Fanshop
Fanshop
Graafschap-fey-15

Elia opgeroepen voor Oranje

Eljero Elia beleeft een mooie zondag. Nadat de aanvaller ’s middags uit bij De Graafschap namens Feyenoord het winnende doelpunt maakte, werd hij ’s avonds door bondscoach Danny Blind opgeroepen voor het Nederlands elftal. Elia vervangt Quincy Promes, die zich geblesseerd heeft afgemeld.

Elia is naast Terence Kongolo de tweede Feyenoorder die met Oranje voor een cruciale interlandperiode staat. Het Nederlands elftal moet de EK-kwalificatieduels met Kazachstan (zaterdag 10 oktober, Astana) en Tsjechië (dinsdag 13 oktober, Amsterdam) winnen om in de race te blijven voor het Europees kampioenschap in Frankrijk, komende zomer.

Voor Elia betekent de oproep zijn rentree bij het Nederlands elftal, waarmee hij in 2010 de tweede plaats behaalde op het Wereldkampioenschap in Zuid-Afrika. De buitenspeler speelde tot op heden 28 interlands, waarin hij twee keer tot scoren kwam. Op 14 november 2012 kwam Elia voor het laatst in actie namens Oranje, als invaller in een vriendschappelijke interland tegen Duitsland.