Feyenoord 1

Enorme sof in Sittard voor Feyenoord

Feyenoord is op pijnlijke wijze onderuit gegaan in Sittard. Daar was Fortuna Sittard in eigen huis met 4-2 te sterk voor het team van Jaap Stam, dat daardoor met een slecht gevoel de interlandbreak in gaat.

Dat terwijl Feyenoord een mooie week juist goed wilde afsluiten. Vorige week zondag werd FC Twente in eigen huis met 5-1 verslagen en afgelopen donderdag boekte het team een prachtige overwinning op FC Porto (2-0). In Sittard ging het – met dezelfde basiself als tegen de Portugezen - echter al gauw mis.

Amadou Ciss was er namelijk al in de tweede minuut als de kippen bij om de 1-0 binnen te schieten. Edgar Ié werd afgetroefd op de achterlijn, waardoor er nog een voorzet vanaf die positie gegeven kon worden. Voor Ciss was het daarna een koud kunstje de bal binnen te werken. Ridgeciano Haps schoot Feyenoord met een van richting verander schot nog wel langszij, maar het leed werd daarna alleen maar groter.

Diezelfde Haps kon een voorzet van de rechtsback van Fortuna Sittard enkele minuten na zijn gelijkmaker namelijk niet blokkeren. Ciss stond weer op de juiste positie en knikte binnen. In de 43ste minuut kwam ook de naam van Cian Harries op het scorebord. Hij liet de bal tergend langzaam in het Feyenoord-doel rollen en zorgde voor een 3-1 ruststand.

Amper twintig tellen na de start van de tweede helft lag de bal opnieuw achter doelman Kenneth Vermeer. Bassala Sambou werd gevonden met een voorzet en de lange spits knikte de bal in de rechterhoek. Feyenoord krabbelde daarna op en kwam nog tot 4-2 door een intikker van Steven Berghuis.

Daarna zag Stam nog een doelpunt van invaller Nicolai Jørgensen afgekeurd worden wegens buitenspel en werd de paal geraakt door Luis Sinisterra, maar de hoofdcoach moest ook vaststellen dat zijn ploeg niet echt meer aanspraak mocht maken op een resultaat. Over twee weken speelt Feyenoord vanwege de interlandbreak pas de volgende wedstrijd. Op zondag 20 oktober komt Heracles Almelo dan op bezoek in De Kuip.