Website-Marokko

El Ahmadi en Amrabat verlaten WK met opgeheven hoofd

Het WK zit er na drie groepswedstrijden op voor de Feyenoorders Karim El Ahmadi en Sofyan Amrabat, maar met Marokko maakten zij het Spanje nog knap lastig. Tot de derde minuut van de blessuretijd stevende het team zelfs af op een 1-2 overwinning, maar in extremis kwamen de Spanjaarden langszij: 2-2.

Marokko, met El Ahmadi opnieuw in de basis en Amrabat negentig minuten lang op de bank, was al op voorhand uitgeschakeld, maar dat was niet aan het spel van de ploeg af te zien. De Marokkanen maakten het de ploeg vol wereldsterren knap lastig, zelfs zo lastig dat de Spanjaarden tot het gaatje moesten gaan voor een goed resultaat.

Leeuwen van de Atlas
Khalid Boutaib opende in de veertiende minuut de score voor Marokko, dat Spanje vijf minuten later al wel langszij zag komen via Isco. In de 81ste minuut leek de overwinning voor de Leeuwen van de Atlas er alsnog te komen toen invaller Youssef En-Nesyri de bal prachtig in de rechterbovenhoek kopte, ware het niet dat Spanje in de vierde minuut van de blessuretijd eveneens schitterend scoorde.

Videoscheidsrechter
Iago Aspas, een andere invaller, tikte de bal achter zijn standbeen langs in het doel, maar leek dat vanuit buitenspelpositie te doen. De besloot echter na lang overleg met de videoscheidsrechter anders en kende het doelpunt toe, waardoor Marokko het moest doen met een punt. Een punt dat uiteindelijk gekoesterd zal worden door de ploeg die, na nipte nederlagen (twee keer 1-0) tegen Iran en Portugal, het WK met opgeheven hoofd verlaat.