Fanshop
Fanshop
fey-twente-27

Elf feiten over Renato Tapia

Feyenoord.nl zet alles wat je moet weten over onze nieuwe middenvelder Renato Tapia op een rij.

1. Renato Tapia werd geboren en groeide op in Lima, een stad met acht miljoen inwoners. Hij begon daar met voetballen op straat. Met zijn eigen wijkteam speelde hij tegen andere districten.

2. Tapia sloot zich op negenjarige leeftijd aan bij Sporting Cristal, de zeventienvoudig kampioen van Peru. Drie jaar later vertrok hij naar de voetbalacademie Esther Grande de Bentin (EGB).

3. In de jeugd werd Tapia vooral opgesteld als centrale verdediger. Hij was fan van de Premier League en in het bijzonder van Chelsea-middenvelder Frank Lampard.

4. Tapia werd op zestienjarige leeftijd uitgenodigd voor een trainingsstage bij Liverpool. Bij die club trainde hij drie weken mee, aansluitend mocht hij twee weken meetrainen bij Tottenham Hotspur.

5. Tapia kwam bij FC Twente terecht als gevolg van een samenwerking tussen die club en EGB. Vier Peruviaanse talenten kregen de kans om mee te trainen in Enschede. Tapia kreeg direct een contract aangeboden.

6. Op 20 september 2013 speelde Tapia zijn eerste profwedstrijd in Nederland. Met Jong FC Twente nam hij het op De Vijverberg op tegen De Graafschap. Tapia kwam na rust als invaller in het veld.

7. Op 1 april 2015 maakte Tapia op 18-jarige leeftijd zijn debuut in het nationale elftal van Peru, in een oefenwedstrijd tegen Venezuela. Eerder kwam hij al uit voor de nationale elftallen Onder 17 en Onder 20.

8. Tapia speelde tot dusver zes interlands voor Peru. Zijn laatste wedstrijd met het nationale team was op 18 november 2015 tegen Brazilië.

9. Op 9 augustus 2014 maakte Tapia zijn officiële debuut voor FC Twente, in de uitwedstrijd tegen SC Cambuur (1-1). Op 31 januari 2015 maakte hij zijn eerste competitiedoelpunt, eveneens tegen SC Cambuur (2-1).

10. Tapia kwam vorig seizoen in 17 wedstrijden in actie voor FC Twente, waarin hij vijf doelpunten maakte.

11. Dit seizoen kwam Tapia in 14 competitieduels in actie voor FC Twente (1 doelpunt). Zijn laatste optreden in het shirt van Twente was afgelopen zondag in de uitwedstrijd tegen PSV.