_J1T2801

Elia: ‘Trots op resultaat met tien man’

Eljero Elia koesterde donderdagavond het punt dat Feyenoord had overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Zorya Luhansk (1-1). Na de rode kaart voor Eric Botteghin was het voor de ploeg vooral zaak te overleven in Odessa, besefte ook de vleugelaanvaller. ‘We mogen trots zijn op de wijze waarop we hier met tien man een punt hebben gepakt.’

Aanvankelijk was er voor Feyenoord geen vuiltje aan de lucht. Dankzij een treffer van Nicolai Jørgensen leidde de koploper van de Eredivisie met 0-1, terwijl de wedstrijd onder controle was en de ploeg weinig weggaf. ‘We speelden goed’, vond Elia. ‘Zelf zat ik ook lekker in de wedstrijd. Vooraf wisten we al dat ik veel in één tegen één situaties kon komen en dat kwam inderdaad uit.’

Niks aan de hand dus, tot de voorlaatste minuut aanbrak van de eerste helft en plots alles mis ging wat maar mis kon gaan. Eric Botteghin kreeg kort achter elkaar twee keer geel en dus rood, een strafschop voor Zorya die er eerst niet in ging maar daarna wel en dus was Feyenoord ineens zowel Botteghin als de voorsprong kwijt. ‘Vanaf dat moment was het vechten om te overleven’, zei Elia.

‘We hebben alles gegeven om het gelijkspel vast te houden’, vervolgde de vleugelspits. ‘Met tien man is 1-1 in een Europese uitwedstrijd prima, al zat er misschien wel meer in. Vooral ver in de tweede helft lagen er kansen voor ons in de tegenaanval, alleen hebben we daar te weinig mee gedaan.’

Feyenoord bleef dus op de been in Oekraine, al moest de ploeg daar diep voor gaan. Elia: ‘Dit heeft zeker kracht gekost. Zelf heb ik voor het eerst sinds lange tijd weer negentig minuten gespeeld. Dat was zwaar, maar geeft ook een lekker gevoel. We nemen dit punt mee naar Rotterdam en moeten nu zo goed mogelijk herstellen voor de wedstrijd van zondag (Go Ahead Eagles-uit, red.).