Fanshop
Fanshop
contract%20sam%20larsson-9

Elf feiten over Sam Larsson

Sam Larsson mag zich vanaf vandaag (maandag) speler van Feyenoord noemen. De Zweedse aanvaller komt over van sc Heerenveen. Feyenoord.nl laat je aan de hand van elf feiten kennismaken met de kersverse Feyenoorder.

1.
Sam Larsson is geboren op 10 april 1993 in Göteborg. Momenteel is de aanvaller dus 24 jaar oud.

2.
Larsson begon zijn loopbaan bij het Zweedse IK Zenith, een kleine club uit het Zweedse Torslanda. In 2009 maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van IFK Göteborg.

3.
In oktober 2012 maakte Larsson zijn debuut voor het eerste elftal van IFK Göteborg.

4.
Zijn eerste basisplaats voor de Zweedse club kreeg de aanvaller in maart 2013, op de eerste wedstrijddag van het nieuwe seizoen in Zweden. Larsson was direct belangrijk met een doelpunt en twee assists.

5.
Mikael Stahre, de trainer van Larsson bij Göteborg, noemde de aanvaller na die wedstrijd een ‘Zweedse Braziliaan’. Dit vanwege zijn indrukwekkende skills aan de bal. Later kreeg Larsson de bijnaam ‘Samba Sam’.

6.
In augustus 2014 maakte Larsson de overstap naar sc Heerenveen. Tegen Excelsior maakte hij zijn debuut in de Eredivisie. Ook tijdens dát debuut was hij direct trefzeker.

7.
Larsson werd in 2015 Europees kampioen met Jong Zweden. Ook Simon Gustafson behoorde destijds tot diezelfde selectie.

8.
De afgelopen jaren speelde Larsson bijna 86 wedstrijden in de Eredivisie. Hij wist 23 keer te scoren en gaf dertig assists. Daarnaast deed hij zijn bijnaam ‘Samba Sam’ eer aan door 223 succesvolle dribbels te maken sinds augustus 2014. Dat zijn er meer dan elke andere Eredivisiespeler.

9.
Eind 2016 maakte de Zweed zijn debuut voor het nationale elftal in de oefeninterland tegen Hongarije. Ook tijdens deze debuutwedstrijd wist hij direct te scoren.

10.
De 30-jarige broer van Larsson, Daniel, is ook profvoetballer. Hij speelt sinds januari 2017 bij het Akhisarspor, dat uitkomt in de Turkse Süper Lig.

11.
Larsson gaat bij Feyenoord spelen met rugnummer 11. De laatste Feyenoorder die dat rugnummer droeg, was Eljero Elia.