Fanshop
Fanshop
Feyenoord-NEC-47

Elia inzetbaar in Klassieker

Trainer Giovanni van Bronckhorst kan zondag voor de uitwedstrijd tegen Ajax weer beschikken over Eljero Elia. De aanvaller ontbrak wegens een blessure in de afgelopen duels met AZ en sc Heerenveen, maar trainde donderdag en vrijdag (vandaag) weer volledig mee met de groep.

‘Hij heeft voluit meegetraind en dat ziet er goed uit,’ vertelde Van Bronckhorst vrijdagmiddag tijdens een persconferentie in De Kuip. De trainer gaf te kennen dat een het spelen van een volledige wedstrijd waarschijnlijk te vroeg komt voor Elia.

Van Bronckhorst kan zondag nog niet beschikken over Terence Kongolo en Bilal Basaçikoglu. Beide spelers werkten deze week individueel aan het herstel van hun blessures, maar zijn niet op tijd fit voor de ontmoeting met Ajax.

Ook Tonny Vilhena is niet inzetbaar in de Klassieker. De middenvelder werd afgelopen donderdag door de Commissie van Beroep van de KNVB geschorst voor drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk.

‘Het is jammer dat Tonny er niet bij kan zijn,’ zei Van Bronckhorst. ‘Voor Tonny is de afgelopen periode anders geweest dan normaal. Er is veel op hem afgekomen, dat doet wat met je. Natuurlijk wil hij graag spelen, maar de komende twee wedstrijden kan dat niet.’