Op de website van de KNVB reageert Gudde als volgt op zijn benoeming tot directeur betaald voetbal: ‘Dit is een prachtige en eervolle positie bij een geweldige organisatie. De KNVB heeft samen met alle voetbalclubs, scheidsrechters, trainers en spelers de taak om het Nederlandse voetbal verder te brengen en vooral ook meer samen te brengen. Een stevige uitdaging. Daar draag ik samen met de medewerkers graag aan bij. Ik kijk ernaar uit om in november in Zeist aan de slag te gaan, maar tot eind deze maand ligt mijn volle aandacht bij Feyenoord.’