Fanshop
Fanshop
IMG_5442

Elia: ‘Tof om vragen van supporters te beantwoorden’

Dani Alves (FC Barcelona) was zijn beste directe tegenstander tot dusver, het is ‘echt vet’ dat het uitvak bij uitduels van Feyenoord altijd vol zit en hij is de vaste dj in de kleedkamer van De Kuip. Dit en nog veel meer waren de uitkomsten van een live Q&A sessie met Eljero Elia, die dinsdagmiddag plaatsvond op het hoofdkantoor van Twitter Nederland. Daar gaf de Feyenoorder een half uur lang antwoord op ingezonden vragen van supporters, wat live te volgen was op het officiële Twitter-account van Feyenoord.

Nadat Feyenoord het online interview met Elia had aangekondigd, stroomden de vragen voor de 28-voudig international massaal binnen via de hashtag #AskElia. Zo wilden supporters weten hoe de eerste maanden in De Kuip hem zijn bevallen, wie zijn beste maatje is in de selectie (‘we hebben echt een leuke groep, ik kan met iedereen goed opschieten’), maar ook wat hij op zijn brood smeert, wat zijn favoriete muziekstijl is en wie zijn grootste fan is. Ook waren de mensen nieuwgierig naar zijn ervaringen in het buitenland.

Elia enthousiast
Elia nam uitgebreid de tijd om zoveel mogelijk vragen te beantwoorden en beleefde veel plezier aan het rechtstreekse contact met de supporters, zo vertelde hij na afloop. ‘Ik vond het echt tof om dit te doen’, sprak de aanvaller. ‘Het is leuk om een keer vragen van supporters te kunnen beantwoorden, in plaats van vragen van journalisten. Wat mij betreft is dit voor herhaling vatbaar.’

Primeur voor Feyenoord
Voor Feyenoord was er dinsdag sprake van een primeur. Niet eerder vond online een live Q&A sessie (question and answer) plaats met een speler van de club. Ook was het de eerste keer dat Feyenoord op haar officiële Twitter-kanaal gebruik maakte van Periscope, een applicatie die volgers de gelegenheid biedt om live mee te kijken. Daarnaast beantwoordde Elia een aantal supporters op Twitter direct en rechtstreeks met een live videoboodschap, dankzij een speciale Q&A-app. Feyenoord is de eerste club in Nederland die van deze online app gebruik maakte.

Reportage in Feyenoord TV
Elia geeft een met zijn naam bedrukt Feyenoord-shirt weg aan degene die in zijn ogen de leukste vraag van de middag stelde. Wie dit is, zie je aanstaande donderdag in de uitzending van Feyenoord TV. Het clubprogramma volgde Elia voor en tijdens de live Q&A sessie op de voet en een reportage hiervan is die dag vanaf 18.20 uur te zien op FOX Sports.

Volg jij Feyenoord al op Twitter? Het officiële account van de club is te volgen via @Feyenoord.