Fanshop
Fanshop
champleague_vs

Eind juli eerste Europese wedstrijd Feyenoord

Dankzij de tweede plaats waarop Feyenoord dit seizoen is geëindigd in de Eredivisie, heeft de club een ticket verdiend voor de derde kwalificatieronde van de Champions League in het seizoen 2014-2015. Dat betekent dat Feyenoord op dinsdag 29 of woensdag 30 juli de eerste Europese wedstrijd in het nieuwe seizoen speelt. De returnwedstrijd in de derde kwalificatieronde is op dinsdag 5 of woensdag 6 augustus.

Mocht Feyenoord de derde kwalificatieronde doorkomen, dan plaatst de club zich voor de play-offronde van de Champions League, die wordt gespeeld op 19/20 augustus (heenwedstrijd) en 26/27 augustus (return). Indien Feyenoord wordt uitgeschakeld in de derde kwalificatieronde van de Champions League, dan komt de club op 21 en 28 augustus uit in de play-off ronde van de Europa League. Mocht Feyenoord worden uitgeschakeld in de play-off ronde van de Champions League, dan plaatst de ploeg zich automatisch voor de groepsfase van de Europa League, die op 18 september van start gaat. Indien de club door de play-off ronde van de Champions League komt, dan is het verzekerd van een plek in de groepsfase van het toernooi, waarvan de eerste wedstrijd wordt gespeeld op 16 of 17 september.

De loting voor de derde kwalificatieronde van de Champions League vindt plaats op vrijdag 18 juli in het Zwitserse Nyon.