Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
AS3I9266

Elf feiten over Sofyan Amrabat

Sofyan Amrabat werd vandaag (vrijdag) gepresenteerd als de tweede aanwinst voor het nieuwe seizoen. Feyenoord.nl laat je aan de hand van elf feiten kennismaken met deze nieuwe middenvelder, die gaat spelen met rugnummer 21.

1.
Sofyan Amrabat werd op 21 augustus 1996 geboren in Blaricum. Hij is momenteel dus 20 jaar.

2.
Amrabat begon met voetballen bij HSV De Zuidvogels uit het Noord-Hollandse Huizen. In 2007 maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van FC Utrecht.

3.
Op 2 november 2014 maakte Amrabat zijn debuut in het eerste elftal van FC Utrecht. Dat deed hij in de thuiswedstrijd tegen Vitesse (3-1).

4.
Na in zijn eerste seizoen tot vier duels te zijn gekomen, speelde Amrabat in zijn tweede jaar zeven duels. Het afgelopen seizoen groeide de middenvelder uit tot basisspeler en kwam hij tot 34 optredens in de (play-offs van de) Eredivisie.  

5.
Op 17 mei 2017 maakte Amrabat zijn eerste goal voor FC Utrecht. In de play-offwedstrijd tegen sc Heerenveen was hij verantwoordelijk voor de 0-1.

6.
Sofyan Amrabat is de broer van Nordin Amrabat, die voor onder meer VVV-Venlo en PSV speelde en tegenwoordig in de Premier League uitkomt namens Watford FC. Naast broer is Nordin voor Sofyan zijn belangrijkste raadgever op voetbalgebied.

7.
Amrabat heeft een dubbele nationaliteit. Dat betekent dat hij voor zowel Marokko (waarvoor hij al één oefeninterland speelde) als Nederland uit mag komen.

8.
Bij Feyenoord gaat Amrabat spelen met rugnummer 21. Bij FC Utrecht speelde hij het afgelopen seizoen met nummer 25.

9.
Amrabat sluit op maandag 10 juli aan de bij de selectie van trainer Giovanni van Bronckhorst. Omdat hij nog play-offs heeft gespeeld met FC Utrecht mag hij later aansluiten.

10.
Het duurt nog even voordat Amrabat het gaat opnemen tegen zijn oude club. Op 10 december gaat Feyenoord op bezoek bij FC Utrecht. 

11. 
Op social media is Sofyan Amrabat alleen actief op Instagram. Je kunt hem volgen via www.instagram.com/sofyanamrabat.